Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2024 – ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ .....

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ!! ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ τής οψέποτε Σχολής το κληροδότημα Μαρίας Κοντρώση - Σκεπετάρα?? ή μάλλον ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ!! του Διοικητή της?? Τα «μυστήρια», οι αποφάσεις, οι προοπτικές, η γνώμη μας και οι προτάσεις μας.

Του Θανάση Παπακωνσταντίνου

ΦΙΛΙΚΗ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Όσοι θελήσετε( και κυρίως οι Δαδιώτες ) πραγματικά να ενημερωθείτε για το θέμα που ακολουθεί, παρακαλούμε διαβάστε μέχρι τέλους το σημερινό μας σημείωμα επιστρατεύοντας την προσοχή και την υπομονή σας!! ....

Επιθυμώντας να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση και όπως  πάντα με επιχειρήματα να πούμε την γνώμη μας  αναδεικνύοντας κάθε πλευρά του θέματος, αναφερόμαστε λεπτομερώς σ` αυτό , με συνέπεια και το σημερινό σημείωμα να είναι πάλι αρκετούτσικο!!  

Όσοι επιθυμείτε μάς λέτε μετά και την γνώμη σας. 

*Πριν λίγες μόλις μέρες ασχοληθήκαμε αγαπητοί φίλοι για δεύτερη μάλιστα φορά σ` ένα μήνα, με την ανεξήγητη αδράνεια της Δημοτικής μας Αρχής και την πεισματική «άρνησή» της, για την ελαχίστη έστω φροντίδα που τής ζητήσαμε για το εμβληματικό διατηρητέο Αρχοντικό Σκλαβούνου ( Δημοτικής ιδιοκτησίας ). Που εδώ και πολύ καιρό δείχνει αφημένο στην τύχη του, παρουσιάζοντας όχι μόνο θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης , αλλά με ορθάνοικτες  πόρτες και παράθυρα διευκολύνεται και περεταίρω λεηλασία του Αρχοντικού. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε  με ένα άλλο παρόμοιο ακίνητο Δημοτικής ιδιοκτησίας , που αποτελεί μέρος της περιουσίας της αείμνηστης ευεργέτου τής Αμφίκλειας Μαρίας Κοντρώση-Σκεπετάρα. Που έτσι για να θυμόμαστε, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 52 ετών τέτοιες μέρες πριν 13 χρόνια στις 15/4/2011, κληροδοτώντας με την Διαθήκη της  στην Κοινότητα της Αμφίκλειας ολόκληρη την σημαντική περιουσία της . 

Πρόκειται για το σπίτι της στο Δαδί, 222 τμ. δίπατο επί οικοπέδου περίπου 440 τμ ( αν θυμάμαι καλά)  και με υπερυψωμένο υπόγειο και αποθηκευτικό χώρο. 

Θα ασχοληθούμε λοιπόν σήμερα και μ` αυτό , γιατί όπως διαπιστώνουμε παρουσιάζει την ίδια εικόνα εγκατάλειψης. Το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες που και σ` αυτή την περίπτωση δημοσιεύουμε ως τεκμηρίωση των διαπιστώσεών μας. Επιβάλλεται άμεση φροντίδα, αφού πέραν των άλλων κι όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, η οργιώδης πιά βλάστηση τού περιβάλλοντα χώρου ξεπερνά πλέον καθ` ύψος το ένα μέτρο!!! Ας νοικοκυρέψουμε τουλάχιστον αυτόν τον εξωτερικό χώρο, απαλύνοντας κάπως τις εντυπώσεις εγκατάλειψης και προστατεύοντας το σπίτι.

 Ωστόσο δεν θα ασχοληθούμε σήμερα μόνο γιαυτόν τον λόγο με το ακίνητο Κοντρώση, αλλά και για έναν επιπρόσθετο που τον θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Προ πενταμήνου περίπου, η Δημοτική μας Αρχή ελάχιστες μόνο μέρες προ του τέλους της Δημοτικής της θητείας και με κατεπείγουσα μάλιστα τότε απόφασή της, παραχώρησε Δωρεάν το συγκεκριμένο ακίνητο ( μαζί και με το Δημοτικής ιδιοκτησίας «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στον Παρνασσό ), στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία , για πιθανή ίδρυση νέας Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων!! 

Την ίδια μέρα -αν θυμάμαι καλά- υπήρξε απόφαση και για άλλο θέμα που επίσης χαρακτηρίστηκε ως κατεπείγον, παρατύπως κι εκείνο  όπως και το προηγούμενο. 

Δεν θελήσαμε τότε να προσβάλουμε και πάλι στην Περιφερειακή Αρχή τις αποφάσεις αυτές προς ελέγχο νομιμότητας τού δήθεν ‘κατεπείγοντος’ κι όχι μόνο ( που αποδεδειγμένα δεν υπήρχε και επομένως αμέσως η απόφαση θα ακυρωνόταν όπως κι έχει ξαναγίνει ) και συνειδητά βεβαίως δεν το κάναμε. Παραμείναμε για ευνόητους λόγους «άπραγοι» και θεατές …..παρά την εδραία άποψή μας περί της ΜΗ νομιμότητας. 

Γνώμη μας ήταν, ότι η Δημοτική  Αρχή έπρεπε αλλιώς να χειριστεί το σχετικό αίτημα για την πιθανή ίδρυση της Αστυνομικής Σχολής με την ομολογουμένως καλή πρόθεση και πρωτοβουλία  τού τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Οικονόμου την οποία και του αναγνωρίζουμε

Στην ίδρυση της Σχολής  καθόλου βέβαια δεν είμαστε ενάντιοι αλλά απεναντίας την καλοβλέπουμε, έστω κι αν εμείς θεωρούμε ως παροδική και χωρίς προοπτική διάρκειας την τυχών εντέλει λειτουργία της. 

Η αλήθεια, που μας οδηγεί και στο συμπέρασμα αυτό είναι, ότι στην Ελλάδα έχουμε αρκετές ανάλογες σχόλες με πλήρεις υποδομές που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν και εκπαιδεύσουν πολλούς περισσότερους απ` τους 150 φετινούς υπεραρίθμους Δοκίμους Αστυφύλακες σε σχέση με τους περσινούς εισαχθέντες  και για τους οποίους αυτούς 150, υποτίθεται πως προέκυπτε η ανάγκη ίδρυσης νέας σχολής!!!  

Οι Αστυνομικές αυτές σχολές, εκτός από δύο στην Κρήτη και μία στην  Καρδίτσα ( που κι αυτή ρουσφετολογικά και πολιτικάντικα -- κατά τα Ελληνικά ειωθότα-- ιδρύθηκε κάποτε εκεί από τον τότε Καρδιτσιώτη Υπουργό ), όλες οι υπόλοιπες έξη (6),  για κατανοητούς  Εθνικούς λόγους βρίσκονται από ετών στην Βόρεια Ελλάδα. Το σύνολο δε των Σχολών αυτών έχουν δυνατότητες φιλοξενίας και εκπαίδευσης 4.500 τουλάχιστον Δοκίμων, ενώ οι συνήθως εκπαιδευόμενοι είναι περίπου 2-2.500.  Αναφέρουμε τα στοιχεία αυτά , για να δείξουμε και να τονίσουμε την ανυπαρξία ανάγκης ίδρυσης νέας Σχολής.  

Άλλο βέβαια θέμα η «πολιτικάντικη» προσέγγιση, επιλογή και σκοπιμότητα περί νέας Σχολής

Αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς απ` αυτή την Σχολή θα στεγάζεται στο σπίτι ‘Κοντρώση’ και μάλιστα Δωρεάν και πως κι από τι προκύπτει αυτή η ανάγκη. 

Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι  εκεί θα εδρεύει δήθεν το «Διοικητήριο» της Αστυνομικής Σχολής!! 

Αν είναι δυνατόν….. 

Δεν ξέρω πως εσείς αγαπητοί φίλοι αντιλαμβάνεστε αυτή την πιθανότητα,  δηλαδή η μεν Σχολή να βρίσκεται στα 860 μέτρα υψόμετρο πάνω στον Παρνασσό στο «Περιβαλλοντικό Κέντρο-πρώην κατασκηνώσεις»!! 

Και το «Διοικητήριο» πεντακόσια μέτρα χαμηλότερα!! και σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων απ` την Σχολή!! 

Ξανάχετε ακούσει κάτι τέτοιο?? ή το θεωρείτε λογικό??  

Εγώ πάντως ως απίθανη περίπτωση την αξιολογώ αυτή και την ως μεγίστη αστοχία την λογαριάζω (για να αποφύγω την λέξη ανοησία,) αν τυχών υπήρξε εκ μέρους του Υπουργείου όντως τέτοια σκέψη ή ακόμα χειρότερα και σχεδιασμός. Επειδή όμως ενίοτε οι υπερβολές και οι ανοησίες των  Υπουργείων  γίνονται αντιληπτές έστω και την δωδεκάτη ώρα κι έτσι πιθανώς διορθώνονται από σοβαρούς και υπευθύνους υπηρεσιακούς παράγοντες ( όταν υπάρχουν τέτοιοι ), αισιοδοξώ πως σε περίπτωση ιδρύσεως αυτής της Σχολής στον τόπο μας ΔΕΝ θα βρεθούμε προ τού πρωτοφανούς :  αλλού να είναι η Σχολή κι αλλού το Διοικητήριο!!! 

(Εις μακρινήν δηλ. απόσταση, ήτοι:  55 σταδίων, ή 33.000 ποδών, ή 330 πλέθρων, ή  5.500 οργιών κλπ…. κατά τις γνωστές αρχαιοΕλληνικές μετρήσεις!! ( και τα αναφέρουμε έτσι για να ευθυμήσουμε λιγάκι κιόλας ). 

Για φανατιστείτε τώρα εσείς, το Διοικητήριο μιάς στρατιωτικής μονάδας να ήταν εκτός και μακράν του στρατοπέδου!! Το Λιμεναρχείο, εκτός λιμένα κάπου απόμακρα στα όρη στ` άγρια βουνά !! Η Διοίκηση μιάς Νοσοκομειακής μονάδος ή ενός Πανεπιστήμιου, κάπου- όπου εκτός του Νοσοκομείου ή του Πανεπιστήμιου!! 

Ακόμα και το Διοικητήριο μιάς κατασκήνωσης να ήταν εκτός του κατασκηνωτικού χώρου!!  

Σε καμιά άλλη Αστυνομική Σχολή της Ελλάδας  ΔΕΝ  βρίσκεται το Διοικητήριό της ΕΚΤΟΣ  Σχολής , πολλώ μάλλον σε απόσταση χιλιομέτρων απ` αυτή

Ούτε βέβαια σχολές υπάρχουν σε 860 μέτρα πάνω στα βουνά και στα λαγκάδια, αλλά αυτό ….. ας το ξεπεράσω. Αν έτσι τους αρέσει , εμένα μού περισσεύει. Δεν μπορώ όμως να μην κρίνω και ενδεχομένως να λοιδορώ τις αρμόδιες υπηρεσίες για ένα τέτοιο τόσο αστείο και παράλογο ενδεχόμενο. Πάντως αισιοδοξώ πως αυτό που δεν συμβαίνει ποτέ και πουθενά στον πλανήτη ολόκληρο , δεν είναι δυνατόν να προκύψει στην Ελλάδα. Θα μου πείτε βέβαια , πως σ` αυτή εδώ τη χώρα τα πάντα μπορούν να συμβούν…..  

Η  Σχολή αυτή ακόμα κι αν γίνει , θα είναι κατά την άποψή μας θνησιγενής. Δεν είναι ορθολογικό,  να μας περισσεύουν ήδη έτοιμοι και πλήρως εξοπλισμένοι χώροι σε υφιστάμενες σχολές με κενές τουλάχιστον 1.500 θέσεις ( κι άλλες υπάρχουσες τέτοιες δομές να μην αξιοποιούνται ) και το Κράτος ή το Υπουργείο να σπαταλά αδικαιολόγητα πολύτιμους πόρους  για νέες αχρείαστες Σχολές, που καμιά ανάγκη δεν καλύπτουν, ούτε κανέναν ιδιαίτερο σκοπό εξυπηρετούν. Απεναντίας με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να καλυφτούν τεράστιες υφιστάμενες ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών, για να υποστηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια των πολιτών που συστηματικά παραβλέπονται και δεν ικανοποιούνται χρόνια τώρα. 

Βεβαίως για `μάς και τον τόπο μας  --το ξανάλεμε για να είναι σαφές--  μάλλον ωφέλιμη θα είναι αυτή η Σχολή και γιαυτό την καλοβλέπουμε. 

Αλλά ωστόσο δεν παραλείπω να κάνω λόγο και για τις σκοπιμότητες της πολιτικής τάξης της χώρας  και την κρατική νοοτροπία που δυστυχώς φαίνεται να επιστρέφει στις αλήστου μνήμης εποχές  κα να ξανακυλά γοργά σ` εκείνες τις ‘‘παλιές συνήθειες’’ που μάς χρεοκόπησαν ως χώρα και μας απαξίωσαν ως κοινωνία στη διεθνή κοινότητα.  

Έχω την πεποίθηση ότι μια τέτοια Σχολή αν ιδρυθεί στον τόπο μας δεν μπορεί να μακροημερεύσει, λόγω ακριβώς της ανώφελης  σπατάλης πολύτιμων πόρων και της ΜΗ αναγκαιότητάς της.  

Αν θέλαμε να διασφαλίσουμε ίδρυση και μονιμότητα λειτουργίας, έπρεπε να επιδιώξουμε διαφορετική εκδοχή και συμφωνία για την ίδρυσή της. Σε νέες σύγχρονες , μόνιμες και καθ` όλα επαρκείς εγκαταστάσεις, με κρατική και Ευρωπαϊκή δαπάνη κι όχι με μπαλώματα και προχειρότητες. 

Η πρόχειρη και χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές και απαραίτητες αναγκαίες υποδομές  στέγαση και λειτουργία της Σχολής στο «Περιβαλλοντικό Κέντρο Παρνασσού» και με ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ απομακρυσμένο σε απόσταση 11.000 γυάρδες!!, δεν πείθουν νομίζω κανέναν λογικό άνθρωπο για ευρύ χρονικό προσδόκιμο επιβίωσης της Αστυνομικής αυτής  Σχολής, αν τελικά ιδρυθεί.  

Θα μπορούσα πολλά ακόμα να αναφέρω  που καθιστούν κατά την γνώμη μου το αχρείαστο αυτό εγχείρημα θνησιγενές και πάντως σε κάθε περίπτωση χωρίς διαφαινόμενη προοπτική . 

Θα παραμείνω όμως στο «παράλογο και πρωτοφανές» της στέγασης τού ‘’Διοικητηρίου’’ ΕΚΤΟΣ Σχολής (και σε μεγάλη απόσταση απ` αυτή ) στο σπίτι του κληροδοτήματος Κοντρώση.  

Αυτό είναι νομίζω το μείζον και πρέπει σοβαρά να μάς απασχολήσει. 

Θεωρώ παράλογη την προοπτική αυτή , αλλά και την απόφαση του Δήμου απερίσκεπτη και άστοχη

  Το «Διοικητήριο» λογικά είναι απολύτως βέβαιο ότι ΔΕΝ μπορεί να εδρεύει εκτός σχολής !!! Δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο κάτι παρόμοιο.  Επομένως οδηγούμαι στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η δωρεάν παραχώρηση απ τον Δήμο και την Κοινότητα Αμφίκλειας τού σπιτιού «Κοντρώση» , δεν θα ικανοποίει τελικώς ανάγκες «Διοικητηρίου» , αλλά μάλλον «Υπνωτηρίου!» του Διοικητή ή Διευθυντή της Σχολής!!! 

Κι αυτό ως προοπτική είναι βεβαίως απαράδεκτο. Αν ο Διοικητής χρειαστεί σπίτι, ας φροντίσει να νοικιάσει καθότι και σχετικό επίδομα θα λαμβάνει όπως όλοι οι ανάλογοι.  Αποτελεί δε για την περιουσία Κοντρώση ως Δωρεάν Υπνωτηρίου!! την χειρότερη και προσβλητικότερη περίπτωση αξιοποίησής της. Θα ήταν κρίμα μιά τέτοια εξέλιξη και την χαρακτηρίζω αδιανόητη. Και γιαυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο με το να αναθεωρηθεί και ως απόφαση και ως σκέψη. Ότι άλλο θα  αδικεί και θα προσβάλει την γενναιόδωρη πράξη της ευεργέτιδος τού τόπου μας, που ποτέ η ίδια δεν θα είχε φανταστεί  μιά τέτοια ευτελή περίπτωση χρήσης τού σπιτιού της πού (μεταξύ και των πολλών άλλων) με αγάπη μάς δώρισε και με ελπίδα για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του. 

Αν το Υπουργείο και η Αστυνομική Ακαδημία επιθυμούν διακαώς! (και παραλόγως) ‘’Διοικητήριο’’ εκτός της Σχολής ( λέμε τώρα…. που δεν νομίζω  γιατί αυτό θα αποτελούσε παγκόσμια βλακώδη πρωτοτυπία ), υπάρχουν χώροι κατάλληλοι στο Δαδί για να στεγαστεί , έναντι μικρού ετήσιου τιμήματος. 

Για παράδειγμα : 

ΠΡΟΤΑΣΗ Α) στο κτήριο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν η ‘’Τράπεζα Πειραιώς’’. Είναι υπεραρκετό στα 200 τμ κι αυτό , δίπατο με κατάλληλη διαμόρφωση και επιπροσθέτως με αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους άλλα 100 τμ. Θεωρώ πως και μόνο ο ισόγειος χώρος είναι απολύτως επαρκής για τις λειτουργικές ανάγκες ενός έτσι κι αλλιώς πολύ μικρών απαιτήσεων ‘Διοικητηρίου’ ( τι να τον κάνουν άλλωστε τον μεγαλύτερο?? ), αλλά τέλος πάντων αν χρειαστεί , διαθέσιμοι θα είναι κι οι υπόλοιποι χώροι. 

Θα βρίσκεται έτσι το «Διοικητήριο» στο κέντρο τού οικισμού  σε σύγχρονο και επαρκές κτήριο και παράλληλα η στέγασή του εκεί θα δώσει ίσως λίγο ζωντάνια και ένα κάποιο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο σημείο του χωριού που μαραζώνει  καιρό τώρα  κι ακόμα περισσότερο μετά και το αιφνίδιο κι άδικο κλείσιμο της Τραπέζης Πειραιώς ( κι ας μην το ξεχνάμε παρακαλώ κι αυτό ). Για το κτήριο της «Ενώσεως» άλλη προοπτική αξιοποίησής του δεν διαφαίνεται , μάλλον έτσι θα παραμένει και διαρκώς θα φθείρεται και θα ρημάζει…. 

Οπότε  ως χρυσή την βλέπω την ευκαιρία αυτή  και για τις δυό πλευρές. 

Επιπροσθέτως το ίδιο και για τον Δήμο, που έτσι απελευθερώνει από μιά άσκοπη δέσμευση το σπίτι Κοντρώση και προσανατολίζει πλέον δυναμικά τις προσπάθειές του για διαφορετική και ωφελιμότερη αξιοποίησή του.

  Και τέτοιες ευκαιρίες και δυνατότητες βεβαίως υπάρχουν, αρκεί να θελήσουμε να ανοίξουμε τα αυτιά μας σε γνώμες και προτάσεις που θα δίνουν λύσεις.  

ΠΡΟΤΑΣΗ Β) Ένα άλλο κτήριο  (και μάλιστα Δημοτικό ) είναι το νεοανακαινισμένο πρώην ΑΤΕ (όπως το λέμε ) επί της Ευταξία. Κι αυτό σε επίκεντρη θέση του οικισμού , κατάλληλο και επαρκές , που ως γνωστό ακόμα δεν ξέρουμε κι αναρωτιόμαστε τι να το κάνουμε καιρό τώρα απ` την αποπεράτωσή του και έκτοτε

Ας προσφέρουμε λοιπόν εναλλακτικά και βεβαίως με μικρό έστω μηνιαίο μίσθωμα , αυτό το κτήριο για ‘’Διοικητήριο’’ της Σχολής. Είναι 150 τμ και απολύτως κατάλληλο , αν βέβαια πρώτα δεν τους  ικανοποιεί εκείνο της πρώην Πειραιώς. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι κατάλληλοι και διαθέσιμοι χώροι. 

Εμείς απλώς αναφερθήκαμε σήμερα σε έναν- δύο ενδεικτικά. 

Οι προτάσεις αυτές νομίζω αντιμετωπίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο την απίθανη περίπτωση που τυχών θα επιλεγεί να στεγαστεί το Διοικητήριο ΕΚΤΟΣ  Σχολής, αν και βασίμως θεωρώ πως αυτή η επιλογή δεν θα ευδοκιμήσει ως ούσα παράλογη.  Αλλά ωστόσο στην Ελλάδα ζούμε , ποτέ κανείς δεν ξέρει… και γιαυτό και προτείνουμε τις παραπάνω λύσεις…. κι έχουμε κι άλλες αν χρειαστεί. 

Τελειώνοντας  θα ήθελα να επισημάνω κάτι που ίσως και να είναι γνωστό σε κάποιους λίγους Δαδιώτες. 

Ότι  εδώ και 30 παρακάτι χρόνια , πληρώνουμε εμείς διαρκώς τα ενοίκια για την στέγαση της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ , που συνολικά για τα χρόνια αυτά το ύψος της δαπάνης ξεπερνά τα 210.000 ευρώ!!!  Θέλετε μήπως να σας πω σε τι ακριβώς θα μπορούσαν να αντιστοιχούν αυτά τα τόσα πολλά χρήματα και πως αλλιώς θα έπιαναν καλυτέρα τόπο??  

Νομίζω το αντιλαμβάνεστε. 

Εκείνο που εγώ όμως δεν αντιλαμβάνομαι , είναι το μέγα χρονικό εύρος και το ύψος τής οικονομικής δαπάνης που συνεχίζει να επιβαρύνει το Δημοτικό ταμείο για εξυπηρέτηση μιάς κρατικής Υπηρεσίας!! 

Ένας μικρός και πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων Δήμος όπως ο δικός μας , χρηματοδοτεί επί χρόνια απ` το υστέρημά του κρατικές υπηρεσίες ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!! 

Είναι παρανοϊκό!!

 Έναν χρόνο, δύο – τρία ή πέντε , άντε να το καταλάβω. Είναι όμως λογικό 30 χρόνια τώρα ( και συνεχίζουμε ) να πληρώνουμε εμείς δαπάνες που αφορούν μιά κρατική υπηρεσία?? 

Τι λέτε κι εσείς?? 

Ακόμα κι ο Πελοποννησιακός πόλεμος 26 χρόνια κράτησε.  Εμείς πληρώνουμε ήδη τόσα χρόνια και πάμε και γι` άλλα τόσα!! Και σαν να μην έφτανε αυτό , παραχωρούμε επιπλέον τώρα και Δημοτικά ακίνητα δωρεάν , που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ ωφελιμότερα απ` ότι επιφυλάσσει η απόφαση για χρήση «Διοικητηρίου» , δηλαδή  τελικώς «Υπνωτηρίου» όπως σας εξηγήσαμε!

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και πρωτίστως οι Δαδιώτες , ότι επιβάλλεται να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε αυτή την διαφαινόμενη χρήση τού κληροδοτήματος  Κοντρώση  ως «ΥΠΝΩΤΗΡΙΟΥ». Όχι μόνο γιατί δεν είναι επωφελής για τον Δήμο , τούς πολίτες του και την Αμφίκλεια , αλλά γιατί είναι ανάξια , προσβλητική και απαξιωτική αυτή η αντιμετώπιση  της πράξη αγάπης προς τους συμπολίτες μας και τον τόπο μας , της αείμνηστης Μαρίας Κοντρώση-Σκεπετάρα. Ας μην αποδειχτούμε λοιπόν ανάξιοι κι ανήμποροι εκτίμησης της γενναιοδωρίας της , αλλά ευγνώμονες προστατεύοντας την πολύτιμη κληρονομιά της. 

Αγαπητοί συνδημότες και φίλοι, θελήστε κι εσείς να ενημερώνεστε πλέον επαρκώς και εγκαίρως για την εξέλιξη τού ζητήματος αυτού. 

Δείξτε το ενδιαφέρον σας. 

Εμείς όσο κι όπως  μπορέσαμε αναδείξαμε το πρόβλημα. 

Μην εφησυχάζουμε κι αδρανούμε και μην θεωρούμε πως άλλοι έχοντας την ευθύνη…. θα επιληφθούν. Έχουμε εμπειρίες πλέον περί τού αντιθέτου. 

Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. 

Τουλάχιστον για το κληροδότημα Κοντρώση, που αποτελεί γενναιόδωρη χειρονομία προς το σύνολο της Κοινότητάς μας και επιβάλλεται να το προστατεύουμε τιμώντας την μνήμη και την δωρεά τής ευεργέτου μας.

 

                                     ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ     20-4-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου