Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τί μου έκανε εντύπωση εχθές...

Εχθές στις ειδήσεις άκουσα όπως όλοι τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να μιλάει (ενώ ήταν πρόεδρος) να μιλάει απαξιωτικά για όλους εμάς και να παρακαλά να είχε Νορβηγούς να ζουν εδώ. Μου ήρθε στο μυαλό η παροιμία... "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος " . Και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι αλήθεια.

Το βλέπουμε συνεχώς γύρω μας . Αυτοί που τώρα στην κρίση ποιοι είναι ;...

Όσοι χρησιμοποιούσαν το μηχανισμό που τώρα βρίζουνε. Όσοι χρησιμοποίησαν τα βύσματα για μια θεσούλα στο δημόσιο για να κάθονται και να πληρώνονται. όσοι στην πρώτη δυσκολία που βρίσκανε μπροστά τους κατέφευγαν κατευθείαν στην εύκολη λύση του βουλευτή ή του πολιτευτή. Όσοι έμαθαν οτι όσοι δεν είναι πολύ έξυπνο να είσαι αξιοπρεπής αλλά είσαι βλάκας αν ακολουθάς κανόνες και δεν τους καταστρατηγείς αφού έτσι κάνουν οι "έξυπνοι " σήμερα.

Ενα ακόμη που μου έφερε στο μυαλό η χθεσινή είδηση είναι η έμφυτη αλαζονεία του Ελληνα που την βλέπεις μπροστά σου σε παρα πολλά επίπεδα. Από τον υπουργό που θεωρεί οτι αυτός ξέρει το σωστό και όλοι οι άλλοι είναι μπούφοι (βέβαια στο τελευταίο δεν έχει και άδικο αφού αυτό κάνουμε όλοι φιλότιμες προσπάθειες να το αποδείξουμε μέσω των εκλογών) , στον εργοδότη που πάντα θεωρεί οτι αυτός ξέρει να κάνει όλη τη δουλειά σωστά και οι υπάλληλοι του είναι απλά κάποιοι που ζούν εις βάρος του απλά κάνοντας την βρώμικη δουλειά κάνοντας λάθη ακόμη και εκεί. Το συναντάς και σε κάθε συνάντηση με έναν φίλο που ακόμη και άν δουλεύει σε μια μεγάλη αλυσίδα με πολλούς εργαζόμενους , ο τρόπος που βλέπει τον εαυτό του είναι οτι είναι τόσο απαραίτητος και αν δεν ήταν αυτός το πιθανότερο είναι οτι τουλάχιστον το συγκεκριμένο κατάστημα θα κατέρρεε και θα έκλεινε σύντομα.

Το συναντάς ακόμη και στον τρόπο που οδηγούν όλοι σήμερα καθώς πάντα συναντάμε "έξυπνους" που κάνουν κάτι που οι υπόλοιποι εμείς οι "βλάκες" δεν είμαστε ικανοί να το σκεφτούμε και να το κάνουμε εις βάρος των άλλων.

Η παιδεία μας και τα πρότυπα που μας παρουσιάζονται είναι όλα λάθος. Μέσα στην υπερπληροφόρηση που δεχόμαστε καθημερινά το 90% είναι μηνύματα και εικόνες από ανθρώπους που "πέτυχαν" γιατί ήταν "έξυπνοι". Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σε κάνει να αναρωτιέσαι που πάμε......

Αναγνώστης
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου