Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Παράπονα για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τις καθημερινές



Θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου σχετικά με την ενημέρωση που είχα και από τον εκπρόσωπό σας στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και από προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου κατά την τελευταία μου επίσκεψη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017:.....


Πιο συγκεκριμένα ενημερώθηκα ότι η διοίκηση του χιονοδρομικού αποφάσισε τις καθημερινές να λειτουργεί εκ περιτροπής τους αναβατήρες ΗΡΑΚΛΗΣ – ΒΑΚΧΟΣ. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετη και πιθανολογώ και παράνομη καθώς οι δύο συγκεκριμένοι αναβατήρες είναι γνωστό ότι έχουν την μεγαλύτερη δυναμικότητα στο χιονοδρομικό και καλύπτουν (από πλευράς έκτασης πιστών) επίσης τη μεγαλύτερη έκταση. Το κλείσιμο του ενός ή του άλλου αναβατήρα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η επιλογή πιστών σε ότι αφορά τα Κελάρια.
Σημειώνω δε ότι η τιμή του εισιτηρίου παραμένει η ίδια παρότι η παρεχόμενη υπηρεσία / χρήση αναβατήρων /  έκταση για ski είναι σημαντικά μειωμένη. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι μια μείωση στην τιμή θα διόρθωνε το λάθος… και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω αυτό.

Αν δεν κάνω λάθος ο ρόλος και ευθύνη της διοίκησης είναι να λειτουργεί πλήρως το χιονοδρομικό (λαμβάνοντας υπόψη προφανώς απρόοπτα θέματα όπως τεχνικές βλάβες / καιρός). Υποθέτω επίσης ότι θα υπάρχουν και σχετικοί όροι στην σύμβαση που διέπει την λειτουργία του χιονοδρομικού.

Θα παρακαλούσα λοιπόν να με ενημερώσετε άμεσα αν υπάρχει κάποιος όρος στα συμβόλαια / όρους λειτουργίας του χιονοδρομικού που να δίνει τέτοιου είδους εξουσίες στην διοίκηση, ώστε να αποφασίζει το κλείσιμο αναβατήρων έτσι αυθαίρετα. Να σημειώσω δε ότι πιθανή πρότερη ενημέρωση δεν δικαιολογεί ή αναιρεί την όποια πιθανή παρανομία σε αποφάσεις τέτοιου τύπου.
Αν είναι εφικτό παρακαλώ όπως με ενημερώσετε που μπορώ να βρω τους συγκεκριμένους όρους γραπτά (π.χ. σε κάποιο δημόσιο φορέα / internet site / διαύγεια / pdf κλπ)

Επειδή υποθέτω ότι θα με ρωτήσετε γιατί δεν είναι αρκετό όλο το υπόλοιπο βουνό… θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα του πόσο λάθος είναι η πρακτική αυτή:
Χθες Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 το πρώτο δίωρο δεν υπήρχαν επιλογές (μόνο ΒΑΚΧΟΣ) και εάν δεν είχαν κοπάσει οι άνεμοι, θα μπορούσε να μην είχε ανοίξει το συνδετικό ΕΡΜΗΣ και έτσι θα μέναμε όλη την ημέρα με ουσιαστικά μια επιλογή: τον αναβατήρα ΒΑΚΧΟ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον ο οποίος πήρε άδεια από την δουλειά του, οδήγησε περίπου 400χλμ, και δαπάνησε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να βρεθεί στο χιονοδρομικό, να μένει ικανοποιημένος από αυτές τις επιλογές… εκτός αν έρχεται κυρίως να πιεί καφέ…. Πιστέψτε με το μεγαλύτερο μέρος των πελατών της καθημερινής δεν έρχονται με προτεραιότητα τον καφέ!

Όπως καταλαβαίνετε αποφάσεις σαν κι αυτή δυσαρεσκούν σε μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο μέρος των πελατών σας (και πιθανότερα των πιστότερων εξ’ αυτών) οπότε παρακαλώ όπως διορθώσετε τα κακώς κείμενα και ενεργήσετε ορθά, λειτουργώντας το χιονοδρομικό πλήρως και όχι με εκπτώσεις (όπως δεν ζητάω έκπτωση στην τιμή, απαιτώ να μην υπάρχουν εκπτώσεις και στις παροχές…) . Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διώξετε τους πελάτες αυτούς:  στην καλύτερη περίπτωση σε άλλα χιονοδρομικά εντός Ελλάδας ή ακόμη χειρότερα εκτός Ελλάδας…  Θα ήθελα να ήξερα αν αυτό είναι που πραγματικά επιθυμείτε ή αν απλά δεν έχετε «αίσθηση» των επιπτώσεων τέτοιων αποφάσεων… Άραγε τι έχουν να πουν γι’ αυτό οι τοπικοί παράγοντες (βλέπε μαγαζιά / ταβέρνες / ξενοδοχεία κλπ) στην ευρύτερη περιοχή;;; Φαντάζομαι ότι αυτοί δεν θα το δουν με την ίδια αδιαφορία και «ελαφρότητα» που το αντιμετωπίζει η διοίκηση…

Παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά με τα παραπάνω.

Καραχάλιος Ευάγγελος

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα του σήμερα
    Στην Πατρίδα της κρίσης
    Τα προβλήματα μπόλικα
    Από πού να αρχίσεις

    Τα δόλια τα αμάξια τους ?
    Τις Πόρσε και Λέξους ?
    Η ακρίβεια του καύσιμου ?
    Η του σκι οι στολές τους ?

    Ταλαίπωροι αυτόχθονες
    Τα λιφτ τους στερούνε
    Στις πλαγιές τις απότομες
    Αχ δεν θα τους δούνε

    Η μοίρα η άσπλαχνη
    Στραβά τους κοιτάει
    Τις εργάσιμες μέρες τους
    Καλά δεν τους πάει

    Στις εννιά στο διάλειμμα
    Καφέ πάνε να πιούνε
    Και λίγο πετάγονται
    Το χιόνι να δούνε

    Τους φέρονται απάνθρωπα
    Στα Κελάρια στον Βάκχο
    Με τις ώρες τους έχουνε
    Καθισμένους σε βράχο .

    Ο Σόϊμπλε το ΔουΝουΤου
    Χωρίς καμιά συμπόνια
    Χτυπούν την χώρα μας σκληρά
    Τα τελευταία χρόνια

    Το σβέρκο κράτα όρθο
    Αδούλωτε ραγιά
    Τα λίφτ δεν θα στα πάρουνε
    Ούτε την σιρμαγιά

    Θα ΄ρθουνε άκου με ξανά
    Τα ανέμελα τα χρόνια
    Με σκι για να κυλιόμαστε
    Στου Παρνασσού στα χιόνια


    Π.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή