Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Νέο ελληνικό νησί προς πώληση

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το χρέος της πουλώντας παραλίες , ξενοδοχεία κι ένα γοτθικό κάστρο της Κέρκυρας, γράφεται σήμερα στη στήλη Viajar (Ταξίδι) της ABC....

Το ελληνικό κράτος προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά του και μεταξύ άλλων σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει δύο από τις πιο γνωστές παραλίες, το Σαρακίνικο και το Σίμο στην Ελαφόνησο, το πανέμορφο αυτό νησάκι στα νότια της Πελοποννήσου.
Αποτελούν μέρος της περιουσίας που το ΤΑΙΠΕΔ θα προσφέρει προς πώληση, μαζί με το Ξενία και το Καστέλο Μπιμπέλι.

Με την ανακοίνωση της πώλησης του νησιού, ξέσπασαν αντιδράσεις, τόσο από περιβαλλοντικές οργανώσεις όσο κι από το δήμαρχο που ανέλαβε πρωτοβουλία και με τη συνοδεία υπογραφών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του το ΤΑΙΠΕΔ αναγκάστηκε να διαβεβαιώσει πως το νησί δε θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια για χρήση του θα υπόκεινται σε δημόσια διαβούλευση και διάλογο με τις τοπικές περιφερειακές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Τονίζει επίσης πως οι χρήσεις του σχετίζονται με ήπια πράσινη ανάπτυξη και με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Κι επίσης τονίζεται πως όπως σε όλες τις παράκτιες περιοχές της χώρας, θα επιτρέπεται η πρόσβαση του κοινού και λουόμενων.

Μεταξύ των προς πώληση ιδιοκτησιών συμπεριλαμβάνεται ακι το κάστρο Καστέλο Μπίμπελι που χτίστηκε από τον Ιταλό βαρώνο Μπιμπελι, σε μια δασώση περιοχή της Κέρκυρας το 1900. Οι δύο πύργοι, το αίθριο και οι υπόλοιπες γκαταστάσεις βρίσκονται σε 77 στρέμματα όπου για πολλά χρόνια είχαν αξιοποιηθεί και αποτελούσαν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου