Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Απολογισμός δράσης Δήμου Δελφών 16-31 Ιουλίου 2023

Προχωρά η εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση του βιολογικού των Δελφών.....

Ο Δήμος Δελφών προχωρά τις διαδικασίες για ένα ακόμα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο θωρακίζει και τη δημόσια υγεία, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνταξη των μελετών για την αποκατάσταση-αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού των Δελφών

Πιο συγκεκριμένα, τίτλος της σύμβασης είναι η «Σύνταξη μελετών ωρίμανσης για την πράξη με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών» - Τεχνική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Αποκατάσταση-Αναβάθμιση ΕΕΛ Δελφών», ενώ το κόστος αυτής θα ανέλθει στα 64.633,71 ευρώ. 



Ξεκινούν σημαντικά έργα οδοποιίας στους Δελφούς και την Άμφισσα

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν σημαντικές εργασίες οδοποιίας στις Κοινότητες Δελφών και Άμφισσας, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας σε κομβικής σημασίας δρόμους εντός των δύο πόλεων. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση οδοστρώματος στις Κοινότητες Δελφών και Άμφισσας του Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, υπάγεται στο πρόγραμμα βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

  • Στην Κοινότητα Δελφών θα γίνουν εργασίες επί της οδού Απόλλωνος, μία εκ των δύο κεντρικών και νευραλγικών οδών για τη λειτουργία της πόλης που διασχίζει τον οικισμό, μήκους 1.270,00 μέτρων.

  • Στην Άμφισσα, αντιστοίχως, θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, από την οδό Κολοβάτας έως την οδό Παπαρίδη.



Ξεκινά έργο οδοποιίας στις Κοινότητες Ιτέας και Κίρρας

Ένα ακόμα έργο οδοποιίας ξεκινά ο Δήμος Δελφών, αυτή την φορά εντός των Κοινοτήτων της Ιτέας και της Κίρρας, προχωρώντας σε ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση δρόμων οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα φθορών. 

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών οδών Δ.Ε. Ιτέας (Ιτέα και Κύρρα)», προϋπολογισμού 67.500,00 ευρώ, το οποίο αφορά συνολικά έξι τμήματα του οδικού δικτύου, στην Κοινότητα Ιτέας στις οδούς Ανδρούτσου, Καραϊσκάκη, Μιχαλοπούλου, Στοφόρου και Φωκίδη και στην Κοινότητα Κίρρας στην επαρχιακή οδό Ιτέας-Διστόμου



Ξεκινούν σημαντικά έργα ύδρευσης στον Άγιο Μηνά και τους Άγιους Πάντες

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες δύο πολύ σημαντικών έργων ύδρευσης, τα οποία αφορούν στον οικισμό του Αγίου Μηνά, της Κοινότητας Δεσφίνας, καθώς και των Αγίων Πάντων, της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου. Και τα δύο έργα θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των σημερινών αλλά και των μελλοντικών αναγκών των εν λόγω περιοχών. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Μηνά της Κοινότητας Δεσφίνας του Δήμου Δελφών και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Αγίων Πάντων του Δήμου Δελφών», είναι προϋπολογισμού  1.178.804,33 ευρώ, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών



Εξορθολογισμός των χρεώσεων του νερού για τα τουριστικά καταλύματα

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στον εξορθολογισμό των χρεώσεων του νερού στα τουριστικά-ξενοδοχειακά καταλύματα, τροποποιώντας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού Ύδρευσης για τα υδρόμετρα. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) τοποθετείται ένα ή περισσότερα υδρόμετρα ανάλογα με την δυναμικότητά τους, κατόπιν σχετικής αυτοψίας της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους, η αρμόδια υπηρεσία δύναται να προβεί επιπλέον σε αύξηση της παροχής ύδατος, εφόσον δεν προκαλείται πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης στο συνολικό δίκτυο (πτώση πίεσης κλπ).



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε κοινόχρηστους χώρους των Δελφών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τέσσερα σημεία της Κοινότητας των Δελφών, ένα ακόμα έργο αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών από το Δήμο Δελφών, το οποίο άλλαξε την εικόνα στις περιοχές παρέμβασης. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Κοινότητας Δελφών», προϋπολογισμού 13.000,00 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις ΚΑΠ του 2023, και σύμφωνα με τη μελέτη έγιναν οι εργασίες τοιχίου από λιθοδομή επί της οδού Αγγέλου & Εύας Σικελιανού, επίστρωση πεζοδρομίου στην οδό Μίκη Θεοδωράκη, ανάπλαση σκάλας, που οδηγεί στο αρχαίο μονοπάτι και ολοκλήρωση ανάπλασης τμήματος.



Λήψη μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών 

Ο Δήμος Δελφών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προέβη στη λήψη όλων των μέτρων πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της περιοχής. 

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ενημέρωσε εγγράφως ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής  την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Δήμος Δελφών έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προληπτικής προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σημειώνονας στον επίλογο της επιστολή του: «Η προστασία της ευρύτερης περιοχής των Δελφών και του ελαιώνα Άμφισσας είναι υποχρέωση και προτεραιότητα μας. Είμαστε στη διάθεσή σας με όλες μας τις δυνάμεις για τη θωράκισή του».  



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης στέγης στο νηπιαγωγείο Δεσφίνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Νηπιαγωγείο Δεσφίνας, στο οποίο έγινε αντικατάσταση στέγης, με όλες τις απαιτούμενες εργασίες μόνωσής της. 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν ενταγμένη στο έργο με τίτλο «Ανακαίνιση «Κυριακοπούλειου» Δημοτικού κτιρίου Ιτέας και επανάχρησή του ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου, κινηματογράφου και Δημοτικού Ωδείου Δήμου Δελφών –Αναβάθμιση κτιριακών και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, από μισθώσεις μεταλλευτικών και από πόρους του Δήμου Δελφών. 



Θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Κοινότητα Λεβερκούζεν και Περιχώρων και την AVEA Leverkusen

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Κοινότητα Λεβερκούζεν και Περιχώρων, η οποία προ λίγων ημερών, σε συνεργασία με την AVEA Leverkusen, απέστειλε 1.000 κάδους απορριμμάτων! 

Οι δεσμοί του Δήμου Δελφών με την Ελληνική Κοινότητα της Γερμανίας, και συγκεκριμένα εκείνη του Λεβερκούζεν, έχουν οδηγήσει έως σήμερα σε σημαντικές δράσεις, οι οποίες τονώνουν το αίσθημα φιλίας των δύο περιοχών, φέρνοντάς τες κοντά, παράλληλα όμως μέσω αυτών εκφράζεται και η έμπρακτη βοήθεια στον τόπο μας. 

Στο πλαίσιο αυτού του κοινού βηματισμού ο Δήμος Δελφών παρέλαβε 1.000 κάδους απορριμμάτων, χορηγία της AVEA Leverkusen, μετά από πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Λεβερκούζεν και Περιχώρων, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών. 



Τρεις απινιδωτές παραδόθηκαν σε αθλητικά σωματεία κατόπιν δωρεάς της εταιρείας Motor Oil

Τρεις απινιδωτές παρέδωσε ο Δήμος Δελφών σε αθλητικά σωματεία της περιοχής, κατόπιν δωρεάς της εταιρείας Motor Oil, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των αθλούμενων, έχοντας παράλληλη υψίστης σημασίας μέσα, τελευταίας τεχνολογίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. 

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από την υπόδειξη της Διοίκησης της ΕΠΣ Φωκίδας, παραδόθηκαν τρεις απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας στα σωματεία Α.Σ. Φωκικός, Α.Σ. Ανδρούτσος Γραβιάς και Α.Σ. Διαγόρας Πολυδρόσου, τους οποίους ο Δήμος Δελφών παρέλαβε μετά από δωρεά της εταιρείας Motor Oil



Μία ακόμα διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών

Πραγματοποιήθηκε μία ακόμα δράση διανομής προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών, στηρίζοντας εμπράκτως και με τη διακριτικότητα που πρέπει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, η διανομή προϊόντων ξεκίνησε από τις Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας και Παρνασσού και συνεχίστηκε στις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς, Καλλιέων, Δελφών, Γαλαξιδίου και Δεσφίνας. Η δράση έλαβε χώρα με την υποστήριξη των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και αποτελεί συνέχεια της πολύτιμης συνδρομής επιχειρήσεων και πολιτών της περιοχής, οι οποίοι συνεισφέρουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων προϊόντων. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου