Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Π. ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

Από την Πέγκυ Αραβαντινού*

Κατά την περιοδεία με τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Φάνη Σπανό στην Δωρίδα μας, επισκεφτήκαμε το Λιδωρίκι, την Συκιά και το Λευκαδίτι, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης μας. ....

Αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων. Μιλήσαμε για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν:

Α) στους οδικούς άξονες τόσο για την συντήρησή τους, όσο και για τις νέες βελτιώσεις. Πρωταρχική σημασία είναι αύτη της περιοχής του Τσακορέματος, αλλά και της συνέχειας του άξονα Μαλανδρίνου-Λιδορικίου. Εξίσου σημαντική είναι και η βελτίωση – διάνοιξη του οικιστικού κεντρικού δρόμου της Συκιάς, η οποία θα δώσει άμεση πρόσβαση σε μεγάλα οχήματα και θα ενώσει τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων με αυτά της Δ.Ε. Λιδορικίου και Τολοφώνας. Στα ίδια πλαίσια επιβάλλεται η συνέχιση του έργου της βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου που ενώνει τον Κονιάκο με την Μουσουνίτσα.

Β) σε θέματα Ύδρευσης των οικισμών, αλλά και Αποχέτευσης με κορυφαίο της συμβασιοποίηση του έργου του Παραλίμνιου Αγωγού των οικισμών γύρω από την λίμνη του Μόρνου (Λιδωρίκι Πενταπόλη, Μαλανδρίνο -και του σωφρονιστικού καταστήματος-, Αμυγδαλιά, Βραίλα, Λεύκα).

Γ) σε θέματα ανάδειξη Πολιτισμικών σημείων αναφοράς (σπήλαια, γεωπάρκα, αναρρίχηση, προσκοπικό κέντρο, Ζωοδόχου Πηγή Αρσαλή κτλ)

Δ) όσο αφορά ενέργειες στήριξης της Κτηνοτροφίας και ενημέρωσης για την διανομή των ζωοτροφών και την αγροτική οδοποιία.

*Η Πέγκυ Αραβαντινού είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας”

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου