Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Τρίτη 7 Μαίου σήμερα. υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 (Πρωτομαγιά) .....

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Καταγγέλλει περιστατικό βίας η ΕΠΣ Φωκίδας

Η ΕΠΣ Φωκίδας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε ανακοινώσεις, όχι για κάποιο ζήτημα που προάγει τον αθλητισμό, το `` Ευ Αγωνίζεσθαι΄΄ και τον ευγενή ανταγωνισμό, αλλά για γεγονότα και φαινόμενα, που πισωγυρίζουν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. ....

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά το θλιβερό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 04-02-2024 στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΩΡΙΔΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΙΤΕΑΣ, όπου ο παρατηρητής του αγώνα,           κ. Θωμάς Σκαλτσογιάννης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, έγινε αποδέκτης   ύβρεων  και   χειροδικίας  από τον   «φίλαθλο»,  αξιωματούχο στην ουσία της ομάδας ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΙΤΕΑΣ, ο οποίος, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, θεώρησε πρέπον να πλησιάσει στο χώρο των αποδυτηρίων και επειδή του ζητήθηκε να αποχωρήσει, προέβη σε βίαιες πράξεις και προσβλητικές εκφράσεις. 

Αυτό που θα πρέπει πρωτίστως να διδάσκεται σε μια «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» είναι η ευγενής άμιλλα, η εγκράτεια, η παιδεία  και ακολούθως η ποδοσφαιρική τακτική.   Και όχι μόνο να διδάσκεται, αλλά να υλοποιείται από τους εκπαιδευτές, οι οποίοι αποτελούν τα πρότυπα των νέων αθλητών. 

Όλα τα μέλη της ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ προσφέρουν ανιδιοτελώς και άοκνα τις υπηρεσίες τους και το τελευταίο που θα πρέπει να δέχονται είναι ύβρεις και απειλές για τις υπηρεσίες τους αυτές.

Η ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ κρούει τον κώδωνα, πριν οδηγηθούμε σε εκτός ελέγχου καταστάσεις.   Δηλώνουμε ότι κάθε είδους βία, είτε λεκτική, είτε μέσω πράξεων, θα στηλιτεύεται και θα τιμωρείται από τα αρμόδια όργανα. 

Ζητούμε,  όλα τα μέλη, οι παράγοντες, οι αξιωματούχοι των ομάδων, οι αθλητές, οι φίλοι των ομάδων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να βοηθήσουν με τη συμπεριφορά τους την ομαλή και άρτια έκβαση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, εντός των αθλητικών πλαισίων και μόνο, αφήνοντας έξω αντιπαραθέσεις, στείρα αντίδραση και φανατισμούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
& ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου