Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χρ. Τσαμαντάνης: «Οι Αυτοδιοικητικοί της Φωκίδας κλείνουν τα αυτιά τους στους υμνητές του «Μαυρογιαλούρου»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δημοσιεύθηκαν για τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας. Στη δήλωσή του αναφέρει:....

«Τεράστια και συνάμα αρνητική έκπληξη προκάλεσε η πολιτικά μη ουδέτερη ανακοίνωση των χρηματοδοτήσεων που έλαβαν οι δύο Δήμοι Δελφών και Δωρίδας, παραμονές μάλιστα του Α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μόνο που η σχετική ανακοίνωση προέβη σε επιλεκτική επίκληση της συλλογικής μνήμης, λησμονώντας αυτό που έχει χαραχθεί στη μνήμη των αυτοδιοικητικών της χώρας και της περιοχής μας. Ότι το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και οι χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους από την Κεντρική Διοίκηση ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία που συνέβαλαν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

Μάλιστα, μια απλή πλην όμως ουσιαστική επαφή αν είχαν με αυτούς, όσοι σήμερα επικαλούνται τις χρηματοδοτήσεις, θα γνώριζαν ότι αυτές δεν πραγματοποιούνταν με βάση την κομματική προέλευση ενός εκάστου αυτοδιοικητικού, αλλά με γνώμονα τις πραγματικές και τεκμηριωμένες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των συμπολιτών μας.

Συνεπώς, όπως τότε, πρώτοι οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί με τη στάση και τη συνεργασία τους αποτέλεσαν τους αξιόπιστους συνομιλητές με την κεντρική διοίκηση και έθεσαν τέλος στις δεξιόστροφες παλαιοκομματικές λογικές, έτσι και σήμερα, θα γυρίσουν την πλάτη σε όσους επιχειρούν να αναβιώσουν και να επιστρέψουν την σύγχρονη πολιτική και αυτοδιοικητική αισθητική στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου