Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντ. Ιωάννου και η πλειοψηφία της ΔΗΜ.ΑΡ. Φωκίδας

Ο τέως Γραμματέας της Ν.Ε. Φωκίδας της ΔΗΜΑΡ με αναλυτική τοποθέτησή του γνωστοποιεί την ένταξή του στην κομματική οργάνωση του νομού του ΣΥΡΙΖΑ
Η τοποθέτηση του Αντ. Ιωάννου.....

Με μεγάλη προσοχή διαβάζω στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση την πρόθεση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ καθώς και των παλαιοκομματικών παρατρεχάμενών της να συνεργαστούν στις επερχόμενες εκλογές -παρά φύσιν- με το εναπομείναν παλαιοκομματικό και διαβρωμένο ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου για τη δημιουργία ενός "τρίτου πόλου της σοσιαλδημοκρατίας".
Δηλαδή, θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που μέχρι πριν λίγο καιρό, και κυρίως την τελευταία πενταετία, είμασταν σε συνεχή ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που έκαναν κατά του ελληνικού λαού, καταγγέλλοντας τη συμμετοχή τους στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, τις μίζες των εξοπλισμών, την παράδοση της χώρας άνευ όρων στους δανειστές και τη βροχή επιθέσεων εναντίον των θέσεών μας και του κόμματός μας με σκοπό τη μείωση της επιρροής των ιδεών μας, κάτι που πέτυχαν...
Είμασταν αυτοί που καταγγέλλαμε τον Βενιζέλο για την κωλοτούμπα που έκανε στη συγκυβέρνηση, αφήνοντας έκθετο τον Πρόεδρο μας Φώτη Κουβέλη σε καίρια ζητήματα, δίνοντας το έναυσμα για την αποχώρησή μας από την τρικομματική κυβέρνηση. Και τώρα προτιθέμεθα να συμφωνήσουμε με αυτούς, αποκλειστικά και μόνον για "βιοποριστικούς λόγους". Για μια εκλόγιμη θέση καταπάτησαν τις αρχές της Δημοκρατικής Αριστεράς και συμφώνησαν με τον Διάβολο.
Όλα αυτά, λοιπόν, εμένα δεν με εκφράζουν! Μένω πιστός στις αρχές μου, όπως τις διαδίδω εδώ και πενήντα χρόνια και αφορούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τη συνεχή ανανέωση των ιδεών, τη δημοκρατία στην κοινωνία...
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές και διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό status. Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την Αριστερά. Απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Το όραμα της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης παραμένει επίκαιρο, παρά τα τεράστια προβλήματα, και εμπνέει ακόμη πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.
Πολλοί από εσάς θα θυμάστε ότι ήμουν ιδρυτικό μέλος του "Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου" και διετέλεσα μάλιστα για πολλά χρόνια -στα πέτρινα χρόνια και όχι στα εύκολα- Γραμματέας των οργανώσεων της Φωκίδας.
Σε πολύ δύσκολα χρόνια, όταν το κόμμα "έπαιζε" ανάμεσα στο 3%-4%, όταν η αγωνία μας έφτανε στο κατακόρυφο την ημέρα των εκλογών, αν θα είμαστε ή όχι στη Βουλή, η πολιτική μου σταδιοδρομία συνεχίστηκε με συνέπεια, χωρίς καμιά παρέκκλιση, υπηρετώντας την Ανανεωτική Αριστερά, ως μια τάση του Συνασπισμού.
Με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και την ενδυνάμωση στο εσωτερικό των ακραίων αντιευρωπαϊκών θέσεων, ιδεών και φωνών, που απείχαν παρασάγγας από τη δική μου ιδεολογία, προβληματίστηκα έντονα και ακολούθησα τον Φώτη Κουβέλη στη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας ήμουν Γραμματέας της Ν.Ε. Φωκίδας και υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Μετά τις τελευταίες καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, η δημιουργία ενός νέου πολιτικού τοπίου, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού και δραχμολάγνου κόμματος -ήταν η κύρια αιτία της αποχώρησής μου πριν από χρόνια από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ- πιστοποιώ ότι δεν υπάρχει λόγος παραμονής μου στη Δημοκρατική Αριστερά.
Η εξέλιξη αυτή κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς - πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Έδειξε, όμως, ότι οι λόγοι αυτοί κατά το παρελθόν ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί.
Η καθαρή ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε τελευταία από τον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, η διαφοροποίηση και η επιλογή νέων πολιτικών απέναντι σε αυτούς που κρατούσαν εσωκομματικά ομήρους την πλειονότητα των στελεχών, λειτούργησαν καταλυτικά και έδωσαν και σε μένα και στην πλειονότητα των στελεχών της Ν.Ε. Φωκίδας της ΔΗΜ.ΑΡ., που συμπορεύονται σε αυτή την επιλογή, το περιθώριο και το δικαίωμα να εκτιμήσω ότι εξέλιπαν οι λόγοι της αποχώρησής μου.
Τέλος, φεύγοντας από τη Δημοκρατική Αριστερά και προσχωρώντας στον νέο αριστερό, δημοκρατικό, κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια και τους καλώ να συνεχίσουμε πάλι μαζί, σε νέα μετερίζια...
Αντώνης Ιωάννου,
τ. Γραμματέας Ν.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ. Φωκίδας
amfissaface

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου