Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

    Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας . .....
Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
     Η πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση είναι ένα τελεσίγραφο εξόντωσης του ελληνικού λαού.
    Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή να συνεχίσει την πολιτική των σκληρών μνημονίων και της σκληρής λιτότητας κι αν  αποδεχόταν την πρόταση των δανειστών ερήμην του ελληνικού λαού θα ήταν μια πράξη ανήθικη.
    Από την αρχή ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι θα πρωτοτυπήσουμε και θα σεβαστούμε στο ακέραιο την εντολή που έχουμε λάβει.
    Ήρθε λοιπόν η στιγμή για ξεκάθαρες κουβέντες.
     Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.
    Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.
    Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.
    Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός μας μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητεί τη λιτότητα και να επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο.
    Όχι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ισχυρό μήνυμα  ότι το πείραμα των μνημονίων απέτυχε. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, ο λαός δεν αντέχει άλλο.
     Όχι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα, αλλά και την Ευρώπη.
     Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου έστω και τώρα να μην κρυφτούν και απαντήσουν καθαρά όχι στα διλήμματα των δανειστών  αλλά στο αν δέχονται ή όχι την πρόταση των δανειστών.
    Καλούμε όλη την κοινωνία να πάρει το «Όχι» στα χέρια της.
     Το περήφανο «Όχι» κάθε Δημοκράτη και κάθε Έλληνα σημαίνει Αξιοπρέπεια. Σημαίνει Λαϊκή Κυριαρχία. Σημαίνει Δημοκρατία.
     Μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.
     Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας για όλους τους λαούς της Ευρώπης και τους καλούμε να σταθούν δίπλα στον ελληνικό λαό με κάθε τρόπο αυτές τις μέρες.
      Καλούμε το λαό της Φωκίδας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών.
      Καλούμε το Φωκικό  λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.
                                                                                                                             Άμφισσα 28 Ιούνη 2015

                                                                  

                                                               Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου