Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Φτάνουν πια οι προστάτες…

Αν είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη αυτή η χώρα είναι ότι πάντα είχε πολλούς σωτήρες. Ο καθένας φαντασιώνεται ότι μπορεί να γίνει ηγέτης και να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή. Και καλά οι άδολοι πολίτες ....
που δεν έχουν αξιώματα ούτε άσκησαν ποτέ εξουσία. Αυτοί έχουν κι ένα δικαίωμα να ονειρεύονται με αγνότητα ότι μπορούν να προσφέρουν.
Όμως, να εμφανίζονται ως σωτήρες του Έθνους κάποιοι που πλήγωσαν όσο τίποτε τη χώρα; Που άσκησαν εξουσία επί πολλά χρόνια με ανεπιτυχή αποτελέσματα; Που ο κόσμος τους «έφτυσε» και δε θέλει ούτε να τους βλέπει; Και που τελικά πιστεύουν αυτοί πως τα φθαρμένα υλικά θα κτίσουν νέα πατρίδα;
Ο λόγος για έναν ακόμη σωτήρα της πατρίδας, την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ετοιμάζεται να φύγει από το ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει νέο κόμμα. Ένα κόμμα που θα κινείται στο κέντρο, θα καλύψει το κενό του διαλυμένου πρώην κόμματός της, θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.
Και όπως προαναγγέλλει στη ΝΕΤ την Παρασκευή το απόγευμα, θα είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που θα ευνοεί την αξιοκρατία, τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από τους άξιους.
Επίσης, προτείνει υποτίμηση του ευρώ (ενδιαφέρουσα πρόταση) καθώς και να φύγει η τρόικα και να αντικατασταθεί από επιτροπές αμιγώς ελληνικές που θα εξετάζουν την οικονομία.
Δε λέμε, όταν κάποιος έχει στα σπάργανα ένα κόμμα, έχει ωραίες ιδέες, φτιασιδωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να αρέσουν στους σοβαρούς πολίτες και να ικανοποιούν και το ιερατείο των Βρυξελλών. Όμως, η πραγματικότητα από τις φανφάρες απέχει έτη φωτός. Ειδικά όταν τις εξαγγελίες τις κάνει ένα πρόσωπο φθαρμένο όπως η κ. Διαμαντοπούλου η οποία προφανώς έχει στο σπίτι της ένα καθρέφτη κι εκεί βλέπει ότι είναι ο σωτήρας της χώρας.
Το έχουν κι άλλοι αυτό το… κουσούρι, δεξιά, κέντρο ή αριστερά του πολιτικού φάσματος. Εξ’ ου και τα κόμματα που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια. Αριστερά, Σχέδια Β, χριστιανοδημοκρατικά, νέες μέρες κ.λπ.
Αλλά πλέον βρίσκεται στα όρια του γραφικού η προσπάθεια ενός ακόμη «βαμμένου» Πασόκου όπως η πρώην υπουργός, ενός στελέχους που εν πάση περιπτώσει έχει στο ενεργητικό της μόνο τη… μεταρρύθμιση της φωτοτυπίας, να σώσει την Ελλάδα. Και να μιλά για αξιοκρατία. Αν δεν κάνουμε λάθος, τον σύζυγό της δεν «χτυπούσαν» τα μέσα ενημέρωσης επειδή ήταν στο δ.σ. της Κτηματολόγιο ΑΕ ενώ η κ. Διαμαντοπούλου ήταν υπουργός; Και αυτή δεν είναι που αν και υπουργός Παιδείας εμπιστεύτηκε το παιδί της σε ιδιωτικά σχολεία;
Έχουμε βαρεθεί ανθρώπους που δεν θέλουμε ούτε να βλέπουμε, να ιδρύουν κόμματα και να το παίζουν «Μητέρες Τερέζες» της Ελλάδας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους, ας σιωπήσουν κι ας πάνε σπίτι τους να απολαύσουν όσα έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής τους εμπλοκής. Φτάνουν πια οι προστάτες.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου