Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης - Η έννοια της Τουριστικής Ανάπτυξης είναι συνυφασμένη με τα κατάλληλα Έργα Υποδομών


 Πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου το 1ο Συνέδριο για τον Τουρισμό στην Στερεά Ελλάδα στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. ....Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εστιάζοντας μέσω των θεματικών του στην πρόκληση διαμόρφωσης ενός σύγχρονου και  βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτητικές προδιαγραφές που θέτει πλέον ο ταξιδιώτης του 21ου αιώνα, για να επιλέξει τον προορισμό του.

Σε όλα τα παραπάνω κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει, άλλωστε τονίστηκε αυτό και από τον επικεφαλής της παράταξης μας κατά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Ταγκαλής για το συνέδριο στο δημοτικό συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση όμως, κάθε σοβαρή προσπάθεια και για ένα τόσο σημαντικό στόχο όπως η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας, απαιτεί να έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομών που χρειάζεται ο Δήμος μας και που μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς και από την μέχρι και σήμερα πορεία της η δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει σχεδόν κανένα έργο στον τομέα αυτό.

Ο χώρος στάθμευσης οχημάτων στους Δελφούς, έργο 3.500.000 ευρώ περίπου βρίσκεται στα αζήτητα εδώ και καιρό, ο περιφερειακός δρόμος για το Κάστρο της Άμφισσας έργο 5.000.000 ευρώ έχει «κολλήσει», η ανακατασκευή του «Καψαλείου»  ως  πολιτιστικού χώρου στην Ιτέα το ίδιο (έργο 2.500.000 ευρώ),  η δημιουργία χώρων στάθμευσης στο Γαλαξίδι όπως και εμβληματικοί χώροι όπως είναι η «Σπηλιά Γαλαξιδίου» έχουν αφεθεί στην τύχη τους, τα ίδια και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Παράλληλα τα δημοτικά μουσεία μας είτε είναι κλειστά είτε υπολειτουργούν, όπως το Εθνολογικό Μουσείο Χρισσού – Συλλογή Η. Δαραδήμου, Οικία Δελφικών Εορτών Άγγελου και Εύας Σικελιανού, Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα κ.α. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα προκειμένου να βασισθεί η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας σε στέρεες βάσεις. 

Οι όποιες παρεμβάσεις που σύμφωνα με την  ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή σχεδίασε ή σχεδιάζει για να υλοποιηθούν, δείχνουν ότι προχωρούν χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και χωρίς πυξίδα. Παραθέτουν δράσεις που σε κάθε περίπτωση ούτε άμεση  προτεραιότητα  είναι για τον τόπο μας, ούτε μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα με τον τρόπο που απαιτείται. Για παράδειγμα η  «δημιουργία αναρριχητικής πίστας σε κλειστό χώρο» δεν έχει κανένα νόημα, όταν στο μοναδικό αναρριχητικό πεδίο στο νομό μας στην θέση Πόρτες της Κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου Δ.Ε. Άμφισσας δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μια δράση με την υποστήριξη του δήμου Δελφών.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου, προσπαθώντας να δείξετε ότι κάτι κάνετε! Ο μοναδικός δρόμος για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας είναι να προχωρήσουμε με βάση ένα μετρήσιμο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει την διαφορά. Δυστυχώς η μέχρι και σήμερα πορεία σας καταδεικνύει την απουσία οράματος αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων για τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου