Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Πέμπτη, 16 Μαΐου......

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Aπολογισμός δράσεων Δ. Δελφών 1-31 Μαρτίου 2024


 Δεύτερος Δήμος της χώρας ο Δήμος Δελφών στην Πολιτική Προστασία

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δήμος Δελφών, μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, όπως προκύπτει από την έκθεση των Επιθεωρητών και αφορά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, της προετοιμασίας αλλά και του βαθμού ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.....

Πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έλεγχος στους 332 Δήμους όλης της χώρας, από Επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αντικείμενο την υλοποίηση ή μη ενεργειών, ως προς την εφαρμογή και τήρηση των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις υποχρεώσεων, που έχουν ως στόχο την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε με μέριμνα και συνεργασία του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χαρίλαου Αγαπητού και αφορούσε έτη της προηγούμενης Δημοτικής θητείας, ενώ εστίασε στα σχέδια Ιόλαος (αντιμετώπιση πυρκαγιών), Δάρδανος (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων), Βορέας (αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού) και Εγκέλαδος (αντιμετώπιση σεισμών). Σύμφωνα με τα δεδομένα του Δήμου Δελφών στους τομείς πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και βραχείας αποκατάστασης των συνεπειών, ο Δήμος Δελφών με μέσο όρο υλοποίησης το 83%, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των 332 Δήμων της χώρας και την πρώτη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

 

Στην Άμφισσα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πρόδρομος Πύρρος

Την Άμφισσα επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, κ. Πρόδρομος Πύρρος, έχοντας συνάντηση στο Δήμο Δελφών με την Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση χώρων μετεγκατάστασης των Ρομά.

Ο κ. Πύρρος, συνοδευόμενος από Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εικόνα της περιοχής, καθώς βρέθηκε σε σημεία αυτής που του επέτρεψαν να δει από κοντά το γεωγραφικό της ανάγλυφο και την περιαστική της μορφή, σε συνδυασμό πάντα με τις χρήσεις που επιτρέπονται.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση προς το Γενικό Γραμματέα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Άμφισσα και τη γύρω περιοχή, με εστίαση στο θέμα της παραβατικότητας που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις, στη βάση των όσων συζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής στις δύο συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις χωροθέτησης, ενώ δόθηκαν απαντήσεις από την πλευρά του κ. Πύρρου για τις προϋποθέσεις που διέπουν την εγκατάσταση των Ρομά σε μία περιοχή, σε συνδυασμό πάντα και με τους περιορισμούς που ισχύουν στην πόλη της Άμφισσας και πέριξ αυτής στις χρήσεις γης. 

 

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, καταθέτοντας για μία ακόμα φορά το αίτημα ενίσχυσης της Δ/νσης Αστυνομίας Φωκίδας, μέσω του οποίου θα δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Άμφισσας.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής εστίασε στην έλλειψη προσωπικού της Δ/νσης Αστυνομίας Φωκίδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ως μείζον θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως και από τα Συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών της Φωκίδας. Ο κ. Ταγκαλής περιέγραψε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, μεταξύ αυτών το ότι είναι τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες, το ότι υπάρχουν δύο καταστήματα κράτησης, το ότι υπάρχουν τρεις καταυλισμοί Ρομά κ.α., συνθήκες που καθιστούν από πολύ δύσκολη έως αδύνατη την αστυνόμευση στο βαθμό που πρέπει, παρά τις προσπάθειες των υπηρετούντων στη Δ/νση της Φωκίδας, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο, είτε σε επιχειρήσεις του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, είτε σε άλλα σημεία της περιοχής, εντός ή εκτός του οικιστικού ιστού. 

Ο Δήμαρχος Δελφών μετέφερε επίσης την ανησυχία όλων για τους κινδύνους που εγκυμονούνται σε συνέχεια της παραβατικότητας, εκτός της ασφάλειας των πολιτών, και για τον Παραδοσιακό Ελαιώνα, ο οποίος έχει πληγεί σοβαρά από πυρκαγιές δύο φορές τα τελευταία χρόνια. 

 

Ένα ακόμα βήμα για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στο Δήμο Δελφών

Την απόφαση να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου έλαβα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα και μετά την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανάψει και αυτό το πράσινο φως επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του οικισμού του Γαλαξιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από το Δήμο Δελφών για τη χωροθέτησης του Καταδυτικού Πάρκου, επενδύοντας σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια. Επίσης, και όπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος Δελφών, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των όσων προβλέπονται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου.  

 

Ο Δήμος Δελφών μέλος του δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία

Ο Δήμος Δελφών είναι μέλος του πρώτου δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου υπεγράφη την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, από 93 Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του 3ου  FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Πιο συγκεκριμένα, το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ, με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη και ανθεκτικές πόλεις», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και της αυτοδιοίκησης, καθώς και επιστημόνων, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός μεγάλου βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συμμετείχε ως ομιλητής στη θεματική «Πολιτική Προστασία - Ασπίδα του Τουρισμού και της Ιστορίας του Τόπου µας», τονίζοντας πως ο Δήμος Δελφών αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που ακουμπά στο θέμα, μιας και έχει ως βασικά του χαρακτηριστικά την πλούσια ιστορία και πολιτισμική παράδοση, καθώς και αμέτρητες φυσικές ομορφιές, στοιχεία που πρέπει να προστατευθούν και φυσικά να αναδειχθούν περαιτέρω στο πέρασμα του χρόνου, συνεχίζοντας να αποτελούν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. 

 

Μία απέραντη γιορτή με τη συμμετοχή χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών το τριήμερο της αποκριάς στο Δήμο Δελφών

Μία μεγάλη γιορτή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες που στο σύνολό τους δημιούργησαν εικόνες όμοιες των οποίων δεν έζησε ξανά η περιοχή, πραγματοποιήθηκε των τριήμερο της Αποκριάς από το Δήμο Δελφών, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες, Συλλόγους, φορείς, σχολεία, επαγγελματίες και ενεργούς πολίτες.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και κορυφώθηκε το τριήμερο που προηγήθηκε, κάθε σημείο του Δήμου Δελφών ντύθηκε τα αποκριάτικά του και με σύμμαχο το αστείρευτο κέφι διοργανωτών και κόσμου μετατράπηκε μέσα από μία πανδαισία χρωμάτων σε ένα non stop πανηγύρι, κερδίζοντας επάξια τα συγχαρητήρια όλων όσοι τις παρακολούθησαν.

Η «Νύχτα των Στοιχειών» και το Καρναβάλι στην Άμφισσα, το Καρναβάλι της Ιτέας, το έθιμο του Γκαβόγιαννου στους Δελφούς, το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι, μαζί με τις κατά τόπους εκδηλώσεις στις Δημοτικές Κοινότητες υπήρξαν πόλος έλξης, οι εικόνες των οποίων ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ειδικά αφιερώματα και συνδέσεις τηλεοπτικών σταθμών και ειδησεογραφικών sites

 

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου

Ο Δήμος Δελφών και η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών προχωρούν στο πιο σημαντικό στάδιο ενός κορυφαίου έργου περιβαλλοντικής σημασίας, αυτό της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Γαλαξιδίου, καθώς την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την πραγματοποίησή του.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση-Αναβάθμιση ΕΕΛ Γαλαξιδίου, υποέργο της πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών», είναι προϋπολογισμού 1.781.200,47 ευρώ (προ ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης, που θα καθορίσουν την βέλτιστη λύση εγκατάστασης νέου ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη συντήρηση του υφιστάμενου όπου απαιτείται. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στο πλαίσιο πάντα του ίδιου έργου, προβλέπεται να γίνει η δοκιμαστική του λειτουργία για έξι μήνες και ακολούθως η κανονική του, μαζί με τη συντήρηση, για τρία χρόνια. 

 

Ένα ακόμα μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας ξεκινά από το Δήμο Δελφών

Ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας ξεκινά ο Δήμος Δελφών, καθώς υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια αλλά και βελτιώνοντας τις υποδομές που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τον πρωτογενή τομέα.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 490.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 - 2020) με  συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, οι οποίοι σήμερα είναι χωμάτινοι, σε δύο τμήματα της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, ενός τμήματος στη Δ.Ε. Δελφών (Δημοτική Κοινότητα Χρισσού) και ενός τμήματος στη Δ.Ε. Γραβιάς (που οδηγεί προς τον αναδασμό της Δημοτικής Κοινότητας Μαριολάτας). 

 

Την ένταξη του έργου της Δημοτικής Οδοποιίας στο ΠΔΕ ζητά από τον Υπ. Υποδομών & Μεταφορών ο Δήμαρχος Δελφών

Την υλοποίηση του συνόλου των έργων που προέβλεπε το Πρωτόκολλο Συναντίληψης, το οποίο υπεγράφη στις 12 Απριλίου 2018, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Δήμου Δελφών, ζητά ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με έγγραφο που εστάλη προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτόκολλο Συναντίληψης υπεγράφη το 2018 σε συνέχεια της συμφωνίας του Δήμου Δελφών για την επίλυση των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ και είχε ως αντικείμενο την ενίσχυση του Δήμου μέσω της υλοποίησης σημαντικών έργων. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρεται στα δύο έργα που προέβλεπε το Πρωτόκολλο Συναντίληψης, τα οποία υπήρξε δέσμευση να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο, επαναφέροντας επί της ουσίας το ζήτημα, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου που είχε αποσταλεί στις 24 Οκτωβρίου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στο έργο «Αναβάθμιση Ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας», προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΤΠΑ Υποδομών και Μεταφορών 2021-25» και σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί, σημειώνοντας παράλληλα πως το δεύτερο που προβλεπόταν στο Πρωτόκολλο Συναντίληψης, αυτό της «Συντήρησης Δημοτικής Οδοποιίας», προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο ΠΔΕ. 

 

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη, για την προετοιμασία και το συντονισμό των ενεργειών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινά στις 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν σε όλη την έκταση του Δήμου Δελφών, με έμφαση στον ιστορικό ελαιώνα και τον  αρχαιολογικό χώρο Δελφών, εστιάζοντας στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, Δήμου, Περιφέρειας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Μάλιστα επ’ αυτού αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρχει σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών

 

Ενημέρωση του Δημάρχου Δελφών για το ΕΠΑΛ Άμφισσας

Ο Δήμος Δελφών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δρομολόγηση του έργου αποκατάστασης του κτιρίου του ΕΠΑΛ Άμφισσας, όμως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024.

Κατά το στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Ταγκαλής αναφέρθηκε καταρχάς στο έργο πυρασφάλειας των σχολείων το οποίο είναι σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το ΕΠΑΛ Άμφισσας, τονίζοντας πως με την ολοκλήρωσή του θα έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα πυροπροστασίας, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τις Πυροσβεστικές Διατάξεις.

Για τη διενέργεια προσεισμικών ελέγχων, και αφού διευκρίνισε πως είναι αρμοδιότητα του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), στον οποίο έχει απευθυνθεί ο Δήμος Δελφών, ενημέρωσε για μία ακόμα φορά πως ο Δήμος έχει αποστείλει ως όφειλε τη σχετική λίστα των σχολείων στο αρμόδιο Υπουργείο, αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες για την πραγματοποίησή τους. 

Όσον αφορά τις εργασίες στις κτιριακές υποδομές του σχολείου, ο Δήμαρχος Δελφών τόνισε ότι υπεγράφη από το Δήμο η Προγραμματική Σύμβαση με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), μέσω της οποίας η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών προχώρησε στη σύνταξη των μελετών για το έργο «Αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ Άμφισσας» (προϋπολογισμού 1.120.582,66 ευρώ), στο πλαίσιο της μετατροπής της λειτουργίας του σε Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.), το οποίο έργο ακολούθως θα δημοπρατηθεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.. 

 

Μεταλλικές σκάφες για τη συλλογή ογκωδών απορριμμάτων τοποθετεί σε 16 Κοινότητες ο Δήμος Δελφών

Στην τοποθέτηση μεταλλικών σκαφών σε 16 Δημοτικές Κοινότητες, για τη συλλογή ογκωδών απορριμμάτων, προχωρά ο Δήμος Δελφών, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο και το αλυσιδάκι όχημα, η προμήθεια του οποίου έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, έχουν τοποθετηθεί ή αναμένεται να τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες μεταλλικές σκάφες στις εξής Δημοτικές Κοινότητες:

Σημειώνεται ότι, εντός των σκαφών οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν κλαδιά, ογκώδη αστικά απορρίμματα, στρώματα, ξύλινα έπιπλα κ.α., ενώ τονίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εναπόθεση σκουπιδιών και μπαζών βάσει του Άρθρου 7 της ΚΥΑ 36259/2010. 

 

Σύσκεψη συντονισμού για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση του φετινού Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2024 στους Δελφούς, έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών.

Παρουσία του Δήμου Δελφών, των διοργανωτών του Φόρουμ, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και εταιρειών που θα αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς ασφάλειας και υγείας, ετέθησαν και συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κάθε πλευράς, ανταλλάχθηκαν απόψεις και ελήφθησαν αποφάσεις προκειμένου με το συντονισμό όλων των δυνάμεων και φέτος η διοργάνωση να είναι άρτια, παρέχοντας προς τους εκατοντάδες συμμετέχοντες τις καλύτερες υπηρεσίες.

 

«Σπάσε τη σιωπή», εκδήλωση από το Δήμο Δελφών και το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας

Εκδήλωση με τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Δελφών και το Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Δελφών, συμβουλευτικό προς το δημοτικό συμβούλιο όργανο, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτού συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του Δήμου, εισηγείται και συμβάλει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η εκδήλωση του Δήμου Δελφών, «Σπάσε τη σιωπή», τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. 

 

Εκδήλωση με θέμα «Βία και παραβατικότητα ανηλίκων» από το Δήμο Δελφών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαλαξιδίου

Ο Δήμος Δελφών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαλαξιδίου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Βία και Παραβατικότητα Ανηλίκων», το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας.

Το μήνυμα των διοργανωτών:

«Διανύουμε ομολογουμένως μια εποχή όπου η βία και η παραβατικότητα ανηλίκων αυξάνεται ραγδαία. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο στο οποίο δεν πρέπει να «κλείνουμε» τα μάτια. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αγγίξουμε με ευαισθησία το θέμα, καθώς πρόκειται για παιδιά, να αναζητήσουμε το γιατί, τους παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί να έχει παραβατική συμπεριφορά και εν τέλει να εξετάσουμε τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων». 

 

Ξεκινούν για μία ακόμα χρονιά τα Προγράμματα «Άθληση για όλους» από το Δήμο Δελφών

Για μία ακόμα χρονιά ξεκινά η υλοποίηση των Προγραμμάτων «Άθληση για όλους».

Τα Προγράμματα υλοποιούνται από το Τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δελφών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  με τη συμμετοχή δημοτών.

Στόχος είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουμένων, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των αθλουμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου