Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Επιδοτούμενη η δωρεά της ATE Bank

Το εκπληκτικό της υπόθεσης της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ Bank σε όφελος της τράπεζας Πειραιώς, είναι ότι δεν υπήρξε πώληση.
Η τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν κατέβαλε τίμημα για την απόκτηση της ATE BANK.  Έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος από αυτήν την ιδιωτικοποίηση, αντίθετα θα υπάρξει επιβάρυνση των φορολογούμενων πολιτών που μπορεί να φτάσει και τα 10 δισ. ευρώ.

Σε 4 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος της εξυγίανσης της «κακής» ATE Bank, η οποία παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου, ενώ 6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα δοθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα Πειραιώς για να λειτουργήσει την «καλή» ΑΤΕ Bank, η οποία της παραχωρήθηκε.
Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έτσι όπως πραγματοποιούνται δεν πρόκειται να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν νέες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους πολίτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα από την κυβέρνηση συνασπισμού.
 citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου