Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ : Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΑ

Γράφει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Απίστευτο κι όμως αληθινό !!
           “Ανθ` ημών Γουλιμής”.… προέκυψεν αίφνης εις τον Δήμο μας.....


Προσπαθώντας  χθες και σήμερα  αγαπητοί συμπατριώτες , να καλύψω το κενό πληροφόρησης που μου δημιουργήθηκε για περισσότερο από ένα μήνα τώρα λόγω διαφόρων προσωπικών & οικογενειακών προβλημάτων που με απέκοψαν απ` το δημοτικό μας γίγνεσθαι , ρώτησα  μεταξύ άλλων και για την αναπλήρωση κι αν επιτέλους έγινε , του παραιτηθέντος στο τέλος του προηγούμενου χρόνου  γνωστού σε όλους μας  ανεκδιήγητου δημοτικού συμβούλου κ. Πολύμερου .
Ξέρετε εκείνου του αδαούς αιρετού που ως Αντιδήμαρχος  τότε και επί σειρά ετών αρμόδιος επί των δημοτικών οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου και δεξί του χέρι που λένε , επαίρετω βλακωδώς συχνά-πυκνά  - και αποδεδειγμένα βέβαια ψευδόμενος -  για τις δήθεν Πανελλήνιες πρωτιές!! του Δήμου μας ως προς την πρότυπη! οικονομική διαχείριση και τα θαυμαστά αντίστοιχα αποτελέσματα , που τον καθιστούσαν τάχα πρωτοπόρο στο Πανελλήνιο!!! (  Μιλάμε δηλαδή περί τέτοιων γελοιοτήτων και φαντασιώσεων ,  αν θυμόσαστε …. )   
Με έκπληξη λοιπόν πληροφορήθηκα χθες , πως η αντικατάσταση του εν λόγω κυρίου ( κατόπιν και των πιέσεών μας ) έχει ήδη συντελεστεί και ο νέος πλέον δημοτικός σύμβουλος στη θέση του Πολυμέρου είναι ο κ. Σάλτας  Δημήτριος εκ Παλαιοχωρίου της Ενότητας Αμφικλείας  .
Ο κ. Σαλτας εν τω μεταξύ αγαπητοί φίλοι για όσους δεν το γνωρίζουν , ήταν υποψήφιος στην δημοτική ενότητα Αμφίκλειας  και επιλαχών του συνδυασμού Ντούρου για την συγκεκριμένη δημοτική ενότητα !!!  Τώρα το πώς βρέθηκε από επιλαχών της ενότητας Αμφίκλειας , να αντικαθιστά δημοτικό σύμβουλο της ενότητας Τιθορέας , αυτό μόνο ένας …. Ντούρος και οι περί αυτών αδαείς σύμβουλοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν μάλλον να το καταφέρουν !!
Μη θέλοντας όμως να πιστέψω την απίθανη αυτή γκάφα  της  Δημοτικής Αρχής  και των δημοτικών υπηρεσιών , ξαναρώτησα , επιμένοντας στην εκ νέου διακρίβωση της  σχετικής εξέλιξης της περίπτωσης αυτής , ώσπου δυστυχώςεπείσθην οριστικά πλέον περί της αφρόνου , παρανόμου , παρατύπου και ανεκδιήγητης αυτής πράξεως .
Είναι τρομερό , εξωφρενικό και παράλληλα σχεδόν απίστευτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε  Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και κυριολεκτικά να μην το έχει πάρει χαμπάρι κανείς τους , είτε αιρετός , είτε δημοτικός υπάλληλος είτε συνεργάτης Δημάρχου είτε οποιοσδήποτε άλλος παρατρεχάμενος και επικαλούμενος  αυτοδιοικητική δήθεν εμπειρία κλπ …….!!!
Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν τουλάχιστον οι Δημοτικές υπηρεσίες και οι Προϊστάμενοί τους , καθώς και οι εμπειρότεροι τάχα απ` τους σημερινούς αυτοδιοικητικούς , την διαδικασία και τον τρόπο αντικατάστασης δημοτικού συμβούλου, γιατί τότε αλίμονο!! . ( ο λαλίστατος περί άλλων  πηδημάτων ψύλλου  κ.  Γρίβας , ο κ. Γώγος  &  ο  κ. Καράφλας  έμπειροι δα γάρ αυτοδιοικητικοί υποτίθεται , καθώς και τινές  άλλοι γραφικοί συνάδελφοί τους που αζημίως ως τώρα επικαλούνται ανάλογη εμπειρία …. που ήταν να προλάβουν τον διασυρμό και τι έχουν να πουν  περί αυτού τώρα ?? )    
Είναι δε ανόητο ως και σχιζοφρενικό θαρρώ , να έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα άλλες παρόμοιες αντικαταστάσεις δημοτικών συμβούλων και αυτή η γνωστή υποτίθεται πλέον και νόμιμη διαδικασία , να  αγνοείται  ή και να μην λαμβάνεται καθόλου υπόψη τώρα κατά την αντικατάσταση  Πολύμερου !!
Το μέγα  όμως πρόβλημα και η απίστευτη πρόκληση αγαπητοί φίλοι συμπολίτες,  δεν είναι μόνο η ολοφάνερη ανεπάρκεια του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και όλων των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων εξ όλων βέβαια των παρατάξεων .
( που κάποιοι μάλιστα απ` αυτούς είναι ανέλπιστα  εκ νέου σήμερα  υποψήφιοι για να μας “ ματαδιοικήσουν”, παρά την ολοφάνερη απόλυτη αγνοία τους επί  παντός σχετικού με την αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση των  τοπικών ζητημάτων  και την οποία βέβαια ακαταλληλότητά τους φαίνεται πως οι ίδιοι προφανώς δεν συνειδητοποιούν και γιαυτό ανερυθρίαστα ξαναζητούν την εμπιστοσύνη μας αντί να αποσυρθούν και λουφάζοντας να ιδιωτεύσουν όπως η λογική επιτάσσει ).
Αλλά  η ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΓΝΟΙΑ των Δημοτικών υπηρεσιών  που με την καρατσεκαρισμένη ανεπάρκειά τους δεν εκθέτουν μόνο και ζημιώνουν τον Δήμο ( όπως επανειλημμένα έχω αποδείξει πως έχει συμβεί ίσα με τώρα ), αλλά  τον γελοιοποιούν κιόλας Περιφερειακώς και Πανελληνίως ,διασύροντάς τον μαζί και με τους δυστυχείς αυτούς και αξιολύπητους αιρετούς του . 
Σε αυτή την απαράδεκτη και ΑΛΛΟΚΟΤΗ κατάσταση , που οι φοβίες και οι ανεπάρκειες του σημερινού Δημάρχου , των λοιπών οργάνων διοίκησης και βέβαια ολόκληρου του ΔΣ συνετέλεσαν τα μέγιστα στην διαιώνιση και την γιγάντωσή της ,θα πρέπει οπωσδήποτε εδώ και τώρα να μπει ένα τέλος .
Η νέα δημοτική αρχή , ας ελπίσουμε πως θα συνειδητοποιήσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα των φαιδρών και ανεπαρκών υπηρεσιών του Δήμου που θέλουν εκ θεμελίων πλέον αναδιάρθρωση και θα θελήσει επιτέλους με τόλμη και αποφασιστικότητα να πάρει το τιμόνι της διαχείρισης των δημοτικών μας υποθέσεων απ` την αρχή στα χεριά της  κι όχι παραδομένη από αδυναμία κι ανάγκη ( όπως  η σημερινή  αλλά κι άλλες προγενέστερες ), στις ανεπαρκείς και αξιοθρήνητες δημοτικές υπηρεσίες , να επιφυλάξει για τον εαυτόν της ρόλο κομπάρσου  ποδηγετούμενη απ` τα καπρίτσια , την ελαφρότητα την φαιδρότητα την ένδεια γνώσης , τις ιδιοτέλειες και την πανθομολογούμενη ανευθυνότητα των υπαλλήλων της “συμφοράς”. (εδώ  όπως πάντα βέβαια ,  εξαιρώ ορισμένες -ελάχιστες όμως –περιπτώσεις φιλότιμων υπαλλήλων που τιμούν το ψωμί που τους παρέχουμε )
Η αντικατάσταση του κ. Πολύμερου έγινε κατά  τρόπο απαράδεκτο , παράτυπο , παράνομο , άκυρο και πέρα για πέρα λανθασμένο και γιαυτό απαιτώ ως πολίτης – δημότης  αυτού του τόπου να πληροφορηθώ άμεσα τους υπεύθυνους της πρωτοφανούς αυτής γκάφας  και του διασυρμού που θα ακολουθήσει μετά την σημερινή μας αποκάλυψη .
Ο κ. Πολυμερος εξελέγη ως δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Τιθορέας ( βάση της κατά νόμο ποσόστωσης )και επομένως  ο αντικαταστάτης του πρέπει να προέρχεται  απαραιτήτως απ` την ίδια Δημοτική Ενότητα !!! Ακούτε κουφιοκεφαλάκηδες??? Αυτό το γνωρίζουν μέχρι και οι μαθητές του Δημοτικού!
Αλλωστε αυτό ακριβώς έγινε και με την περιπτώσεις   Γ. Παπαιωάννου  και  Ν . Κεφάλα όταν χρειάσθηκε νααντικατασταθούν ( αλλά τότε θα μου πείτε , ήμασταν εμείς που εγκαίρως προλαβαίναμε τα λάθη και τις κουτουράδες των άλλων .Τώρα “ορφανοί” πλέον όλοι αυτοί οι “ τύποι”, τι άλλο είναι σε θέση να κάνουν εκτός από λάθη , όταν βέβαια δεν βυθίζονται σε παρατεταμένη  και ολοσχερή απραξία  ) .
Είναι όμως όντως και απορίας άξιον , πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν έτυχε της προσοχής και της λογικής  απόρριψης των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας !!       ( εκτός κι αν οι φωστήρες μας δεν την έστειλαν καθόλου κατακεί )
Εν πάση περιπτώσει , κοιτάξτε λοιπόν να επαναφέρετε άμεσα την νομιμότητα στις πράξεις και στις αποφάσεις σας κυρίες & κύριοι πανάσχετοι κι αξιοθρήνητοι αυτοδιοικητικοί μας , ακυρώνοντας αμέσως την κατάπτυστη αυτή απόφασή σαςγια την αντικατάσταση Πολύμερου με λάθος πρόσωπο και λάθος διαδικασία . Και καλέστε Χριστιανοί μου , με τη σωστή διαδικασία , τον σωστό επιλαχόντα , από την σωστή Δημοτική Ενότητα που είναι η ενότητα Τιθορέας . Ακούτεεεεεεεε….
Τελειώνοντας επισημαίνω για μια ακόμη φορά , πως δυστυχώς και η συγκεκριμένη αυτή περίπτωση , αποδεικνύει σε όλο τους το μεγαλείο την ασχετοσύνη , την ανωριμότητα , την σύγχυση και την ανευθυνότητα  αιρετών και υπαλλήλων , αφού όλοι αυτοί μαζί  δεν ήταν καν σε θέση να αντιληφθούν το άνομο της πράξεώς τους  και να  διαπιστώσουν το λάθος της απόφασής τους , πράγμα που εν τω μεταξύ ( τι ειρωνεία ? ), εντοπίσαμε εμείς από 200 χιλιόμετρα μακριά όπου βρισκόμαστε  και ευθύς αμέσως μόλις  απλώς και μόνο ακούσαμε το όνομα του αντικαταστάτη !!!
Δεν αισθάνονται άραγε λίγη ντροπή  αλλά  και ευθύνη  όλοι αυτοί οι αδαείς , οι ανεπαρκείς , οι αναίσχυντοι και επιζήμιοι , για το απίστευτο κατάντημα  ενός ολόκληρου Δήμου και τον ευτελισμό του θεσμού και των διαδικασιών ??
Έχουμε πει πολλές φορές έως τώρα και με διάφορες ευκαιρίες , πόσο πολύ για γέλια και για κλάματα είναι η Δημοτική μας κατάσταση . Αυτή όμως η πέραν πάσης ανοχής κραυγαλέα και ντροπιαστική περίπτωση ανεπάρκειας και ανευθυνότητας που σήμερα σας αποκαλύπτουμε κυρίες και κύριοι αναγνώστες και συμπατριώτες , ζητώντας  απ` τους αιρετούς μας  αμέσως να την διορθώσουν , ξεπερνά  πράγματι κάθε όριο ……γελοιότητας  και ανοχής προκαλώντας μόνο βαθειά θλίψη και αγανάκτηση στον καθένα μας για το επίπεδο εκπροσώπησής μας στο Δήμο αλλά και την απίστευτη ανεπάρκεια των δημοτικών μας υπηρεσιών  που βέβαια ως γνωστόν καλοπληρώνουμε όλοι μας , για να κάνουν υποτίθεται  καλά και σωστά τη δουλειά τους ….έστω και υποαπασχολούμενοι !!!!
Για τον τραγέλαφο λοιπόν  αυτό , την απίστευτη αυτή  γκάφα ολκής , για το άνευ προηγουμένου ρεζιλίκι , θα  λογοδοτήσει άραγε κανείς απ` τους  υπευθύνους αιρετο`υ`πηρεσιακούς μας  ?? , ή φοβικοί καθώς είναι όλοι τους θα κρυφτούν  και πάλι πίσω απ` το δάκτυλό τους , αφήνοντας  κουτοπόνηρα τον πανδαμάτορα χρόνο να κάνει τη δουλειά του…. παραδίνοντας στη λήθη  μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση εγκληματικής ανεπάρκειας , που σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρηδημοτική πραγματικότητα , θα είχε προκαλέσει τουλάχιστον βαρύτατες κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων της αθλιότητας αυτής  που εξ αιτίας τους συνετελέσθει ,  με την ανοχή και την ασχετοσύνη ΟΛΩΝ των αιρετών βεβαίως .
                                              Έξω φρενών πλέον  για τα απίθανα συμβαίνοντα
                                                     ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου