Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο καιρός μέχρι και το Πάσχα!

Θα ψήσουμε με "καλοκαίρι", αλλά θα προηγηθεί "χειμώνας"...

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από Μ. Δευτέρα.
Βελτιώνεται και πάλι ο καιρός από Μ. Τετάρτη.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα για τις επόμενες ημέρες μέχρι το Πάσχα:

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην περιοχή της Φθιώτιδας για σήμερα Σάββατο με τον υδράργυρο 27-28 θυμίζοντας πρόωρο καλοκαίρι. Την Κυριακή η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί αλλά οι ΒΔ άνεμοι θα ενισχυθούν και πάλι φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη διάρκεια της Μ.Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά και στην δυτική Μακεδονία παρά το προχωρημένο της εποχής. Στην Φθιώτιδα από τις πρωινές κιόλας ώρες θα επικρατεί συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει και θα σημειωθούν βροχές. Το απόγευμα μάλιστα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά (άνω των 1100-1200μ). Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

Την Μ.Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουμε λίγες γενικά νεφώσεις με ασθενείς ανέμους, αλλά η παγωνιά θα παραμείνει καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-15 βαθμούς.

Η εικόνα του καιρού θα αρχίζει να αλλάζει από τη Μ. Τετάρτη, οπότε και θα επανέλθουν οι νοτιάδες με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας και ίσως ένα νέο κύκλο μεταφοράς σκόνης από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας.

Τέλος, με τα σημερινά στοιχεία το διήμερο του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία κοντά στους 25-27 βαθμούς.
Πηγή ενημέρωσης : http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου