Δελτίο Τύπου – Κάλεσμα σε φορείς και στο κοινό
Ενημέρωση για τις δράσεις της ομάδας «ΧΟΥΠΑ Ελπίδα» του δικτύου Τ57
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025 ιδρύθηκε η ομάδα του Δικτύου Τ57 με την ονομασία «ΧΟΥΠΑ Ελπίδα» και λειτουργεί τόσο διαδικτυακά όσο και με συνελεύσεις - συναντήσεις σε μηνιαία βάση. ....
Στόχοι της ομάδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και η κατάλληλη προετοιμασία για την έμπρακτη συμπαράσταση στο δικαστικό αγώνα.Η συμπαράσταση αυτή, ο βασικός στόχος της δημιουργίας των ομάδων Τ57, έλαβε σάρκα και οστά την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026, με τη μετάβαση μελών της ομάδας Λαμίας στη Λάρισα στη δίκη για τα videos της εμπορ. Αμαξοστοιχίας. Συμμετείχαν και μέλη των ομάδων Τ57 από έξι διαφορετικές πόλεις Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα καθώς και μέλη του Ρουβίκωνα.
Η δύναμη που έλαβαν οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων, από τον κόσμο που είμασταν εκεί, μέσα και έξω από τα Δικαστήρια, δεν περιγράφεται με λόγια. «Μόνο αντικρύζοντας τα μάτια τους μπορούσες να το καταλάβεις και να το νιώσεις», όταν μιλούσαν σε όσους και όσες ήταν εκεί για να τους στηρίξουν.
Τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2026, στη μηνιαία συνέλευση της ομάδας Τ57 «ΧΟΥΠΑ Ελπίδα» αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, να συμμετέχουμε εκ νέου στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια Λάρισας στη συνέχεια της δίκης για τα χαμένα βίντεο. Εφόσον υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, διαφορετικά με ΙΧ όπως την προηγούμενη φορά. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: t57lamia@gmail.com.
2. Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, ημέρα πανελλαδικής δράσης των ομάδων Τ57, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-διαμαρτυρία στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Καλούμε τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν και όλοι μαζί να καλέσουμε τους πολίτες της Λαμίας.
3. Στα μέσα Φεβρουαρίου προγραμματίζεται εκδήλωση στη Λαμία, με καλεσμένους συγγενείς θυμάτων.
4. Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-διαμαρτυρία στη Πλατεία Πάρκου. Ένα χρόνο μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου 2025, πρέπει να δείξουμε ότι η θέλησή μας για απόδοση δικαιοσύνης παραμένει αμείωτη.
Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέρος αυτής της κοινής προσπάθειας. Χρησιμοποιώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο:
[https://www.ecss2006.com/ASP/eodnp/PART/index.asp?myID=WtYswuysbKSg0RpOgw1NtE8F8uNPRkgO29Vbpr0r]
μπορείτε να ενταχθείτε στην Ομάδα της Λαμίας και να ενημερώνεστε άμεσα για δράσεις και πρωτοβουλίες. Η συμμετοχή μας είναι πράξη αλληλεγγύης! Όσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατή η φωνή μας.
Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook (Τ57 Λαμίας «Ελπίδα Χούπα») και να βρείτε πληροφορίες για το δίκτυο στο: Δίκτυο Τ57 – Δίκτυο Πόλεων.
Καλούμε τους φορείς και το κοινό να συμμετέχουν στις δράσεις της ομάδας μας.
«ΧΟΥΠΑ Ελπίδα» Λαμία, ομάδα του δικτύου Τ57

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.