Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Xάθηκε ο γάϊδαρος ΥΣΤ 2933

Το ζώο πρέπει να έχει συμπληρώσει το τρίτο έτος της ηλικίας του, να χαίρει άκρας υγείας, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρέπει να είναι 18 ετών τουλάχιστον, ικανός ψυχικά και σωματικά.....
Αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κυκλοφορείς γαϊδούρι στη Λέρο. Έτσι είναι.
Το γαϊδούρι θά παριστάνει το Ι.Χ.
Παρότι τα γαϊδούρια υπήρχαν στους δρόμους όταν έσκασαν τα τετράποδα με τα λάστιχα -οι κούρσες- εν τούτοις, έχασαν την κυριαρχία τους. Εγώ, θα προτιμούσα τα αυτοκίνητα να γκάριζαν τη στιγμή που κορνάρανε…
Τιμής ένεκεν, ρε παιδί μου, στα γαϊδουρια, που ήταν το πρώτο επίσημο ελληνικό όχημα. Θυμάμαι τον παππού μου με τη γιαγιά μου, ανεβασμένους, στο χωριό, να πάνε βόλτα.
Είναι αστείο, μια πινακίδα να κρέμεται στο ζώο. Θα μπορούσε να κρεμαστεί ένα χαϊμαλί, έτσι, τιρκουάζ, που να αποδεικνύει ότι το γαϊδούρι είναι νόμιμο.
Σκέφτομαι τον γάιδαρο, ανεβασμένο στη γαϊδούρα πάνω, να τα δίνει όλα, κι από πίσω την πινακίδα να πάει πέρα-δώθε, από το μπες-βγες του γαϊδάρου, και με πιάνει γέλιο.
Έχουμε μια ανικανότητα να εντάξουμε το παρελθόν στο μέλλον.
Όσο αστείο είναι να βάλεις στη γιαγιά σου τατουάζ, τρελό αθλητικό παπούτσι και προχώ μαλλί και να την ξαμολήσεις, τόσο αστείο είναι ένα γαιδούρι με πινακίδα στον κώλο… Είναι απόφαση που βγήκε για τα γαϊδούρια της Λέρου.
Εδώ, στην Αθήνα, τα δικά μας γαϊδούρια κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες!
Λ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου