Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Λαογραφικού - Ιστορικου Συλλόγου Πολυδρόσου

Όπως είναι γνωστό & κατά παράδοση συμβαίνει κάθε χρόνο στις 14 & 15 Αυγούστου επ’ ευκαιρία του πανηγυρίζοντος  ιερού ναού “Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου” του χωριού μας, ....το απόγευμα της 14ης Αυγούστου μετά την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού θα λάβει χώρα η καθιερωμένη λιτάνευση – περιφορά της ιεράς εικόνας στους δρόμους του χωριού μας.

      Η ιερή αυτή ακολουθία δεν αποτελεί πρωτοτυπία για το χωριό μας αφού αυτό, κατά το έθιμο, συμβαίνει σε κάθε πανήγυρη σε όλα τα χωριά όχι μόνο της περιοχής μας αλλά & της πατρίδος μας απ’ άκρου σε άκρο.

      Ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο, από ιδρύσεώς του, έτσι & εφέτος θα συμμετάσχει σε αυτή την ιερή ακολουθία συντεταγμένα & με τη δέουσα κατάνυξη με τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές & όπως αρμόζει στην περίσταση.

      Πέραν όμως των μελών των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας απευθύνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ για συμμετοχή σε αυτή την πανηγυρική εκδήλωση όσων περισσότερων ενηλίκων ανδρών & γυναικών συγχωριανών μας, κυρίως όμως των νέων παιδιών, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές .


                                                                          Το  Δ.Σ.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου