Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!! Σχέδιο αναδιάρθρωσης (διάλυσης ?????) και της πυροσβεστικής ...με κλείσιμο πυροσβεστικών κλιμακίων


Μόλις στις 23 Νοεμβρίου δημοσιεύσαμε τις απόψεις μας για το κλείσιμο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πολυδρόσου και  μετά από ....πέντε ημέρες ήρθε ο κ. Δένδιας να μας επαληθεύσει.
Πέρα από κάποιες τυπικές αποφάσεις....
οι άρχοντες του τόπου τηρούν σιγή ιχθύος.
Φοβούνται μήπως ταλαιπωρήσουν την Βουλευτή του νομού μας, όπως έγινε με την προηγούμενη  και έκλεισε το Γυμνάσιο Πολυδρόσου?.
Μήπως πάλι πρέπει να γίνουν κάποιες κινητοποιήσεις?
Ελπίζουμε πάλι κάποιοι από τους συλλόγους να ευαισθητοποιηθούν να γίνει κάτι.
Ο Παρνασσός έχει ανάγκη και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Πολυδρόσου και της Αμφίκλειας αλλά και τη δημιουργία ενος κλιμακίου στην Αράχωβα.
......Ζούμε σε μια χώρα που ο παραλογισμός των διοικούντων της έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η οικονομική κρίση στην οποία φρόντισαν με κάθε επιμέλεια οι «εθνοσωτήρες» μας να περιέλθουμε, αποτελεί το καλύτερο «άλλοθι» για ενέργειες «περικοπών».
Μια απ’ αυτές, είναι και το κλείσιμο πυροσβεστικών κλιμακίων ανά την επικράτεια.
Σε μια πολύπαθη χώρα από πυρκαγιές, αντί οι «αρμόδιοι» να μεριμνήσουν για την καλύτερη «θωράκιση» της από αυτές, τι κάνουν;
ΚΛΕΙΝΟΥΝ πυροσβεστικά κλιμάκια μεγαλώνοντας τον......
κίνδυνο καταστροφών.
Λεφτά δεν υπάρχουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, υπάρχουν για τα κόμματα, για ταξίδια, για ένα σωρό άσχετα και ανούσια.
Το ότι τα πυροσβεστικά κλιμάκια τα οποία κλείνουν καλύπτουν «κενά» αποστάσεων αλλά και βασικές ανάγκες της πυροσβεστικής, αφήνει αδιάφορους εκείνους που έλαβαν αυτή την απόφαση.....
http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3329.html


Σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην... τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «αποτελεί πλάνη το ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση «θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Εξαιτίας, όμως, των 4.000 περίπου συμβασιούχων πενταετούς θητείας, η σύμβαση των οποίων λήγει σε τέσσερα χρόνια, υπηρετούν συνολικά 70 άτομα παραπάνω από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις και πιθανότατα δεν θα αντικαθίστανται όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν «πολυδύναμα» πυροσβεστικά κλιμάκια σε περιοχές που δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και θα κλείσουν κάποιοι πυροσβεστικοί σταθμοί, με ταυτόχρονη ενίσχυση των κοντινών κλιμακίων.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου