Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Εκατοντάδες κόσμου στα εγκαίνια της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» στην Άμφισσα

Π. Ταγκαλής: «Επιλογή ευθύνης το 2019 επιλογή αξιοπιστίας σήμερα»

«Η ψήφος των πολιτών το 2019 αποτέλεσε για όλες και όλους εμάς επιλογή ευθύνης, τέσσερα χρόνια μετά θα ήταν τιμή μας να αποτελέσουμε επιλογή αξιοπιστίας».....

Με αυτή τη φράση ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, έκλεισε χειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους την ομιλία του στην εκδήλωση εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης», που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα την Τρίτη 9 Αυγούστου. 

Ο κ. Ταγκαλής, στην εισαγωγή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην αποστολή των στελεχών του συνδυασμού στο δρόμο για τις εκλογές, τονίζοντας πως πρέπει να επικοινωνήσουν το έργο της θητείας που ολοκληρώνεται, να καταγράψουν τα προβλήματα της περιοχής, τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις των πολιτών και τέλος να μιλήσουν για το σχέδιο της επόμενης ημέρας. 

«Η Επιλογή Ευθύνης, ως παράταξη μεγαλώνει. Όλοι όσοι είμαστε έως σήμερα σε αυτή, υποδεχόμαστε τα νέα μας στελέχη και όλοι μαζί, με βασικά μας στοιχεία την εμπειρία, την τεχνογνωσία και κυρίως τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο θέτουμε στόχους για την παραγωγή απτών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, ενώ ακολούθως κάλεσε τον κόσμο να διαβάσει το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης όπου υπάρχει συνοπτική αλλά πλήρως κατατοπιστική αναφορά στο τι έγινε στη διάρκεια των τελευταίων 4 ετών στο Δήμο Δελφών καθώς και ποιες είναι οι βασικές στοχεύσεις, όχι μόνο για την επόμενη θητεία, αλλά για τα επόμενα αρκετά χρόνια, τις οποίες έθεσε ως εξής: 

Α. Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται από την κυβέρνηση και τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. 

Β. Αξιοποίηση των μελετών που εκπονούνται και των ήδη υλοποιημένων. 

Γ. Τα ενταγμένα έργα που υπάρχουν θα επιταχυνθούν ώστε να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Αυτά που έχουν σχεδιαστεί, ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί, ομοίως θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν. 

Δ. Θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των κληροδοτημάτων του Δ.Δελφών, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους, τα έσοδα και την ικανοποίηση της βούλησης του διαθέτη, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ε. Ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική στρατηγική προτεραιότητα διότι αφορά την οικονομία, το μέλλον του τόπου αλλά και το συνολικό μας όραμα. 

ΣΤ. Η κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας αποδείχθηκε άστοχη καθώς ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ευταξία των πόλεων μας. Στόχος, μετά την εναρμόνιση του νέου οργανογράμματος που μελετήθηκε και ψηφίστηκε είναι η επανασύστασή της, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για το Δήμο.

Ζ. Κυρίαρχος στόχος είναι η συνεχής αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, φιλοδοξώντας να γίνουμε ένας «Έξυπνος Δήμος», εκσυγχρονίζοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. 

Κάνοντας αναφορά σε αριθμούς που σημάδεψαν την παρούσα θητεία ανέφερε: 

Τα 223  έργα  ύψους 68,5 εκ. €

Τις 18  μελέτες ύψους 1,2 εκ. €

Τα 24 νέα οχήματα-μηχανήματα 

Επίσης, όσον αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, μίλησε για: 

Την πρόταση για νέες χρήσεις γης σε ζώνη Β’ ΖΟΕ Δελφών

Τη νέα ιστοσελίδα του Δ. Δελφών

Τα 2 πλήρως ανακαινισμένα κτίρια πολιτισμού (Μακεδών-Κυριακοπούλειο) και 

Τα 3 που είναι σε φάση υλοποίησης (Καψάλειο-Γαζή Καρελά-Παρθεναγωγείο)

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής εστίασε: 

Τα 2 νέα βρεφικά τμήματα

Στη λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (για άτομα με ειδικές ανάγκες)

Στην Ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Στην Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου

Ο κ. Ταγκαλής, εστίασε και στο μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της θητείας, που δεν είναι άλλο από την ψήφιση 8 ισολογισμών, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα πλήρους εικόνας του Δήμου, με τον τελευταίο μάλιστα να κλείνει με θετικό πρόσημο, κάνοντας το μέλλον να είναι αισιόδοξο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

«Η οικονομική σταθερότητα που εξασφαλίσαμε για το Δήμο Δελφών, σε συνδυασμό με τις κορυφαίες διοικητικές τομές που υλοποιήσαμε, αποτελούν τη βάση για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων που θέσαμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας, το Σεπτέμβριο του 2019», είπε ο κ. Ταγκαλής, προσθέτοντας πως «στη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται πορευτήκαμε με γνώμονα την επίτευξη λύσεων, αποφεύγοντας συνειδητά τις ανέξοδες δηλώσεις». 

Και κατέληξε: 

«Αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν και είμαστε εδώ για να τα διορθώσουμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτών, όπως οφείλουμε. Πεποίθησή μας είναι ότι ο Δήμος Δελφών πρέπει να συνεχίσει στην ίδια ασφαλή πλέον πορεία, μέσω της οποίας η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξής του είναι ένας καθόλα ρεαλιστικός στόχος. Ήταν και συνεχίζει να είναι πεποίθησή μας ότι σε αυτή τη διαδρομή κορυφαίος στόχος είναι οι συνεργασίες, η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου- οικονομικού και ανθρώπινου, άρα, σε αυτή τη διαδρομή δεν περισσεύει κανείς! 

Έχοντας ως εφόδιο το έως σήμερα έργο μας, τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοπιστία με την οποία διοικήσαμε το Δήμο Δελφών, αλλά και το πρόγραμμά μας για τα επόμενα χρόνια, ο συνδυασμός μας «Επιλογή ευθύνης» και εγώ προσωπικά, ως εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, ζητούμε τη στήριξή σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές». 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου