Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Κίνημα Φωκιδα - Δελτίο Τύπου

Από το Γραφείο τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:.....



Η συντηρητική κυβέρνηση των αριστεροδεξιοκαραμανλικών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις των εταίρων για «προληπτική» νομοθέτηση μέτρων, όφειλε να έχει εργαστεί εδώ και δύο χρόνια, για να αποκτήσει η χώρα ένα δικό της εθνικό σχέδιο, αξιόπιστο, που να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι ένα μικρό μέρος πια της εκλογικής της πελατείας, αλλά και των συμφερόντων και κατεστημένων με τα οποία έχει ανοίξει «δουλειές».

Όφειλε να έχει καταθέσει ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο που θα σηματοδοτούσε προοδευτικές αλλαγές και δικαιοσύνη. Ένα σχέδιο που θα είχε διαμορφωθεί μετά από συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές, αλλά και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ένα σχέδιο που θα είχε και τη στήριξή τους, όπως και τη στήριξη των πολιτών.

Δεν το έπραξε, παρά το ότι γνώριζε τι πραγματικά συμβαίνει.

Επέλεξε, συνειδητά, να κυβερνά με οδηγό τα συνθήματα και κάπως έτσι ήρθε το τρίτο μνημόνιο, τα capital control και χάθηκαν τα 25 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. 

Τώρα, κάθε καθυστέρηση ή μη έγκαιρη ανάγνωση των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων, αλλά και η απουσία κάθε σχεδίου  διαπραγμάτευσης - όλα στο βωμό της κυβερνητικής  ιδεοληψίας - στοιχίζει επιπλέον μέτρα, επιπλέον φορολογικά βάρη, ακόμη μεγαλύτερη αδικία για κάθε Έλληνα που δεν έχει παρασιτήσει, ειδικά για τους πιο αδύναμους, τους ανέργους και τώρα πια, τους συνταξιούχους. 

Επιπλέον, οι συνεχείς καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με το βάρος των κόκκινων δανείων, εκπέμπουν στις διεθνείς αγορές ένα σήμα κινδύνου για την τύχη της ελληνικής οικονομίας, καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα προσέλκυσης των αναγκαίων ιδιωτικών επενδύσεων, που θα βοηθούσαν την ανάκαμψη και θα μείωσαν την ανεργία. 

Οι πολίτες οφείλουν να δώσουν ένα τέρμα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο. 

Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, γνωρίζουν και μπορούν να προωθήσουν μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πλέον, είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν είχε επιτευχθεί, όπως ζητούσαμε, από το 2010, στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη βάση των απαραίτητων αλλαγών.

Τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, η αβεβαιότητα θεριεύει για μία ακόμα φορά, επιτρέποντας στο κύμα των «δραχμιστών» να στήσει πάλι ιστούς αράχνης, με τους θεσμούς της χώρας να έχουν ευτελισθεί. 

Σε κάθε φαινόμενο παρακμής πρέπει τώρα να μπει ένα οριστικό τέλος. 

Αξίζει στον Ελληνικό λαό ένα καλύτερο αύριο. 



http://www.tokinima.gr/eurogroup_20170127/

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ...ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ????ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ΔΝΤΔΕΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή