Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ....

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η μάχη της Κρήτης στον …Παρνασσό

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
   Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ
Την Κυριακή 20 Μαΐου η Τιθορέα υποδέχεται το σύλλογο Κρητών Ν.Ιωνίας Αττικής, στην κεντρική πλατεία του χωριού  σε μια γιορτή για τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Πρόγραμμα
12.30 π.μ
Ομιλία για τη Μάχη της Κρήτης από τη Γυμνασιάρχη κ. Μπεσίρη Χρύσα.
 13.00
 Παραδοσιακοί χοροί της Ρούμελης από το χορευτικό τμήμα     της Τιθορέας.
 Παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης από το χορευτικό τμήμα της Αμφίκλειας.
13.30
Παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κρητών Ν.Ιωνίας, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Σας περιμένουμε να σας προσφέρουμε παραδοσιακές ρουμελιώτικες πίτες , καθώς και το παραδοσιακό Κρητικό γαμοπίλαφο, που θα παρασκευάζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος στην πλατεία.

    Διοργάνωση
   Τοπικό Συμβούλιο Τιθορέας
   Σύλλογος Γυναικών Τιθορέας

Τι είπε ο Νίτσε για τους Έλληνες και το μίσος των Ευρωπαίων

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ό,τι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
ΠΗΓΗ: Το ΒΗΜΑ

17 Ιουνίου οι εκλογές – Στις 15:15 στο Προεδρικό ο Πικραμμένος - Παπαδήμο πρότεινε ο Παπούλιας, "ναι" από Σαμαρά, Βενιζέλο - Αρσένη πρότεινε ο Τσίπρας

- Βενιζέλος: Παραιτούνται όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ
- Γέφυρα συνεργασίας στη Λ. Κατσέλη θεωρείται η πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
- "Έγινε χοντρό παιχνίδι με τα ονόματα. Εμείς δε συμμετέχουμε" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα
- Κουβέλης: Πρέπει ο πρωθυπουργός σε αυτή τη φάση να είναι πολιτικά ουδέτερος
- Μια ώρα κράτησε η σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια
- Δεν έγινε συζήτηση για υπουργούς
- Διαβάστε ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που επιλέχθηκε να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αυτό αποφάσισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Απών από τη σύσκεψη ήταν ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που αν και αυτή τη φορά προσκλήθηκε, αρνήθηκε να παραστεί λόγω του αποκλεισμού του από την χθεσινή σύσκεψη.

Πως κατέληξαν στον Π. Πικραμμένο
Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συμφώνησαν και αποδέχτηκαν την πρόταση του Κάρολου Παπούλια να παραμείνει πρωθυπουργός έως τις επαναληπτικές εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ΤΕΛΙΚΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ΑΡΧΙΚΑ πρότεινε για την πρωθυπουργία τον Γεράσιμο Αρσένη, σε μια κίνηση που μεταφράστηκε σε προσπάθεια να ρίξει γέφυρα συνεργασίας με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που δε θα λάβει καμία υπουργική απόφαση, ενώ ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στην πρόταση που είχε κάνει αρχικά, να είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Με την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο διαφώνησε και ο Φώτης Κουβέλης.

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ομοφωνία για να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ο Λουκάς Παπαδήμος, τελικά επιλέθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να είναι δικαστικός. (Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος)

Αυτή την ώρα, ο κ. Πικραμμένος βρίσκεται στο γραφείο του στο ΣτΕ, αλλά στις 15:15 θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το χρονικό της σύσκεψης
Λιγότερο από μια ώρα έμειναν στην αίθουσα συσκέψεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Όλα δείχνουν ότι και αυτή τη σύσκεψη ήταν θυελλώδης...

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πάνος Καμμένος, ο μοναδικός από τους πολιτικούς αρχηγούς που έκανε δηλώσεις. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι θα προτείνει τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επιτρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Υπουργός Εξωτερικών θα προτείνει να αναλάβει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτης Ήφαιστος, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνώστης του "Σκοπιανού" και υπουργός Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Τάσος Γιαννίτσης δεν πρέπει να μείνει στο υπουργείο Εσωτερικών και σε όλα τα υπουργεία να αναλάβουν υπηρεσιακοί υπουργοί οι γενικοί γραμματείς τους.

Ακολούθησαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις 12:58 έφτασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τελευταίος, ακριβώς στις 13:00, έφτασε στο προεδρικό μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να μπει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη.



Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή είτε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε κάποιο εκ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. (διαβάστε τι προβλέπει το Σύνταγμα)

Την Πέμπτη ορκίζεται η νέα Βουλή, η οποία θα εκλέξει (την Παρασκευή) προεδρείο και εν συνεχεία με Προεδρικό Διάταγμα θα οριστεί η ημερομηνία των εκλογών (17 Ιουνίου). (διαβάστε την είδηση)
 http://www.newsit.gr

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:...
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. 
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες.
Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;
Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:

 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης:
Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.

Μίλησαν για όλ’ αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο.
Πηγή ενημέρωσης : ADMIN -  http://thivarealnews.blogspot.com

Η εξέγερση των Ευρωπαίων

Του Γιώργου Δελαστίκ

Σείεται εκ θεμελίων το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Η ακολουθούμενη σε όλη την ΕΕ πολιτική λιτότητας προκαλεί πλέον τόσες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών σχεδόν όλων των κρατών - μελών της, ώστε και στις 16 χώρες που έχουν γίνει εκλογές τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανατραπεί και οι 16 κυβερνήσεις! Δεν γλίτωσε καμία! Κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση εντάσσεται αυτομάτως πλέον στο πλαίσιο αυτό.
«Η μεγάλη οργή των λαών της Ευρώπης» ήταν π.χ. ο τίτλος άρθρου στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και ανάλογο το περιεχόμενό του. «Οι ψηφοφόροι εξεγείρονται... Καταδικάζουν μια πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται με ενιαίο τρόπο ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη» γράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Στην Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία ακόμη και στην Ολλανδία το ηθικό έχει καταρρεύσει. Υπάρχει παντού το αίσθημα μιας αδιέξοδης κατάστασης» τονίζει.
«Οι Γάλλοι εξεγείρονται. Το ίδιο και οι Ελληνες. Καιρός ήταν!» γράφει αρχίζοντας άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» με τον εύγλωττο τίτλο «Εκείνοι οι Ευρωπαίοι που εξεγείρονται» ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. «Οι εκλογές στις δύο χώρες ήταν στην πραγματικότητα δημοψηφίσματα για τη σημερινή οικονομική πολιτική της Ευρώπης. Και στις δύο χώρες οι ψηφοφόροι την απέρριψαν» επισημαίνει περιχαρής. «Δεν είναι καθαρό το πόσο σύντομα οι ψηφοφορίες θα οδηγήσουν σε αλλαγές στην τρέχουσα πολιτική, αλλά είναι προφανές ότι τελειώνει ο χρόνος για τη στρατηγική της ανάκαμψης μέσω λιτότητας - και αυτό είναι καλό!» υπογραμμίζει.
Υπό το πρίσμα αυτό αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και η γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, η οποία γράφει μεταξύ άλλων: «Οι Ελληνες ψηφοφόροι έκαναν συντρίμμια το πολιτικό τους σύστημα και επαναστάτησαν εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης... Αυτές οι εκλογές μπορεί να αποτελέσουν την έναρξη μιας εξέγερσης των Ευρωπαίων πολιτών εναντίον της σωτηρίας του ευρώ μέσω της λιτότητας και της συρρίκνωσης. Η Ελλάδα γίνεται πείραμα».
Η επίσης γερμανική και φιλοσοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Ρουντσάου» είναι επίσης διεισδυτική στην ανάλυσή της.
«Είναι ανόητο πράγμα να ψηφίζει ο κόσμος όχι όπως πρέπει, όπως έκαναν προσφάτως οι Ελληνες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, μας λένε τώρα. Οι Ελληνες και οι πολιτικοί τους είναι απλώς πολύ βλάκες ή πολύ ασύνετοι ή πολύ θρασείς για να αφεθούν να σωθούν βάσει των όρων των ιδιαίτερων φίλων μας, των αγορών. Σφίγγουμε λοιπόν λιγάκι περισσότερο την οικονομική βίδα και τους βάζουμε να ξαναψηφίσουν όπως αρμόζει ή ίσως καλύτερα τους πετάμε αμέσως έξω από το όμορφο Κλαμπ του Ευρώ μας» τονίζει ο αρθρογράφος. «Μπορεί όμως κανείς να το δει και εντελώς διαφορετικά. Μπορεί να αντιληφθεί το εξελισσόμενο χάος στην Ελλάδα και ως ένα πρώτο, πραγματικά αναγνωρίσιμο σημάδι του κλιμακούμενου αγώνα ανάμεσα στη δημοκρατία και τον καπιταλισμό» υπογραμμίζει.
Ακόμη και το χθεσινό τεύχος του περιοδικού «Σπίγκελ» -αυτό που έγινε ήδη διάσημο στη χώρα μας καθώς έχει εξώφυλλο με τίτλο «Αντίο, Ακρόπολη!» και υπότιτλο «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ»- ομολογεί ευθαρσώς την πλήρη αποτυχία της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η ΕΕ στη χώρα μας: «Παρόλο που η Ελλάδα κυβερνάται στην πραγματικότητα από την Κομισιόν της ΕΕ και το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο παρά ποτέ, η ύφεση οξύνεται και η πολιτική κατάσταση γίνεται χαοτική. Νέες εκλογές γίνονται όλο και πιο πιθανές» γράφει. Σημαντικότερη όμως είναι μια άλλη επισήμανση του περιοδικού. «Στην καγκελαρία του Βερολίνου, στους συμβούλους της Μέρκελ, οι τηλεοπτικές εικόνες από την Αθήνα θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε επί Βαϊμάρης (σ.σ. δηλαδή την περίοδο πριν από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία). Φαίνεται ότι για τους Ελληνες η υπαγόρευση λιτότητας από τις Βρυξέλλες είναι ό,τι ήταν για τους Γερμανούς η υποτιθέμενη «εθνική καταισχύνη» της συνθήκης ειρήνης των Βερσαλλιών»!
«Εδώ και χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική, όμως ο ασθενής δεν γίνεται καλά, αντιθέτως γίνεται όλο και πιο άρρωστος» γράφει το «Σπίγκελ» και προσθέτει δυσοίωνα: «Το πολιτικό σύστημα της χώρας διαλύεται και μάλιστα πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η οξυμένη κατάσταση θα μπορούσε τελικά να καταλήξει σε στρατιωτικό πραξικόπημα»!
ΓΑΛΛΙΑ
«Να τελειώνουμε με τη λιτότητα!»
ΣΚΛΗΡΟΣ ήταν ο Μπενουά Αμόν, εκπρόσωπος των Γάλλων σοσιαλιστών, απέναντι στο Βερολίνο. «Πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα! Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία» δήλωσε σε συνέντευξή του και επιτέθηκε φραστικά στη Γερμανίδα καγκελάριο: «Δεν ψηφίσαμε να υπάρχει πρόεδρος στην ΕΕ με το όνομα Ανγκελα Μέρκελ! Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της για τις τύχες όλων των υπολοίπων» τόνισε. Λίγο νωρίτερα ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους συντρόφους του Πορτογάλους σοσιαλιστές να πάψουν αμέσως να υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας που έχουν οι ίδιοι υπογράψει κατ' απαίτηση της ΕΕ όταν βρίσκονταν στην εξουσία.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Φροντίστε το δάσος για να μην καεί

Αρχίζουν οι εθελοντικές δράσεις κατά των πυρκαγιών
Σε Πιερία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο κλπ.
Στις περιοχές γύρω απο το Παρνασσό????????????
 «Χάρισε μια μέρα από το καλοκαίρι σου στο δάσος». 
Αύριο, η εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας οργανώνει τη μέρα της για να ενημερώσει αλλά και για να φροντίσει τα δάση ώστε να μην καούν από τις φωτιές που μπορεί να υπάρχουν το καλοκαίρι.

Πέρυσι, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση ήταν περισσότερες από 550 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος κλπ, δήλωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία συνολικά 24 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να οργανωθούν και φέτος με πρώτο το αυριανό ραντεβού τους προκειμένου να μην αφήσουν τον τόπο τους να παραδοθεί στις φλόγες σε ενδεχόμενη πύρινη λαίλαπα.

http://www.newsbeast.gr

Καλημέρα - Πρωινή ενημέρωση για χθές και για σήμερα

                                                          Το παιδί με τη χήνα
“Στη Λίλαια υπάρχει θέατρο, αγορά και λουτρά, καθώς και ένα ιερό του Απόλλωνα και ένα της Άρτεμης με αγάλματα όρθια, Αττικής εργασίας, από μάρμαρο Πεντέλης..”
(Παυσανίας)

Ελλάδα σήμερα


  • Νέα συνεδρίαση όλων των πολιτικών αρχηγών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, στις 10 ή -το πιθανότερο- στις 17 Ιουνίου, έπειτα από το αδιέξοδο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για το σχηματισμό κυβέρνησης.



  • Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται αύριο, Τετάρτη οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών. Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.
  • Κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετώνται πολύ προσεκτικά έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς οι αναλυτικές σημειώσεις που κρατούσε, σαν ημερολόγιο, φέρονται να παρέχουν πολύ σοβαρά και αποκαλυπτικά στοιχεία στην ανάκριση.
  • Νέες φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου έδωσε η Αστυνομία, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για τα άτομα αυτά, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

  • Είπαν
     «Δεν μαθαίνει κανείς παρά τη μισή μόνο αλήθεια, όταν ακούει μόνο τη μία παράταξη απ' τις δύο.»
    Αισχύλος


    Σαν σήμερα
    1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.

    1869: Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα διαρκέσουν έως τις 19 Μαΐου. Από τις 187 έδρες της Βουλής, ο Θρασύβουλος Ζαΐμης θα λάβει 90, ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος 59 και ο Βούλγαρης 30.
    1912: Υπογράφεται στη Σόφια η ελληνοβουλγαρική αμυντική συνθήκη, η οποία αποτελεί το προοίμιο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου.

    1927: Αποφασίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή η δίκη του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου.

    1929: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

    http://www.sansimera.gr

    Ο καιρός

    Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

     Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
    Τρέχουσες συνθήκες 
    (Εκτιμώμενη Αναφορά)
    Σχ.. Υγρασία: 87 %
    Άνεμος: Δ με 17 Km/h
    Ορατότητα: 0
    Πίεση: 1009.2 mb
    Μαϊ 16, 06:00 Τοπική ώρα
    Πολύδροσος,GR
    Θερμ:
    10 oC
    Αίθριος καιρός
      12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRΑύριο   7-ημέρες
    Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
    °C
    Σχ. Υγρ
    %
    Άνεμος
    km/h
    09:00Αίθριος καιρός13 oC71%ΔΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    12:00Αίθριος καιρός17 oC57%ΔΝΔ με 16 km/h 
    (3 Bf)
    15:00Αίθριος καιρός19 oC50%ΔΝΔ με 18 km/h 
    (3 Bf)
    18:00Αίθριος καιρός18 oC50%ΔΝΔ με 19 km/h 
    (4 Bf)