Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ποιο νοσοκομείο Άμφισσας…. «Κέντρο διακομιδής ασθενών Φωκίδας»!!!!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ     ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ   

Ποιο νοσοκομείο Άμφισσας…. 

                               «Κέντρο διακομιδής ασθενών Φωκίδας»!!!!

   Ήρθε η επιστολή δυό αγροτικών γιατρών που εργάζονται (και) στο Νοσοκομείο της Άμφισσας να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά (λόγω της πλήρους απαξίωσης του) των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε όλοι οι κάτοικοι του Νομού.....

   Τι κι αν επανήλθαν οι αναισθησιολόγοι, όταν δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική, με μόνο έναν παθολόγο για ολόκληρο το νοσοκομείο! Όταν οι εφημερίες καλύπτονται από γιατρούς γενικής ιατρικής ή από αγροτικούς, αντί των γιατρών ειδικότητας!! Και για να μην τους αδικούμε παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να φέρουν βόλτα και τα επείγοντα και τους περιθαλπόμενους.!

   Τι κι αν ομολογούνε (βουλευτής και διοικητής) ότι οι γιατροί που υπηρετούν είναι λίγο περισσότεροι από τους μισούς. Υπηρετούν 32 από 54 που προβλέπονται!! Και αντί να μας λένε τι πρόκειται να κάνουν ευχαριστούνε την ΙΜΕΡΥΣ και τις άλλες εταιρείες της περιοχής, που δίνουν κάποια από τα ψίχουλα του τεράστιου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοί τους, για να βελτιώνουν το κοινωνικό τους προφίλ αλλά και να γλιτώνουν κάποια από τα κέρδη τους από τη δαγκάνα της εφορείας.

   Δε φτάνει που εμείς οι συνταξιούχοι, οι οικογένειές μας, αλλά και συνολικά ο πληθυσμός της περιοχής

να αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στους ιδιώτες γιατρούς εξ αιτίας αυτών ακριβώς των ελλείψεων στο νοσοκομείο αλλά και της ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας υγείας, πληρώνουμε και από πάνω και τις επισκέψεις και τα φάρμακα χωρίς να αποδίδονται σχεδόν ποτέ αυτά τα χρήματα στους δικαιούχους.

  Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ούτε έναν παθολόγο σε ολόκληρο το Νομό. Μόνον ένα παιδίατρο, μία καρδιολόγο, έναν γυναικολόγο, έναν οφθαλμίατρο και δυο μικροβιολογικά εργαστήρια και μάλιστα στην Ιτέα!!

  Είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι όχι μόνο στον κορωναϊό αλλά απέναντι σε κάθε ασθένεια!!

 Το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής των δύο γιατρών που καταγγείλανε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο να γίνει σημαία πάλης και για εμάς τους συνταξιούχους αλλά και για κάθε πολίτη αυτής της πόλης.

     «Δεν αντέχουμε άλλο να δουλεύουμε έτσι! Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας! Αφήστε μας να την κάνουμε σωστά! Δώστε μας τα μέσα! Κάντε μας περισσότερους! Μην κοροϊδεύετε την τοπική κοινωνία για την κατάσταση του νοσοκομείου και για τις αιτίες που το έφεραν ως εδώ! Η υποχρηματοδότηση και οι όλο και χαμηλότεροι προϋπολογισμοί (γι’ αυτό και όλες οι ελλείψεις), η σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό τομέα (όπως κάνατε με τις καθαρίστριες στο νοσοκομείο), και συνολικά η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που βλέπουν την υγεία μας ως κόστος! Οικονομία στην Υγεία μας δε γίνεται!!! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!!!»

  Συνάδελφοι,

 Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής σε αυτή την κατάσταση. Παίζετε η ζωή μας κορώνα γράμματα. Η πανδημία που έχει αρχίσει να «μπαίνει» και στα σπίτια μας να μας ξεσηκώσει. Να μας βγάλει στους δρόμους. Δεν μπορεί ένα τέτοιο νοσοκομείο να λειτουργεί σαν γραφείο κίνησης διακομιδής ασθενών στα πάρα - γύρω νοσοκομεία που και αυτά έχουν τα χάλια τους. Δεν μπορεί να πληρώνουμε όλοι μας τη ζωή και σαν εργαζόμενοι  (κοντά μισό μισθό το μήνα) και τώρα σαν συνταξιούχοι 6% ή κοντά μια σύνταξη και υγεία να μην έχουμε.

Μας κοροϊδεύουνε!! Ξεσηκωμός!!

Όλοι ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/11 στις 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Να βροντοφωνάξουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου