Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Χρ. Τσαμαντάνης: «Για την Κυβέρνηση είναι ώρα απολογίας και όχι επικοινωνίας»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή την κακοκαιρία «DANIEL»....

και τη βοήθεια που χρειάζονται οι πληγέντες κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται στον Θεσσαλικό κάμπο. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Με έκπληξη διαβάζουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την κινητοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων ύψους 2,25 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία. Οι πόροι αυτοί θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Συνοχής, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω της Κ.Α.Π. και του Αποθεματικού Κρίσης του 2024.

Όμως, μερικές ημέρες πριν ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» σε άρθρο του αναφέρει ότι με την καταστροφή από την κακοκαιρία χάθηκε το 5% του Α.Ε.Π. διότι σε αυτό το ύψος υπολογίζεται το ποσοστό που συνεισέφερε ο Θεσσαλικός κάμπος στην Ελληνική Οικονομία. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι, εκτός από τις καλλιέργειες, κατεστραμμένος στις συγκεκριμένες περιοχές είναι και ο μηχανολογικός εξοπλισμός αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαγκιστρωθεί από την προσφιλή τακτική της επικοινωνίας και να παρουσιάζει ως «φρέσκο χρήμα» τα χρήματα που είναι ουσιαστικά κεφάλαια τα οποία έμειναν αδιάθετα γιατί προηγουμένως η ίδια δεν είχε φροντίσει να αξιοποιήσει καταλλήλως. Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν βάλλονται από φυσικές καταστροφές αντιστοίχου μεγέθους. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα είναι απολογούμενος τόσο για το γεγονός της παρατεταμένης αβελτηρίας, όσο και για το γεγονός ότι από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, αφαιρέθηκαν αντιπλημμυρικά έργα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 30 Αυγούστου 2023».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου