Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

27 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος


Σαν σήμερα πριν 72 χρόνια, οι Εβραίοι που βρισκόντουσαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκαν από τους σοβιετικούς στρατιώτες.......

Κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα τιμά την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την μνήμη τους κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Όπως είεχ αναφέρει και ο πρώην γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, το 2017: «Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι η ημέρα, κατά την οποία πρέπει να επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. […] Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από την ανάμνηση και να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές γνωρίζουν αυτή την ιστορία. Πρέπει να εφαρμόσουμε τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος στον κόσμο. Και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις προστασίες και τα δικαιώματα που αντιπροσωπεύουν τα Η.Ε.»
Κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος υπολογίζεται ότι μόνο στα στρατόπεδα εξολόθρευσης θανατώθηκαν, με τουφεκισμό, καταναγκαστική εργασία, απαγχονισμό και δηλητηριώδη αέρια περίπου τρία εκατομμύρια Εβραίων.


Το σύνολο των Εβραίων που θανατώθηκαν από την άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος στην εξουσία μέχρι την κατάρρευσή του ανέρχεται σε έξι περίπου εκατομμύρια.
Δυστυχώς, οι αποτρόπαιες πρακτικές των Γερμανών χρησιμοποιήθηκαν μόνο κατά των Εβραίων αλλά κατά οποιασδήποτε φυλής ή κοινωνικής ομάδας το ναζιστικό καθεστώς θεωρούσε κατώτερη, από τους ομοφυλόφιλους μέχρι τους κομμουνιστές και από τους αιχμάλωτους πολέμου μέχρι τους Ρομά.
Αμέσως μετά το Ολοκαύτωμα εμφανίστηκε η δικονομική έννοια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Ορισμένοι από τους πιο υψηλόβαθμους Ναζί δικάστηκαν στις Δίκες της Νυρεμβέργης, όπου προήδρευαν δικαστές των Συμμάχων και ήταν το πρώτο διεθνές δικαστήριο του είδους του.
Auschwitz-700
Συνολικά 5.025 Ναζί εγκληματίες καταδικάστηκαν από το 1945 έως το 1949 στους αμερικανικούς, βρετανικούς και γαλλικούς τομείς της Γερμανίας. Άλλες δίκες έγιναν στις χώρες των κατηγορούμενων. Ορισμένοι από αυτούς, ωστόσο, κατάφεραν αν διαφύγουν και να μην υποστούν καμία δίωξη.

7 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΧΤΗΚΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΡΗΤΟΡΕΙΕΣ
    Ο Αδωνις την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος ζητάει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό


    Συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό ζητά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook, γιατί ανέχθηκε αντισημιτικές ρητορείες.

    Εγραψε συγκεκρικριμένα, ο κ. Γεωργιάδης στο Facebook:

    «Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.
    Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.
    Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.
    Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.
    Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζει να προκαλεί η Χρυσή Αυγή – Δεν υπήρξε ποτέ Ολοκαύτωμα (video)

    Μετά τον Ηλία Κασιδιάρη, που δήλωσε «αρνητής του ολοκαυτώματος», ένα ακόμα στέλεχος της Χρυσής Αυγής προκαλεί. Ο βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης, με δηλώσεις του, χαρακτήρισε ανύπαρκτο το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα.«Δεν ξέρω τι έγινε τότε, αλλά δεν ήταν Ολοκαύτωμα. Οι Γερμανοί χρειάζονταν εργάτες και τους έβαζαν σε στρατόπεδα. Αλλά εκεί υπήρχαν αρρώστιες και όταν πέθαιναν οι κρατούμενοι έκαιγαν τα πτώματά τους. Ούτε αυτό ήταν σωστό, αλλά κανένας ψευτοκουλτουριάρης δεν θα με κάνει να αποδεχτώ τον όρο Ολοκαύτωμα» είπε.Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Μιχάλη Αρβανίτη.

    http://www.dailymotion.com/video/x10qog7

    http://www.dailymotion.com/video/x10mt6v

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ,
    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΤΣΙΡΙΖΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και νέα συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη από την εβραϊκή κοινότητα της χώρας για τα όσα τερατώδη έλεγε για τους Εβραίους στις εκπομπές του, αφού μιλάμε για έναν πολιτικό που είναι βράχος στις απόψεις του και αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης τη μια μέρα βρίζει την Νέα Δημοκρατία, την άλλη πάει στην Νέα Δημοκρατία, τη μια χλευάζει τον Σαμαρά, την επόμενη αποθεώνει τον Σαμαρά, τη μια ειρωνεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την επόμενη πέφτει στην αγκαλιά του Μητσοτάκη, και γενικά κάνει τα πάντα για μια καρεκλίτσα.

    Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πολύ καλός εκπρόσωπος χιλιάδων Ελλήνων που έχουν εντελώς χεσμένη την αξιοπρέπειά τους και είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για το προσωπικό τους συμφέρον.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ζητήσει συγγνώμη και από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και από κάθε Έλληνα ξεχωριστά επειδή -κατά καιρούς- έχει προσβάλει τη νοημοσύνη των πάντων.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη και από την ομoφυλοφιλική κοινότητα της χώρας επειδή δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Ο μετανιωμένος Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο θα ζητήσει συγγνώμη από την ομoφυλοφιλική κοινότητα αλλά θα πάρει και μέρος στο φετινό Athens Pride.

    Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι ανεβασμένος σε ένα άρμα, θα φοράει μόνο ένα στρινγκ και θα είναι πασαλειμμένος με λάδια, για να αναδεικνύεται ο σκεμπές του και η αρχή της καράφλας του.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χορεύει το «It’s raining men» και θα πετάει προφυλακτικά και μπαλόνια στους συμμετέχοντες, ενώ θα κάνει και twerking.

    (Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της συγγνώμης, η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στην εβραϊκή κοινότητα -με 11 χρόνια καθυστέρηση- με οδηγεί στο οριστικό συμπέρασμα πως στην Ελλάδα η συγγνώμη είναι το δεύτερο χέσιμο.)

    pitsirikos.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ .. Πως εζησα στα κολαστηρια του Μαουτχαουζεν27 Ιανουαρίου 2017 στις 7:53 μ.μ.

    http://www.thetoc.gr/magazine/kampanellis-pws-ezisa-sta-kolastiria-tou-maoutxaouzen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπεις αυτό τον καπνό; Είναι η μαμά σου....27 Ιανουαρίου 2017 στις 7:56 μ.μ.

    Mια Εβραία της Θεσσαλονίκης μιλάει για το Άουσβιτς: «Βλέπεις αυτό τον καπνό; Είναι η μαμά σου»

    http://www.lifo.gr/now/world/130948

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γι'αυτο μετα οι εβραιοι εφτιαξαν δικο τους κρατος (ολως τυχαιος στην μεση ανατολη) και σκοτωνουν παιδακια και μωρα παλαιστηνιων. γι'αυτα τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας δεν μιλατε ε; δεν ειναι ανθρωποι οι παλαιστηνιοι ε; φτασαμε στο 2017 και ακομα την ιδια καραμελα λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή