Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΠΤΕΥΜΕΝΑ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ


Εν όψει τοπικών εκλογών:

ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΠΤΕΥΜΕΝΑ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

       Ο Braun, ο Fischer κι ο Kraft χωρίσανε σε Νίκο σε Πάνο και Θάνο, εχθροί τάχα γίναν διαλύσαν το trust...

     Για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δυνατότητές της ν' αναδεικνύει ελεύθερα τοπικούς άρχοντες δηλ. Υπηρέτες αντιμετώπισης των καθημερινών ζητημάτων, στον έρμο τούτο τόπο, είχαμε μιλήσει στις προηγούμενες εκλογές (2010). Μόνο που εκείνο το κείμενο, ΔΕΝ το δημοσίευσε ΚΑΜΜΙΑ τοπική εφημερίδα. Η διεύθυνση κάποιας το έβγαλε φωτοτυπίες και το μοίρασε επιλεκτικά...
       Γράφαμε τότε πόσο αναγκαίο για την επιβίωσή μας ήταν να ξεφύγει, σε επίπεδο τοπικής Αρχής, η περιοχή απ' τον ασφυκτικόν εναγκαλισμό της ισχυρής πολυεθνικής που λυμαίνεται την κύρια πλουτοπαραγωγική μας πηγή. Προειδοποίηση που δεν άφησαν ν' ακουστεί απ' τη μια, 20ευρα περιτυλιγμένα με το ψηφοδέλτιο του εκλεκτού απ' την άλλη, που ανύποπτα ένας λαβών κι από κεκτημένη ταχύτητα τα έβαλε στο φάκελο και τα ξέβρασε η κάλπη!!!
      Κι ο εκλεκτός, με στημένον όπως στο ποδόσφαιρο, κύριο «αντίπαλο» «νίκησε με την ισχυρή ομάδα του» και συνέχισε το εποικοδομητικό της 16ετίας έργο του. Όμως η επιμονή κάποιου ενεργού πολίτη στη δικαστική διερεύνηση μιας απ' τις παρανομίες του, τον υποχρέωσε σε «αναγκαστική αλλαγή», γιατί κάποτε έπρεπε λίγο και οι νόμοι να εφαρμόζονται... Η παράταξη στον τόπο φαίνεται φκιάχνει παράδοση, μετά τον προηγηθεντα απολλώνιο, αποπεμφθέντα προ εξαετίας. Και τόσων άλλων πρωτοπαλίκαρων εκκρεμούν κατεψυγμένες δικαστικές εμπλοκές.
     Η απερχόμενη δημοτική αρχή πάντως, επιτέλεσε απτόητη το έργο της σε εποχή κρίσης, που άδειασε από προσωπικό τη Νομαρχία, έκλεισε θεσμούς, υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς, υπολειτουργούν μέχρι κλεισίματος άλλοι (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας) σε Ιτέα, Άμφισσα κ.α. Απτόητη σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, κουφή σε δίκαια αιτήματα αγωνιώντων πολιτών, αδρανής -επιεικώς- σε θέματα πυροπροστασίας του ελαιώνα της Άμφισσας που κάηκε αβοήθητος επί των ημερών της. Αδιάφορη σε θέματα διαχείρισης κοινωφελών ιδρυμάτων ευεργετών και στις μεθοδεύσεις αλάφρωσης της περιουσίας τους, όπως το Γηροκομείο και το Πνευματικό Κέντρο που τώρα απειλούνται με κλείσιμο. Με κάτι 60χίλιαρα όμως παχυλά φορολογητέα εισοδήματα στα «πόθεν έσχες» των μισθοδοτούμενων ουκ ολίγων πρωτοκλασάτων!
     Η απερχόμενη δημοτική αρχή, όμως συμπαγής σα μια γροθιά κι αδιαφοροποίητη σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έρχονταν ενώπιόν της, ενισχυόμενη μάλιστα κι απ' τους πρασινοκόκκινους ημικρυπτόμενους «αντιπολιτευόμενους», έπαθε αντιπολίτευση, όχι μόνο απ' τον Ένα που τσουρούφλιζε, αλλά κι απ' τους ενεργούς πολίτες που έφτασαν κατ' επανάληψη δια της νομίμου οδού στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλοντας παρανομίες, ασκώντας πραγματική κριτική σε πράξεις και παραλείψεις, προτείνοντας μέτρα κι επιμένοντας στην ορθότητα-αναγκαιότητα λήψης τους, αντιπαρατιθέμενοι τέλος με τους ίδιους τους εντολείς των δυνατών, όταν αυτοπρόσωπα εμφανίστηκαν με προβιά αρνιού στην αίθουσα.
       Κι η πλειοψηφία πάλευε και χωρίς προσχήματα να φιμώσει, να περιορίσει σ' ένα τρίλεπτο ομιλίας, να αποκλείσει, ν' απαλλαγεί απ' τους «ενοχλητικούς ταραξίες του ιδιωτικό χώρου βρώσης και πόσης τους». Και απερχόμενοι σήμερα, αντί να λογοδοτήσουν μετά και την «αναγκαστική αλλαγή» του αρχηγού «διασπάστηκαν» για καθαρισμό κι απορρόφηση! Μ' ένα σίριαλ μεταγραφών διαδικτυακής προβολής, έκλεισαν παίχτες απ' την (έτσι κι αλλιώς τοπικά πολυδιασπασμένη) ομάδα που εξαερώνεται πανελληνίως και ξανα προς τη δόξα/μάσα της νέας 5ετίας τραβούν!
      Το τι έκαναν ως Αρχή, γιατί στήριξαν ως το τέλος και με αυταπάρνηση όλες τις «αποφάσεις» του αποπεμφθέντα, γιατί τώρα «θυμήθηκαν» να «διαφοροποιηθούν-διασπαστούν κ.λπ.» και τι εχέγγυα ως «ειλικρινά μεταμεληθέντες» παρέχουν για μια στο μέλλον «καλύτερη διαχείριση», ε αυτά δε χρειάζεται ν' ακουστούν! Στα social media μόνο λόγος για fair play των ως χθες ενωμένων ανθυποψηφίων!
       Αν κάτι αλλάζει, όπως αλλάζει στη χώρα με ευχή να έρθουν στο προσκήνιο γνήσια λαϊκές -διαφανείς των συλλογικών συμφερόντων δυνάμεις, ας μην ξεχαστούμε -την ώρα της κάλπης έστω- και πάλι. Ο Braun, ο Fischer κι ο Kraft, δηλαδή ο Νίκος, ο Πάνος κι ο Θάνος θα ξανασμίξουν την επομένη φτιάχνοντας trust!


                                                                                                                                            Π. ΖΕΡΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου