Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου Βουλευτής Φωκίδας - Δημοψήφισμα, η δημοκρατία στον τόπο της, η απόφαση στα χέρια μας.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες της  Φωκίδας

Πριν από πέντε μήνες με την εκλογή μου ως βουλευτή Φωκίδας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,.....
δώσατε την εντολή να εφαρμόσουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας,  όπως εκφράστηκε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να κάνουμε μια έντιμη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με τους πιστωτές .

Γνωρίζω ότι οι απόψεις του κόμματος μου δεν ήταν πάντα η πρώτη σας επιλογή. Η οικονομική πολιτική των τελευταίων πέντε χρόνων, όμως, άλλαξε τον πολιτικό χάρτη, μας ένωσε.  Πολίτες που πριν ανήκαμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους  αποφασίσαμε  μαζί μια νέα πορεία για την χώρα μας μέσα στην Ευρώπη και τους θεσμούς της.

Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων πήραμε την τελική πρόταση των δανειστών δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία . Σε αυτήν την πρόταση απρόσμενα διαγράφηκαν όσα μέχρι τότε είχαν συμφωνηθεί και προστέθηκαν επιπλέον απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε με ηρεμία, σύνεση και νηφαλιότητα , προσπάθησε να πείσει για το δίκιο των επιχειρημάτων της, πήγε ακόμα και πέρα από τις εντολές που πήρε από τον Ελληνικό λαό, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι λύσεις που προτείνουν οι δανειστές εκτιμούμε ότι στραγγαλίζουν την χώρα και την ελπίδα οποιασδήποτε οικονομικής ανάπτυξης, στερούν την ελπίδα για πολλές γενιές συμπατριωτών μας.

Το μισό βήμα πίσω που έκανε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις έπρεπε να γίνει όχι γιατί αυτές είναι οι θέσεις της κυβέρνησης, αλλά για να διερευνηθούν οι προθέσεις των δανειστών. Να εκτιμήσουμε ποια είναι τα όρια που βάζουν και  αν υπάρχει δυνατότητα κάποιων υποχωρήσεων από την μεριά μας. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνει για να καταλάβουν όλοι ότι δεν διαπραγματεύονται ακραίες μειοψηφίες επάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού και να μπορούμε μετά όλοι μαζί ενωμένοι, γνωρίζοντας την αλήθεια, να κάνουμε το επόμενο βήμα..

Σαν κυβέρνηση δεν μπορούμε να πάμε πέρα από τις εντολές που πήραμε από τον Ελληνικό λαό. Ο λόγος έρχεται πλέον σε σας, εσείς με την ψήφο σας στο δημοψήφισμα της Κυριακής παίρνετε αποφάσεις για την  ζωή σας, κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην σας όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά προτείνουμε στο δημοψήφισμα να ψηφίσετε ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών. Να δυναμώσετε την φωνή της χώρας μας και να μην υποκύψετε. Το μήνυμα σας θα φτάσει παντού, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο μετά το δημοψήφισμα.

Αυτό είναι το μόνο ερώτημα του δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει κανένα άλλο, είμαστε στην Ευρώπη, στο Ευρώ και είμαστε ενάντια στα μνημόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο δεν δίνουμε δικαιώματα στους δανειστές να πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τη μεριά μας.

Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Ελληνικός λαός και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης θα μετρήσουν πόσοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν τα οικονομικά προγράμματα των δανειστών και πόσοι όχι.

Οι δανειστές ελέγχοντας τις τράπεζες και τα ΜΜΕ προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και να επαναφέρουν το πολιτικό σύστημα που καταδικάστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Το πολιτικό σύστημα που αντλεί  το κύρος του, όχι από τον ελληνικό λαό , αλλά επειδή κάνει προεκλογική εκστρατεία μαζί  με αυτούς που εκβιάζουν και σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό της χώρας μας. Δεν έχουν να πουν τίποτα, καμιά άλλη διέξοδο από το να επαναλαμβάνουν τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως αλλάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Αποτελούν διέξοδο εθελούσιας υποταγής.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Το ποσοστό αποχής θα παίξει μικρό ρόλο στην συνολική εκτίμηση του αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών , θα παίξει όμως μεγάλο ρόλο αν προέρχεται από δυνάμεις που είναι ενάντια στις προτάσεις των δανειστών. Όσοι θέλουν πράγματι να πάνε πιο μακριά, δεν μπορούν να αρνούνται τελείως τα βήματα που επιλέγει να κάνει η κοινωνία, γιατί είναι μικρότερα από τις προσδοκίες τους. Δεν υπάρχουν οι αυτοματισμοί που κάποιοι φαντάζονται, πρέπει να πορευτούν μαζί με την κοινωνία, η μάχη που δίνεται είναι πραγματική. Κάθε ψήφος και κάθε απουσία μετράει.

 Καλώ τον ελληνικό λαό και τον λαό της Φωκίδας να πει το μεγάλο όχι στις προτάσεις για νέα μνημόνια και νέα λιτότητα όπως κατατέθηκαν.

Η απόφαση είναι δική σας. Θα μετρηθεί με απόλυτο σεβασμό στην κάλπη την Κυριακή που μας έρχεται και  θα εφαρμοστεί όποια και αν είναι αυτή.

Η προεκλογική μου υπόσχεση ότι ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε με την διαφάνεια και την εντιμότητα που εγγυάται το ήθος και η αξιοπρέπεια της αριστεράς ισχύει και δεν διαπραγματεύεται.

Η απόφαση είναι δική σας.


Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας

ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου