Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Το Σάββατο 3 Αυγούστου η εναρκτήρια εκδήλωση των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2019


Αγία Ευθυμία: “Ο θυμόσοφος Σκαρίμπας”… μετά μουσικής… το Σάββατο 3 Αυγούστου στην έναρξη των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2019
Το Σάββατο 3 Αυγούστου τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2019 ξεκινάνε στην Αγία Ευθυμία το πολυήμερο (έως τις 17 Αυγούστου) ταξίδι τους.....
Φυσικά η έναρξή τους δεν θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη σε άλλον πέραν του Γιάννη Σκαρίμπα.
Μία αδιερεύνητη ακόμη πλευρά του λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα είναι η θυμοσοφική, χιουμοριστική του διάθεση που φανερώνεται στα διάσπαρτα μέσα στο έργο του ευφυολογήματα, ή αλλιώς ανέκδοτα. Πρόκειται για περιπαικτικά σχόλια συνδεδεμένα με τους κοινωνικούς ρόλους των ηρώων του, καθώς και με τις αθέατες συχνά λειτουργίες της γλώσσας. Για παράδειγμα, ολόκληρο το μυθιστόρημα Μαριάμπας αποτελεί συρραφή αναρίθμητων ανεκδότων με τη μορφή της φάρσας, της κωμικής ή τραγικής παρεξήγησης, του αστεϊσμού, της υπονόμευσης των στερεοτύπων γύρω από την καθωσπρέπεια στην κοινωνική συμπεριφορά και στην κοινή χρήση της γλώσσας.
Στην ανακοίνωση του Συμεών Σταμπουλού, μελετητή του έργου του Σκαρίμπα, θα παρουσιαστεί κατά δύναμη αυτό το ανεκδοτολογικό υλικό που αποτελεί ίσως τον άξονα γύρω από τον οποίο ο Σκαρίμπας οικοδόμησε το λογοτεχνικό του έργο.
Επίσης, ο Κώστας Μπαϊρακτάρης (Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα» θα παρουσιάσει το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο «Μια “Πατρίδα” για τον Σκαρίμπα». 
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τους: Γιώργο Μαυροειδή (κιθάρα, φωνή) και Κατερίνα Μαυροειδή (βιολί).
Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Γιάννης Σκαρίμπας, στην Αγία Ευθυμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου