Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έντονες αντιδράσεις Αραχωβιτών εις βάρος του Δήμου Δ.Α.Α., για τις αντικειμενικές αξίες.

Έντονες οι αντιδράσεις των Αραχωβιτών στις εξωφρενικές αυξήσεις  των αντικειμενικών αξιών που τους επέβαλαν από τον περσινό χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.....
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την ραγδαία αύξηση του έκτακτου φόρου για τα ακίνητα που εισπράττεται μέσα από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και εν όψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, δεν έφταναν οι απανωτές αυξήσεις σε πολλά τιμολόγια και πρωτίστως στο πετρέλαιο θέρμανσης,έρχεται ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις ο διπλασιασμός του ειδικού αυτού φόρου.

Το κράτος και κατά δεύτερο λόγο η εν λόγω δημαρχία μετά από εισήγηση του ειδικού επιτρόπου που με την απειλή της παράπεμψης  των δημοτικών συμβούλων για  πλημμελή άσκηση καθηκόντων,ψήφισαν πέρυσι και εφαρμόζετε πλέον, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Ουδείς αντέδρασε πέρυσι στην ψήφιση της αύξησης ,πέραν της ύπαρξης κάποιων σχολίων σε τοπικά ιστολόγια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  οι φετινοί λογαριασμοί , να περιέχουν ιδιαίτερες αυξήσεις στο ειδικό αυτό φόρο που ανάλογα την ζώνη που βρίσκεται το κάθε κτίριο, μπορεί να είναι και ο διπλάσιος.
Χαρακτηριστική η περίπτωση ότι στην περιοχή στον Άγιο Γεώργιο στην Αράχωβα , ο φόρος αυτός φέτος είναι στα 6 ευρώ ανά μέτρο από 3  που ήταν πέρυσι. Επίσης παρατηρείται ακόμα και ο εξαπλασιασμός της αντικειμενικής τιμής σε μερικές ζώνες, αξία που είναι ακόμα και διπλάσια από διάφορους κεντρικούς και πολύ πιο εμπορικούς δρόμους της Λιβαδειάς.
Κατόπιν τούτου,πολλοί κάτοικοι της Άράχωβας,σκέφτονται δυναμικές αντιδράσεις, πράγμα που θα σημάνει επιτέλους και την έναρξη και στην περιοχή αυτή της όποιας "βελούδινης" επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου