Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μπλόκα σε στεριά και θάλασσα


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, των οποίων τα μπλόκα ενισχύονται διαρκώς σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια...
με τους ναυτεργάτες να αποφασίζουν σήμερα για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. 
Αγρότες της Θεσσαλίας κατέλαβαν χθες τα διόδια Μοσχοχωρίου, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ανέβασαν τις μπάρες για περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, πολλοί από τους οδηγούς έδειξαν ενθουσιασμένοι από την κίνηση αυτή των αγροτών. Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στα σημεία που έχουν στήσει μπλόκα στη βόρεια και Στερεά Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες που μετέχουν στην πρωτοβουλία για την ενοποίηση και ανασυγκρότηση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.
Συντονισμένα από τις δώδεκα έως τη μία το μεσημέρι, θα κλείσουν εθνικές και επαρχιακές οδούς. Οι συνδικαλιστές μάλιστα ζητούν την κατανόηση των πολιτών, προσθέτουν ωστόσο πως αυτή η κίνηση έχει στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. 
Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέες δυνάμεις και οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον δρόμο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Ζεστές» κρατούν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι Σερραίοι αγρότες οι οποίοι τη Δευτέρα το μεσημέρι, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους, στη κομβική διασταύρωση του δ.δ. Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, χωρίς να κλείσουν όμως τους δρόμους. Παράλληλα, μικρή δύναμη των τρακτέρ από τον δήμο Βισαλτίας, θα παραμείνει στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας.
Οι επαφές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι συνεχείς, προκειμένου να γίνουν όπου είναι δυνατόν στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη των μικρών παραγωγών.
Στο μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο για τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αφήνουν οι ναυτεργάτες, ενώ για τέταρτο εικοσιτετράωρο παραμένουν ακινητοποιημένα τα πλοία στα λιμάνια.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι τις έξι το πρωί της Δευτέρας, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα των ναυτεργατών. 
Χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους και κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Μεταξύ άλλων, ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου