Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τα μονάδικα οφέλη του δενδρολίβανου στην υγεία μας

Σχετίζεται με τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος

Το δενδρολίβανο είναι ένα εγγενές βότανο της Μεσογείου.... αν και σήμερα καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το δενδρολίβανο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που οφειλόταν στις ιδιότητες που του αποδίδονταν.

Συγκεκριμένα, πίστευαν ότι μπορεί να διεγείρει και να ενισχύει τη μνήμη, με τους μαθητές στην αρχαία Ελλάδα να τοποθετούν κλωνάρια δενδρολίβανου στο κεφάλι τους στη περίοδο των εξετάσεών τους, αλλά και του πενθούντες να τοποθετούν το αρωματικό αυτό βότανο στους τάφους των νεκρών ως σύμβολο της ανάμνησης αυτών.

Σήμερα, η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στη μαγειρική όπου προστίθεται για να προσδώσει μοναδικό άρωμα και γεύση στα κρέατα, στα ψάρια, στις σαλάτες αλλά και στα διάφορα dressings.

Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν τα μοναδικά οφέλη του στην ανθρώπινη υγεία. Το δενδρολίβανο περιέχει συστατικά που μπορούν να επάγουν τη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, να βελτιώσουν την αιματική κυκλοφορία και τη διαδικασία πέψης.

Παράλληλα, περιέχει ενώσεις που ασκούν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της σοβαρότητας των κρίσεων του άσθματος.

Επιπλέον, το δεντρολίβανο έχει φανεί ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και στον εγκέφαλο οδηγώντας στη βελτίωση της συγκέντρωσης, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που υπήρχαν για αυτό στην Αρχαία Ελλάδα.

Έτσι, επιλέγοντας δενδρολίβανο για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και συνάμα ευεργετική για την υγείας μας επιλογή.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου