Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου...

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη “μουσαφίρη” καλωσορίζει από αύριο το χωριό μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη “μουσαφίρη” καλωσορίζει από αύριο το χωριό μας.

Πρόκειται για τον δεύτερης γενιάς ομογενή μας στην Αμερική κ. Dean T. Vallas γιό του συγχωριανού μας μετανάστη, από τη δεκαετία του 1920, στην Αμερική & Ευεργέτου μας Tom J. Vallas (Αθανασιου Ι. Βαλάσκα)......

Ο κ. Dean T. Vallas θα αφιχθεί με τη σύζυγό του Kimperly & τα παιδιά του Αριστοτέλη & Άννα στο χωριό μας αύριο Τρίτη 4 Ιουν.& θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουν.

Η Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου σε συνεργασία με την ΔΕ Παρνασσού του Δ. Δελφών και τους Συλλόγους του χωριού θα υποδεχθούν τον Dean με την οικογένειά του και θα τον τιμήσουν, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Πατέρα του Tom Vallas στο χωριό μας.

Την Τετάρτη το βράδυ στις 8:00, στην Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυδρόσου, θα έχουν την ευκαιρία η Κοινότητα Πολυδρόσου, η ΔΕ Παρνασσού του Δ. Δελφών οι Σύλλογοι οι συγγενείς και οι κάτοικοι να τον καλωσορίσουν, να τον ενημερώσουν και να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του Πατέρα του στην Πολύδροσο σε δύσκολες μάλιστα εποχές.

Παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά τις Ευεργεσίες του ομογενούς συγχωριανού μας Tom J. Vallas (Αθανασιου Ι. Βαλάσκα) προς το χωριό μας από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 & μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

- Την ανέγερση των σχολικών λουτρών που ευρίσκοντο δίπλα στο παλαιό Δημ. Σχολείο όπου σήμερα στεγάζεται το Νηπιαγωγείο.

- Την κατασκευή του Ηρώου του χωριού μας

- Την θεμελίωση & κατασκευή του σημερινού Δημοτικού Σχολείου.

- Την κατασκευή του Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου

- Την κατασκευή της Μαρμάρινης βρύσης (αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα) που επί πολλά χρόνια κοσμούσε την ΒΔ πλευρά του αύλειου χώρου της εκκλησίας μας έμπροσθεν του εκεί πλατάνου & η οποία σήμερα έχει μεταφερθεί σε χώρο του σχολικού προαυλίου.

Η παρούσα Ανακοίνωση υπέχει θέση Πρόσκλησης τόσο προς νυν & πρώην θεσμικούς Διοικητικούς, Σχολικούς, παράγοντες & Συλλόγους όσο & προς τους Συγχωριανούς μας προκειμένου παραστούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του εκλεκτού επισκέπτου μας την Τετάρτη 5 Ιουνίου το βράδυ στη αίθουσα της Βιβλιοθήκης.

Με Τιμή

Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυδρόσου

Ευθυμία Τοπάλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου