Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Ο βλάχος από τον Παρνασσό που κατέκτησε τη νύχτα

Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, έχει δει τόσα πολλά που αν αποφάσιζε να τα πει όλα, μάλλον μετά θα χρειαζόταν να φύγει από την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που σημάδεψε την μετάλλαξη της Αθηναϊκής νύχτας από τα 70’s στα 90’s, εξακολουθεί να παραμένει αμετακίνητος στις απόψεις του, όπως αρμόζει σε έναν παραδοσιακό βλάχο από ένα μικρό χωριό του Παρνασσού.......

Το έχει πει άλλωστε και ο ίδιος: «Με ένα ταγάρι ήρθα από το χωριό, με ένα ταγάρι θα γυρίσω. Ευτυχώς που έχω κάτι γίδια. Ελπίζω όταν πεθάνω να έχω κάτι για τα παιδιά έτσι ώστε να μην βρίζουν τον πατέρα τους».
Ο επιχειρηματίας που έχει σημαδέψει την αθηναϊκή νύχτα και βλέπει την «Αθηναία» να βγαίνει στο σφυρί (όπως αποκαλύπτει το mononews.gr) είναι ένας άνθρωπος που παραμένει πάνω απ’ όλα αυθεντικός, έστω κι αν αυτό του έχει κοστίσει.
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Ο Ανδρέας, η βόμβα και οι νεοδημοκράτες
Μια από τις πολλές ιστορίες που έχει να κάνει με την πορεία του Αργύρη μέσα στη νύχτα, έχει για πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, τον καιρό που μόλις είχε εκλεγεί πρωθυπουργός. Σύμφωνα με αυτή ο Ανδρέας μαζί με τον Γιώργο Κατσιφάρα και λίγους φίλους κλείνει τραπέζι στην θρυλική «Αθηναία».
Ο Παπαργυρόπουλος θέλοντας να τον περιποιηθεί δεν του δίνει απλά το πρώτο τραπέζι, αλλά με το που κάθεται η παρέα στέλνει αμέσως σαμπάνιες.
Ο Ανδρέας του γνέφει και μόλις ο επιχειρηματίας στέκεται από πάνω του λέει χαμογελαστός: «Τι είναι αυτά ρε; Φέρε μας κανένα ουίσκι να πιούμε..»
Η επιθυμία του πραγματοποιείται άμεσα και η παρέα μετά από λίγη ώρα δείχνει να απολαμβάνει τη βραδιά, εν αντιθέσει με τον Παπαργυρόπουλο, ο οποίος ταράζεται από ένα απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο μαγαζί.
Πηγαίνει αμέσως στο πρωθυπουργικό τραπέζι, ενημερώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου για το τηλεφώνημα και ακολουθεί ένας απολαυστικός διάλογος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ρωτάει ατάραχος:
-«Το έχεις ασφαλίσει το μαγαζί;»
-«Όχι πρόεδρε»
-«Κακό του κεφαλιού σου τότε, γιατί εγώ δεν φεύγω!!»
Δεν ήταν ο μόνος διάσημος πελάτης. Ξένοι και εγχώριοι σταρ, πολιτικοί, επιχειρηματίες και εφοπλιστές συγκαταλέγονται στο πάλαι ποτέ υψηλό πελατολόγιο του επιχειρηματία με την μυθιστορηματική ζωή.
Πώς αλλιώς να την χαρακτηρίσει κανείς; Από τα παιδικά χρόνια με τη γιαγιά, το νυχτερινό σχολείο, την τεχνική σχολή και το μπάρκο στα καράβια μέχρι την νύχτα που πήγε αυτόφωρο για χάρη της Σάρον Στόουν-τότε που βασίλευε το ωράριο Παπαθεμελή-ο Παπαργυρόπουλος έζησε τρελές αλλά και άγριες νύχτες.
Μια από τις τρελές ήταν τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε σε μια «Αθηναία» κατάμεστη από Νεοδημοκράτες λόγω του χορού που είχαν, κάτι που ουδόλως πτόησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί στην αρχή οι «γαλάζιοι» θαμώνες να πάγωσαν, στην συνέχεια όμως τον χειροκρότησαν, ενώ δυο-τρεις βουλευτές που ήταν παρόντες στην εκδήλωση έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι.
Η ζωή για τον ίδιο πάντως ξεκίνησε όταν μπάρκαρε στα καράβια. «Γύρισα όλο τον κόσμο σε μια εποχή που στην Ελλάδα ταξίδι θεωρούνταν η διαδρομή μέχρι τη Λαμία».
Μόλις επιστρέφει υπηρετεί την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και ένας συνάδελφός του ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τα νυχτερινά μαγαζιά, αφού αναζητούσε κάποιον να τον αντικαταστήσει στο μαγαζί που διατηρούσε στο Μεταξουργείο.
Ο Αργύρης δέχεται και θα ερωτευτεί για πάντα τη νύχτα.
Μετά το πρώτο βάπτισμα του πυρός στη νύχτα ανοίγει μαζί με ένα φίλο του ένα μπαρ στα Εξάρχεια. Είναι η εποχή που ο Αμερικάνικος στόλος επιστρέφει από το Βιετνάμ. και τα δολάρια από τα τρελαμένα αμερικανάκια, ρέουν άφθονα.
Αφήνοντας πίσω τον συνεταίρο του ο Παπαργυρόπουλος ξενιτεύεται πάλι, αυτή την φορά στην Αμερική για δύο χρόνια.
Δουλεύει ως σερβιτόρος σε ένα μαγαζί με την ονομασία Egyptian Garden, το οποίο ανήκε σε ένα φίλο του Αριστοτέλη Ωνάση και παράλληλα προσπαθεί να κάνει και άλλες δουλειές.
Δούλεψε σαν ατζέντης καλλιτεχνών και έτσι θα γνωρίσει τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Στράτο Διονυσίου πριν επιστρέψει στη Ελλάδα, όπου θα μπει στην φυλακή, εξαιτίας μιας οικονομικής ατυχίας.
Λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ανοίγει το πρώτο του μεγάλο μαγαζί με μπουζούκια στην Εθνική Οδό, βάζοντας πρώτα ονόματα της εποχής, όπως τον Πάνο Γαβαλά με την Ρία Κούρτη και την Ρένα Ντάλμα.
Το «Πρόσωπο»-έτσι το είχε ονομάσει-έγινε αμέσως γνωστό, επειδή σύχναζε πολύ συχνά ο Στέλιος Καζαντζίδης, λόγω του αδερφού του ο οποίος τραγουδούσε εκεί.
Το μεγάλο μπαμ όμως θα έρθει όταν αγοράζει την περίφημη «Αθηναία» στο Κολωνάκι το 1975, το πιο σικ νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας.

Εκεί θα ζήσει την μετάλλαξη της νύχτας από το 1980 και μετά, όταν το αυστηρό στυλιστικό dress code του κουστουμιού κα της τουαλέτας καταργήθηκε ουσιαστικά από το σπορ ντύσιμο.
Ο Ζάχος Χατζηφωτίου τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να ξαναπάει επειδή «βρωμάνε τα πλαστικά από τα αθλητικά τους παπούτσια Αργύρη μου».
Το δράμα του Τόλη και το τζατζίκι της Σίφερ!
Όταν παίρνει τα «Αστέρια» στην Γλυφάδα δεν βάζει μπουζούκια.
Στήνει τρεις τεράστιες πίστες και φέρνει ονόματα από το εξωτερικό για guest εμφανίσεις. Την πρώτη μέρα ο κόσμος που μαζεύεται στην είσοδο ξεπερνάει τις δύο χιλιάδες άτομα και οι σερβιτόροι λιώνουν τα πόδια τους για να προλάβουν τις παραγγελίες.
Τα επόμενα χρόνια θα περάσουν από εκεί τεράστια ονόματα του τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Πασχάλης Τερζής και η Άννα Βίσση, αλλά και ο Δήμος Αναστασιάδης με τον Στέλιο Ρόκκο.
Με τον Βοσκόπουλο διατηρούσε μια πολύ στενή σχέση, αφού τον είχε παντρέψει με την Τζούλια Παπαδημητρίου. Όταν ξεσπάει το θυελλώδες διαζύγιο, θα πάρει το μέρος του ανοιχτά και θα τον στηρίξει στα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, είναι αυτός που θα του γνωρίσει την Άντζελα Γκερέκου, την μετέπειτα σύζυγό του, οι σχέσεις τους όμως εξαιτίας κάποιων χρημάτων που του είχε δανείσει διαταράχτηκαν και δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.
Σε όλα αυτά που έζησε θυμάται μεταξύ άλλων τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που ζήλευε παθολογικά την Βουγιουκλάκη να της δίνει χαστούκια και τον Καρβέλα να δέρνει τον Μάριο Φραγκούλη, όμως αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ, είναι το πάρτυ με τη Σάρον Στόουν.
Εκείνο το βράδυ η Αμερικανίδα σταρ μάζεψε εκατοντάδες γραβάτες από τους άνδρες του μαγαζιού και ο Παπαργυρόπουλος συνελήφθη και πήγε στο αυτόφωρο, επειδή παραβίασε το περίφημο ωράριο Παπαθεμελή.

«Σιγά που θα το έκλεινα με τη Σάρον Στόουν να διασκεδάζει μέσα» δήλωσε χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξή του.
Η Ορνέλα Μούτι, ο Αλέν Ντελόν, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και η Κλώντια Σίφερ έζησαν μαγικές νύχτες στα μαγαζιά του χωριατόπαιδου από τον Παρνασσό.
Η τελευταία όταν πήγε παρήγγειλε τζατζίκι και σαρδέλες, αναγκάζοντας τον επιχειρηματία να τρέχει στις παρακείμενες ταβέρνες προκειμένου να βρει!
Όταν της πήγε αυτά που ζήτησε, της τόνισε ότι το σκόρδο βγαίνει έντονα στην αναπνοή για να εισπράξει την χαμογελαστή απάντηση από το top model: «Δεν μεν νοιάζει γιατί έχω περίοδο, οπότε θα φάω όσο θέλω»!
Ο γάμος δεν του ταίριαξε όσο η νύχτα. Απέκτησε δυο γιους που προτίμησαν να ασχοληθούν με την υποκριτική, ενώ και ο ίδιος δεν ήθελε να μπλέξουν με τα μαγαζιά.
«Η νύχτα» έχει πει «είναι ταυτισμένη με αίματα, εγκλήματα και δολοφονίες. Εμείς προσπαθούμε να της βάλουμε φώτα και ότι άλλο ταιριάζει για να βγάλουμε το άχαρο από πάνω της».
Κάνοντας τον προσωπικό απολογισμό μετά από αμέτρητες νύχτες δήλωσε ευθαρσώς πριν από λίγα χρόνια: «Χρήματα από την δουλειά μου δεν έχω βγάλει. Έζησα όμως με αξιοπρέπεια, αγόρασα ένα καλό σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο και ένα-δυο χωράφια στο χωριό μου. Ίσως δεν ήμουν και ο καλύτερος στη διαχείριση, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος συνάδελφος που να έχει πλουτίσει».
http://mononews.gr

11 σχόλια:

  1. Πολυδροσοπαρνασσέ δεν παίζεσαι με τίποτα.Τον Αργύρη εσυ τον ανέβασες στις 10. Ξέρεις ότι το άρπαξαν
    άλλα μεγάλα πολύ γνωστά μπλόγκ και το ανέβασαν στις 10.30 !!!!!!!!!!!! Τι να πώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μιλά στο zougla.gr για την ανακαινισμένη «Αθηναία»

    http://www.zougla.gr/exodos/exodos-news/article/o-argiris-papargiropoulos-milai-sto-zouglagr-gia-tin-anakenismeni-a8inea



    Αργύρης Παπαργυρόπουλος : «Έχω ζήσει δύο ζωές στην Αράχωβα… μία με το λυχνάρι και μία με το internet»

    http://www.lifemagazine.gr/index.php/argiris-papargiropoulos-echo-zisi-dio-zoes-stin-arachova-mia-me-to-lichnari-ke-mia-me-to-internet/



    Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τις σπουδές στο εξωτερικό, την υποκριτική και τη... γιόγκα.

    http://www.zappit.gr/psychagogia/o-kouklos-gios-tou-argyri-papargyropoulou-sti-mia/57044

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε ρε κάτι πρότυπα που έχει η μικρή μας κοινωνία .Μπορεί ο Αργύρης να βοήθησε το χωριό και πάρα πολλούς συντοπίτες μας,αλλά η πρόοδος και η ανάπτυξη πρέπει να ακολουθούν πιο καθαρά και τίμια μονοπάτια ,όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για να έχουν σταθερές και μόνιμες βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε , αν απ το χωριό σου ηταν η Αντζελινα Τζολι τα ίδια θα έλεγες;Τι σχέση εχουν τα πρότυπα;Ο Αργύρης ειναι ενας άνθρωπος γνωστός σε ευρύτερο κοινό και τυχαίνει να είναι απο δω. Ε και λοιπόν που πο μεμπτό;Ο καθένας μπορεί να είναι γνωστός στον τομέα του και να βοηθά με τον τρόπο του.Υπάρχουν και επιστήμονες απ ολα έχει ο μπαξές αρκεί να βοηθάει π καθένας απο κει που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είπε κανένας ότι θα τον δούμε σαν πρότυπο τον Αργύρη.... Πρέπει να τον δούμε ως άκρως επιτυχόντα στον τομέα του, με πολλή μάλιστα δουλειά, ιδιαίτερα τα παλιότερα χρόνια...Εξ άλλου, είδαμε ότι πολλοί από το χωριό μας προσπάθησαν να τον μιμηθούν και απέτυχαν παταγωδώς.....Τώρα όσο αφορά τα πρότυπα, το χωριό μας διαθέτει πολλά και στον επιστημονικό χώρο και στον λογοτεχνικό και στον αθλητικό και στον καλλιτεχνικό....Όρεξη να υπάρχει και φυσικά η κατάλληλη παιδεία, από τους δασκάλους αλλά κυρίως από τους γονείς....Δουλειά λοιπόν χρειάζεται παντού, γιατί αν καθότανε ο Αργύρης 60 χρόνια να λέει εξυπνάδες κάτω απ' τα πλατάνια, δεν θα είχε όλη αυτή την επιτυχημένη πορεία, επαναλαμβάνω και πάλι, στον τομέα που δραστηριοποιήθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΗΘΗΚΕ ,ΚΑΙ .. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν κρινει καποιος ετσι οπως εγραψες την λεξη δραστηριοποιηθηκε,εσυ μαλλον στο επιστημονικο προσωπικο της νασα θα ησουν! τωρα οσο αφορα για τον Αργυρη που εσυ ειρωνευεσαι τον τομεα που ασχοληθηκε,να σου θυμισω οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει φαει την νυχτα με το κουταλι εδω και παρα πολλα χρονια. αυτο και μονο θελει πολυ μεγαλα α......! φανταζομαι οτι εσυ εχεις πεσει για υπνο απο τις 8,βαρια 9. κανε νανακια λοιπον να ξυπνησεις το πρωι να γραψεις σε κανα μπλοκ για να περασει η μερα σου και ασε τον τομεα αυτον για αυτον που τον ξερει καλα.

      Διαγραφή
    2. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ,ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΑΛΗΤΕΥΟΥΝ

      Διαγραφή
    3. πιες το γαλατακι σου τωρα και ασε την νυχτα!

      Διαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ Ο 5.38.

    ΑπάντησηΔιαγραφή