Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας: Περί αναδρομικών το ανάγνωσμα!

Πέρασαν κιόλας 7 ολόκληρα χρόνια από τον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) του 2016 αι αυτός συνεχίζει να στοιχειώνει τις ελπίδες, να τσακίζει τις ζωές μας, όλων των συνταξιούχων.....

   Είναι ο Νόμος που μόλις έβγαινε κυβέρνηση η ΝΔ θα καταργούσε με έναν νόμο και ένα άρθρο. Και κυβέρνηση έγινε (δύο φορές) και όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά τον ενίσχυσε ακόμη περισσότερο, με τους νόμους Βρούτση και Χατζηδάκη, σε βάρος και δικό μας και του συνόλου των ασφαλισμένων της πατρίδας μας.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το ίδιο που έβγαλε το ’15 όλες τις μνημονιακές περικοπές παράνομες, μόλις χθές τις έβγαλε νόμιμες επικαλούμενο το νόμο Κατρούγκαλου  για αναδρομικά από περικοπές μετά το 2016. Η δικαστική αυτή απόφαση, που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «ταφόπλακα» για τις δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων, αφορά 16.000 προσφυγές, όμως από τη μία δείχνει τον δρόμο για άλλες δικαστικές διεκδικήσεις και από την άλλη φανερώνει τη μεγάλη «προσφορά» του νόμου Κατρούγκαλου στη νομιμοποίηση του πετσοκόμματος στις συντάξεις.

    Και βέβαια φανερώνει την υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης, που σε κάθε παρόμοια διεκδίκηση των συνταξιούχων, μας λέει «τραβάτε στα δικαστήρια κι αυτά θα αποφασίσουν».

    Μπορεί να έχουν περάσει 7 χρόνια λοιπόν από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, τα ...μνημόνια να είναι «παρελθόν», αλλά οι νόμοι τους εξακολουθούν να τσακίζουν τους συνταξιούχους και να «θωρακίζουν» το σύστημα από τις διεκδικήσεις τους. Ο λόγος λοιπόν περνάει σε εμάς, στους ίδιους τους συνταξιούχους και στο κίνημά μας, στην πάλη μας για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που από 100 μεριές μας ρουφάνε το εισόδημα.

    Σε αυτή την πάλη εντάσσονται και τα αιτήματα για . 

·                    Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

·                    Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.

·                    Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

·                    Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

·                    Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

·                    Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του.

   Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να πάρει πολιτική απόφαση και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους τα δώρα του 11μηνου (’15-’16) και στο 1 εκατ. να αποδώσει το επικουρικό του 11μηνου. Όλο το κόστος είναι μεικτό περίπου 1,8 δις μείον τους φόρους περίπου 1,4 δις καθαρά. Τα χρήματα αυτά είναι καταγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2022 είναι ψηφισμένα με τον νόμο 4670/20 στο άρθρο 47 όπου αντικαθιστά  το άρθρο 120 ν. 4611/19 που προβλέπει για τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ εγγράφεται δαπάνη ύψους 0,5% του ΑΕΠ για έτη 2020 – 2021 – 2022 που στο σύνολο τους είναι 2,7 δις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου