Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ δε θα τα βάλει κανείς. Ή μήπως ο εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ;


Ένα ήσυχο και ατμοσφαιρικό ψυχολογικό δράμα (Barbara), ο εκπληκτικός κύριος Λαζάρ, και ίσως ο καλύτερος κινηματογραφικός Αστερίξ και Οβελίξ ως σήμερα, στην Πέμπτη Πρεμιέρας (18/10) αυτής της εβδομάδας.
Με λίγες, αλλά αξιόλογες πρεμιέρες ξεκινά και αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα (γιατί για τον κινηματογράφο η εβδομάδα ξεκινά την Πέμπτη, έτσι δεν είναι;)

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία
Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά μέχρι το... Λονδίνιουμ, έχοντας δύο στόχους. Πρώτον, να βοηθήσουν την Βασίλισσα των Βρετανών στον αγώνα κατά των Ρωμαίων και δεύτερον να κάνουν άντρα τον Γιακλωτσίξ, τον μπελαλή ανιψιό του Αρχηγού, που έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια και τη μουσική.  Φυσικά, δεν πάνε όλα όπως τα σχεδιάζουν και το μόνο που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο (από το οποίο εξαρτάται και η σωτηρία του έθνους).
Σκηνοθεσία: Laurent Tirard
Πρωταγωνιστούν: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Guillaume Gallienne

 
Βarbara
Μια ταινία που κέρδισε την Αργυρή΄Αρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Με φόντο τη δεκαετία του 1980 όταν ο Ψυχρός Πόλεμος διατηρούσε ακόμη τη Γερμανία χωρισμένη στα δυο, η Νίνα Χος, μια από τις πιο πολύτιμες γερμανίδες ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων, υποδύεται την Barbara, μια γιατρό η οποία έχει τιμωρηθεί με μετάθεση σε νοσοκομείο μιας κωμόπολης,  μακρυά από την πατρίδα της. Όσο ο εραστής της στη Δύση, Γιοργκ, σχεδιάζει την απόδρασή της μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, η Μπάρμπαρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της πραγματικότητα, ελπίζοντας ότι θα είναι προσωρινή. Καθώς όμως γνωρίζει καλύτερα το αφεντικό της, Αντρέ, αρχίζει να χάνει την αυτοπεποίθηση, τα σχέδια και την καρδιά της, ενώ ημέρα της προγραμματισμένης διαφυγής πλησιάζει επικίνδυνα.
Σκηνοθεσία: Christian Petzold
Πρωταγωνιστούν: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock

 
Monsieur Lazhar (O Εξαιρετικός Κύριος Lazhar)
O κύριος Lazhar από την Αλγερία, μεταναστεύει στον Καναδά και ζητά δουλειά δασκάλου στο σχολείο όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Κερδίζει τη θέση χωρίς συστάσεις, τη μεσολάβηση τρίτου, ή προϋπηρεσία. Μόνος του. Αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές δύναμη της απώλειας. Ωστόσο, κανείς απ'τους συναδέλφους, γονείς, ακόμη κι απ' τα παιδιά δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί. Πάντως Lazhar στη γλώσσα των Αλγερινών σημαίνει τυχερός, άραγε θα σταθεί στο τέλος;
Σκηνοθεσία:  Philippe Falardeau
Πρωταγωνιστούν: Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Danielle Proulx, Brigitte Poupart

            cosmo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου