Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καλημέρα - πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                            Πολύδροσος σήμερα


Ελλάδα σήμερα

  • Ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υπουργός Οικονομικών ο Γ.Ζαννιάς, υπουργός Εσωτερικών ο Αντ.Μανιτάκης, υπουργός Εξωτερικών ο Π.Μολυβιάτης, υπουργός Αμυνας ο Φρ.Φραγκούλης, υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Λ.Οικονόμου. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ.


  • Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε από τον Λουκά Παπαδήμο. Ποια ονόματα ακούγονται για τη στελέχωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα.
  • Τη βεβαιότητά του ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος, παραδίδοντας στον Παναγιώτη Πικραμμένο. Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».
  • Μικρότερη από πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παρατάξεων. Βάσει των πρώτων στοιχείων μετά το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Τετάρτης η υποχώρηση της συμμετοχής είναι στην περιοχή του 10-12%.
  • «Η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδίως η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο BBC, τονίζοντας ότι εάν «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα, θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη». Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι ο ηγέτης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ -που μπορεί να έλθει στην πρώτη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου- επιτίθεται στην ΕΕ και τη Γερμανία, την ώρα που γίνονται αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

  •  
    Σαν σήμερα

    1792: Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.
    1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν Ηλεκτρικός) στην Πλατεία Ομονοίας, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς. Αποτελεί τμήμα της προέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 1.465 μέτρων, από τα οποία τα 660 μ. αποτελούν θολωτή σήραγγα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1889.
    1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.
    1920: Η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζει για πρώτη φορά με ψήφισμά της τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.
    1931: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει από το Βόλο ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τις «ελευθερίες του Τύπου, αλλά την ασυδοσία», με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 5060 «Περί Τύπου». Προηγήθηκε οξεία επίθεση αντιπολιτευόμενων εφημερίδων κατά του Βενιζέλου, με χαρακτηρισμούς όπως «Κυβέρνησις Κλεπτών».


    Είπαν
     «Τα μόνα έθνη που μπορεί να ονομάζονται ιστορικά είναι αυτά που αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα και την αξία των θεσμών τους. »
    Λέων Τολστόι

     http://www.sansimera.gr

    Ο καιρός

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 86 %
    Άνεμος: Δ με 15 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1005.7 mb
    Μαϊ 17, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    10 oC
    Αίθριος καιρός

      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αίθριος καιρός14 oC66%ΔΝΔ με 15 km/h 
    (3 Bf)
    12:00Πιθανή βροχή17 oC56%ΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    15:00Ασθενής βροχή16 oC56%ΔΝΔ με 21 km/h 
    (4 Bf)
    18:00Πιθανή βροχή14 oC53%ΔΝΔ με 19 km/h 
    (4 Bf)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου