Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Διεκόπη το Eurogroup...Συνεδριάζει ξανά στις 12:00...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup επί του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης μέσω του ΕΣΜ χωρίς συμφωνία. ....
Θα συνεχιστεί αύριο στις 12 ώρα Ελλάδος. Υπήρξε εμπλοκή από την Φινλανδία στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που  θα μετά την ολοκλήρωση και του αυριανού Eurogroup θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. 
Ανυποχώρητη στάση κρατά η Γερμανία και η Σλοβενία. Ωστόσο οι περισσότεροι υπ. Οικονομικών διατείνονται θετικά προς τη συμφωνία με την Ελλάδα. Αύριο αναμένεται κοινό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων υπουργοί και θεσμοί κατά το διάλειμμα της συνεδρίασης επεξεργάζονταν λίστα με νέα μέτρα, καθώς δεν κρίθηκαν επαρκή όσα περιελάμβαναν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
 Ήδη από τις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στο Eurogroup φάνηκαν μοιρασμένοι οι υπ. Οικονομικών,  οι χώρες της Βαλτικής γύρω από τη Γερμανία, από τη μια μεριά και οι χώρες του Νότου από την άλλη. Έθεταν θέμα για άμεσες μεταρρυθμίσεις, με σαφές χρονοδιάγραμμα, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία προς την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και να επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας το νέο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου