Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουλίου, των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων ..

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης του Δήμου στη Γραβιά για την αντιπυρική περίοδο

Με επιτυχία και τη θετική ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβιάς,....

η Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα την αντιπυρική περίοδο που είναι σε εξέλιξη, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Φωκίδας.


Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντίνο Τσίκα, Διοικητή ΔΙ.ΠΥ.Ν. Φωκίδας, για τη συμμετοχή του στην Ημερίδα, αλλά και την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής, ενώ κατά την τοποθέτησή του ενημέρωσε για όσα έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρθηκε στις προμήθειες και τον εξοπλισμό που εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε, στην εκπόνηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών, καθώς και τη μελέτη αξιολόγησης επικινδυνότητάς τους, τονίζοντας τη σημασία όλων αυτών στην ενίσχυση του τομέα της πυροπροστασίας. «Ο Δήμος μας, ως επιστέγασμα του συνόλου των ενεργειών του, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπως προέκυψε από την έκθεση των Επιθεωρητών για την προετοιμασία αλλά και το βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών», υπενθύμισε επίσης ο κ. Ταγκαλής.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, ευχαρίστησε τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, του εθελοντές και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, σημειώνοντας πως στόχος της Ημερίδας είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης, αφετέρου η επικοινωνία των σχεδίων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω πυρκαγιών, στη βάση των προβλέψεων του σχεδίου «Ιόλαος ΙΙ». «Όλοι είμαστε συνεργάτες με έναν κοινό στόχο, την καλύτερη δυνατή οργάνωση ώστε να έχουμε γνώση του πως θα πρέπει να λειτουργούμε ανά περίσταση», σημείωσε η Αντιδήμαρχος, εστιάζοντας στις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου στον τομέα της ενημέρωσης, όπως η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για να καλύψει όλο το βόρειο τμήμα του.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Πυροσβεστικής διάταξης που είναι σε ισχύ, από τον κ. Κωνσταντίνο Τσίκα, Διοικητή ΔΙ.ΠΥ.Ν. Φωκίδας, ενώ η Αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Χριστοδούλου ανέλυσε τις προβλέψεις του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χαρίλαος Αγαπητός αναφέρθηκε στο σχέδιο οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Αδαμάκος μίλησε για τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας ακινήτων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών ή σε ακτίνα 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών.

Με το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, ενώ με την ολοκλήρωση της Ημερίδας από το σύνολο των παριστάμενων εκφράστηκε η άποψη ότι κλειδί της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του τομέα της πυροπροστασίας είναι η συνεχής ενημέρωση-επικαιροποίηση των σχεδίων, μπούσουλας που ο Δήμος ακολουθεί με συνεχείς παρεμβάσεις. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου