Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Τρίτη 29 Ιουλίου σήμερα ....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Σάββατο 26 Ιουλίου 2025

Λιλαία: Χωρίς ιερέα τον Δεκαπενταύγουστο – Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς Θεία Λειτουργία

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί για κάθε ελληνικό χωριό ημέρα ξεχωριστή: θρησκευτική κορύφωση, οικογενειακή επανένωση, τοπική μνήμη και παράδοση. Στη Λιλαία, όπως και σε τόσους άλλους τόπους της πατρίδας μας, η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν είναι απλώς εορτολογικό γεγονός – είναι η ψυχή του καλοκαιριού.....

Δυστυχώς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το χωριό καλείται να βιώσει τον Δεκαπενταύγουστο χωρίς Θεία Λειτουργία, χωρίς τη φωνή του ιερέα, χωρίς την πνευματική και συμβολική παρουσία που δίνει νόημα στην ημέρα αυτή.

Παρακάτω η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Λιλαίας, κ. Χρήστου Ασημακόπουλου, εκφράζει την απογοήτευση των κατοίκων και τη βαθιά ανάγκη για άμεση μέριμνα:

« Χωρίς ιερέα τον Δεκαπενταύγουστο για δεύτερη χρονιά το χωριό μας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Λιλαία, θα μείνει χωρίς Θεία Λειτουργία την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς δεν προβλέπεται η παρουσία ιερέα για να τελέσει τη λειτουργία.

Η απουσία αυτή, σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση στους πιστούς, που επιστρέφουν από κάθε μέρος στον τόπο τους για να τιμήσουν την Παναγία και να συμμετάσχουν στα τοπικά έθιμα. Παρά τις εκκλήσεις μας προς τη Μητρόπολη, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Ελπίζουμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα υπάρξει μέριμνα για να μη βιώσουμε ξανά την απογοήτευση της περσινής χρονιάς.

Χρήστος Ασημακόπουλος

Πρόεδρος Λιλαίας»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.