Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Παραχωρούνται από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δύο αναβατήρες στο Βελούχι

Με δύο νέους (αλλά μεταχειρισμένους ) συρόμενους αναβατήρες θα ενισχυθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, από τη φετινή χειμερινή σεζόν 2015 - 2016.....

 Οι δύο αναβατήρες αποτελούν παραχώρηση, για 5 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης, του Χ ι ο ν ο δ ρ ο μ ι κ ο ύ Κέντρου Παρνασσού, λόγω αντικατάστασής τους.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 16 Ιουνίου υπό του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία, και εξέτασε σχετικό αίτημα της Ευρυτανίας.
Στην απόφαση προβλέπεται η αποδοχή της παραχώρησης χρήσης αποσυναρμολογημένων υλικών, εκτός λειτουργίας αναβατήρων, του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού τα οποία προέκυψαν λόγω αντικατάστασής τους κατά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Ωστόσο, η παραχώρηση δεν είναι εντελώς δωρεάν. Στην απόφαση προβλέπεται ότι οι δύο αναβατήρες παραχωρούνται στην Π.Ε. Ευρυτανίας "έναντι συνολικού οικονομικού ανταλλάγματος ποσού 3.060 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί εφάπαξ εντός τριών μηνών από την ημερομηνία παραλαβής των αποσυναρμολογημένων υλικών.
Πρόκειται για τους συρόμενους αναβατήρες "Τηλέμαχος" και "Δίας". Αποτελούνται ο καθένας χωριστά, από ένα σταθμό κίνησης, ένα σταθμό τάνυσης, δεκατρείς (13) πυλώνες και δεκατρείς (13) μπαλανσιέ, ένα ηλεκτροκινητήρα και έναν ηλεκτρικό πίνακα.

Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε πέντε έτη, από 01-04- 2015 έως 31- 03-2020 με δικαίωμα της ΕΤΑΔ Α.Ε. για παράτασή της. Η Π.Ε. Ευρυτανίας θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση σε άριστη κατάσταση των παραχωρηθέντων -αλλιώς θα κληθεί να αποζημιώσει πάσα ζημία-, ενώ θα αναλάβει το κόστος για τη φόρτωση, μεταφορά, ασφάλιση και επιστροφή των αναβατήρων μετά τη λήξη της παραχώρησής τους.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου