Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Β. Κυριακάκης για τη κατάργηση του κλάδου οδηγών και άλλων υποστηρικτικών ειδικοτήτων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Βασίλη Κυριακάκη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  για τη κατάργηση του κλάδου οδηγών και άλλων υποστηρικτικών ειδικοτήτων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας....


Ο κλάδος των οδηγών και άλλες υποστηρικτικές ειδικότητες( πληρώματα ασθενοφόρων, προσωπικό φύλαξης, εργατοτεχνίτες, προσωπικό πλυντηρίων, κ.α), απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων μονάδων υγείας καταργούνται και οι εργαζόμενοι τους μπαίνουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ «διαθεσιμότητα- κινητικότητα-απολύσεις»  ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις που απαιτεί η Τρόικα.
Πρόκειται όμως και για συνειδητή επιλογή της μνημονιακής συγκυβέρνησης να οδηγήσει στην υποβάθμιση και διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
Παράλληλα με την διάλυση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο νοσοκομείων, αποδυναμώνει όσες μονάδες υγείας απομένουν, από μια σειρά υπηρεσιών, τις οποίες θα εκχωρήσει στη συνέχεια εργολαβικά σε ιδιώτες.
Υπηρεσίες μερικές εκ των οποίων συνδέονται με κρίσιμους τομείς όπως οι αιμοδοσίες, τα δρομολόγια για μεταφορά υγειονομικού υλικού, εξετάσεων, τροφίμων.
Είναι επιτακτικό να ενταθούν οι διεργασίες για την οικοδόμηση και ανάπτυξη ενός κοινωνικού μετώπου υπεράσπισης αλλά και διεκδίκησης  της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λογική του μνημονιακού πολιτικού συστήματος που βάζει τους αριθμούς πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Σε αυτή την κατεύθυνση,  πρωτοβουλίες όπως η συνάντηση-συζήτηση φορέων, εργαζόμενων και συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας Τετάρτη 18/12 στις 7μμ θα πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου