Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024 είναι το Άγιο Πάσχα .....

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ Οι τελευταίες καλοκαιρινές προβολές με «Άρωμα Ιταλίας-Aroma d’ Italia 2019»



Τετάρτη 4/9 και Παρασκευή 6/9 στις 9μμ
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Άρωμα Ιταλίας-Aroma d’ Italia 2019» σε συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών με την προβολή της ιταλικής επιτυχίας «Τέλειοι ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε. ....

Μια σύγχρονη ταινία με ευρηματικό σενάριο και έξοχους ηθοποιούς.
Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=6I5Q8G_LNJI
ΥΠΟΘΕΣΗ
Επτά φίλοι (τρία ζευγάρια και ένας διαζευγμένος) μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Αποφασίσουν να βάλουν τα κινητά τους στο τραπέζι και να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν. Τότε πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.
Η ταινία του Genovese, μέσα σε δύο χρόνια, μπήκε στον κατάλογο των ρεκόρ Γκίνες ως η ταινία με τα περισσότερα remake: 18 στο σύνολο! (στην Ελλάδα από τον Θοδωρή Αθερίδη). Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της Ιταλίας και έχει κερδίσει διεθνή βραβεία, ξεκινώντας με δύο «ιταλικά Όσκαρ» David di Donatello (Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου). Εκτός από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς, η ταινία είχε τεράστια και άμεση επιτυχία και λόγω του θέματος, το κινητό τηλέφωνο, το οποίο έχει εισβάλει στις ζωές μας, σε παγκόσμια κλίμακα, προσφέροντας αφορμή για σκέψη μέσα από ένα αίσιο και απρόβλεπτο τέλος.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Παν. Τιμογιαννάκης (pantimo.gr): «Το «PERFETTI SCONOSCIUTΙ» (οι «τέλειοι άγνωστοι») είναι ένα εξαιρετικό φιλμ στο σύνολο του κι ένα θαυμάσιο δείγμα για την άνοδο του σημερινού ιταλικού κινηματογράφου. Έχει ως βάση το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σενάριο για το οποίο συνεργάστηκαν τέσσερις σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης (κι αυτό αποτελεί επίσης παράδοση-κληρονομιά του ιταλικού σινεμά).»
Χρ. Μήτσης (Αθηνόραμα): «Καλογραμμένη και έξυπνη σάτιρα της σύγχρονης (μικρο)αστικής ηθικής με δυόμισι εκατομμύρια Ιταλούς θεατές και Ντονατέλο (τα ιταλικά Όσκαρ) καλύτερης ταινίας και σεναρίου. Αν και θεατρικής δομής, διαθέτει κινηματογραφικό ρυθμό, υποδειγματικό καστ, σκηνοθετική αξιοποίηση του περιορισμένου χώρου και ένα ανατρεπτικό φινάλε που στάζει φαρμάκι.»
 Η προβολή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Άρωμα Ιταλίας 2019 – 5ο Περιοδεύων αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο» που συνδιοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ της Λέρου στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia_Ελλάδα 2019.
Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς Φορείς, Ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της Κουλτούρας για να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου