Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τι θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές – Όλες οι δηλώσεις

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές, καθώς έχουν καταστεί «ρυθμιστές» των πολιτικών εξελίξεων, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.....
Την επομένη της κυβερνητικής ανακοίνωσης, ορισμένοι εξ αυτών ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τη θέση ου θα κρατήσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες.
 
Θετικός δηλώνει ο Μελάς 
 
Θετικά αντιμετωπίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Μελάς,
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Mega, ο Π. Μελάς μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι είναι θετικός στην υποψηφιότητα Δήμα, πρόσθεσε ότι δεν έχει αποφασίσει αλλά είναι θετικός στην υποψηφιότητα.
 
Γιαταγάνα: Εγώ δεν θα ψηφίσω πρόεδρο Δημοκρατίας
 
«Εύχομαι και ελπίζω να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία εγώ δεν θα ψηφίσω πρόεδρο δημοκρατίας» , δήλωσε στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα. 
 
Ανέφερε ότι «συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα σε πολύ θετικό κλίμα για να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνος δεν της έχει ακόμη απαντήσει».

«Ουδέποτε υπήρξα δεξιά, με το ΚΚΕ ξεκίνησα αλλά εν πάσει περιπτώσει τα δεξιά και αριστερά τα θεωρώ αστεία , πρόσθεσε η Χ. Γιαταγάνα υποστηρίζοντας ότι ο λαός εκβιάζεται από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ξένους.
 
Δεν ψηφίζει ο Πάρις Μουτσινάς
 
Με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με το Mega, ο Πάρις Μουτσινάς ξεκαθάρισε ότι η ψηφοφορία δεν έχει σχέση με το πρόσωπο και τόνισε ότι δεν θα δώσει θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.
 
Ο Πάρις Μουτσινάς, είχε εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ και ήταν ένας από τους 8 βουλευτές που είχαν υπογράψει την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Συνταγματική αναθεώρηση και συμφωνία για ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015.
 
Τρία «όχι» από τον Μίμη Ανδρουλάκη
 
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο ανεξάρτητος Μίμης Ανδρουλάκης.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών, ανέφερε στο Twitter: «Πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι.»

Καπερνάρος: Παραμένω σταθερός στη θέση μου
 
«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς... σενάρια» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στοTwitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος.
 
Μιλώντας το πρωί στον Αντ1 -και πριν ανακοινωθεί η επιλογή του Σ. Δήμα- ο Β. Καπερνάρος δήλωσε ότι εξετάζει τη στάση που θα κρατήσει και πως οι περισσότεροι δικοί του άνθρωποι, οι ψηφοφόροι του, οι φίλοι του τού λένε «όχι» να μην ψηφίσει Πρόεδρο. 


Ο χάρτης των "ναι" και των "όχι"

Στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών αλλά κυρίως στην ΔΗΜΑΡ, ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προκειμένου να αντλήσει "ναι" για να συμπληρώσει τους 180 βουλευτές που θα απαιτηθούν στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίσει και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ κάποιοι από τους οποίους παρά τα όσα δηλώνουν δημοσίως κάποιοι φλερτάρουν έντονα με την ιδέα του "ναι".

Για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να μην ψηφίσουν 121 βουλευτές. Οπότε το κλειδί βρίσκεται επί της ουσίας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ καθώς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ (71), το ΚΚΕ (12) και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ συμπληρώνουν τον αριθμό που κάνει απαγορευτική την εκλογή.

Μέχρι στιγμής, κάνοντας τις πράξεις, τις οποίες θα κάνουμε μέχρι και την τρίτη ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έχουμε και λέμε:

127+28=155 (127 ΝΔ και 28 ΠΑΣΟΚ), 5+8=13 (5 Ανεξάρτητοι και 8 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές οι Χρήστος Αηδόνης και Μίκα Ιατρίδη, κλίνουν προς το "ναι" αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα την στάση τους. Αντίθετα, σήμερα ο Βασίλης Καπερνάρος έγραψε στο facebook ότι για εκείνον δεν αλλάζει κάτι η υποψηφιότητα Δήμα.

Προσθέτοντας όλα τα παραπάνω φτάνουμε στους 168 βουλευτές. 

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι επτά. Από αυτούς οι 5 μπορούν εύκολα να προσμετρηθούν στα "ναι". 
Πρόκειται για τους Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην συλλογή υπογραφών για να υπάρξει συναίνεση και να βγεί Πρόεδρος από αυτή την Βουλή. Ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν εξαρτηθεί από την δική του ψήφο δεν θα αρνηθεί να πει το "ναι", ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος έχει πει ότι μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και πρέπει, ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος έχει πει ότι θα ψηφίσει ανάλογα με το πρόσωπο, και η Κατερίνα Μάρκου η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα πει "ναι".

Αίνιγμα παραμένει η στάση του Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που έχουν φύγει από την Χρυσή Αυγή. 

Στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές οι οποίοι είναι 17, τα πράγματα είναι ακόμα ανοικτά για κάποιους, ενώ για άλλους είναι ξεκάθαρα. Στα όχι είναι οι: Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Θόδωρος Παραστατίδης, η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη.

ΚΟΜΜΑΒΟΥΛΕΥΤΕΣΝΑΙΟΧΙ
ΝΔ127127-
ΣΥΡΙΖΑ71-71
ΠΑΣΟΚ2828-
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ16-16
ΑΝΕΛ12-12
ΔΗΜΑΡ10-10
ΚΚΕ12-12

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΨΗΦΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣΝΑΙ
ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΝΑΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣΝΑΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΑΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥΝΑΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ?
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ?

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑΙΟΧΙ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ -
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ  -
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ -
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ- 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ ? 
ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ? 
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ- 
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ -
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ -
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ- 
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ -
ΠΑΡΗΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ -
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ- 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ- 
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ -
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου