Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Λαογραφικός Αμφίκλειας: Σας περιμένουμε με πολλή χαρά, όπως κάθε φορά!


 Αγαπητές Δαδιώτισσες, αγαπητοί Δαδιώτες,

Ο Νοέμβριος κατείχε πάντοτε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αφού είναι ο μήνας της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας, της  Πολιούχου  της  Αμφίκλειας.....

Πλησιάζοντας  στον επίσημο   εορτασμό   της,   έχουμε   ήδη   δρομολογήσει   τις  απαραίτητες   ενέργειες   για   τη διεξαγωγή   της   καθιερωμένης   –   ανά   δύο  χρόνια   -   και   αγαπημένης   Έκθεσης   Ψωμιού   & Αρτοσκευασμάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην κτίριο ΑΤΈ, επί της οδού Ευταξία, από τις 17 έως και τις 19 Νοεμβρίου 2023.

Μία   έκθεση   φόρος   τιμής   στον   άρτο,   στην   παράδοση,   στους  αγρότες   και   στην Παναγία μας, η οποία μας ευλογεί και μας καθοδηγεί καθημερινά, σε κάθε βήμα της ζωής μας. Η πίστη και η αγάπη μας στο πρόσωπό της σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο  μας, τη νοικοκυροσύνη μας, τη φημισμένη φιλοξενία μας αλλά και την τεχνογνωσία των Δαδιωτών, οι οποίοι υπήρξαμε και παραμένουμε πρωτοπόροι σε πολλούς τομείς, οδήγησε στην έμπνευση και πραγματοποίηση της πρώτης Έκθεσης Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων από τον Λαογραφικό και Χορευτικό μας Σύλλογο «Η Δαδιώτικη  Έστία».

Αισίως, φτάσαμε στη διοργάνωση της φετινής τριήμερης 20ης Έκθεσης, διατηρώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του Δαδιού.

Στη διάρκεια  των  χρόνων  η  συγκεκριμένη  έκθεση,  η  οποία  μαζί  με  το Μουσείο Άρτου, το καμάρι μας, έγινε σήμα κατατεθέν της Αμφίκλειας, υπήρξε πάντοτε πλούσια και  επιτυχημένη χάρη  στη  δική  σας  πολύτιμη  συμβολή.  Χωρίς  τη  συμμετοχή  σας,  χωρίς  τα παραδοσιακά,   περίτεχνα   και   πεντανόστιμα  παρασκευάσματά   σας,   που  μοσχοβολούν αγάπη και ξυπνούν μνήμες, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Είναι η προσφορά, η υποστήριξη και ο κόπος της καθεμίας και του καθενός από εσάς που δίνουν γεύση, χρώμα και διάρκεια στην Έκθεση Ψωμιού, γεγονός για το οποίο σας είμαστε ευγνώμονες.

Η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων, αποτελεί μία συνολική και συλλογική προσπάθεια. Γίνεται για όλους μας αλλά και τους φίλους και επισκέπτες της Κωμόπολής μας. Μίας κωμόπολης με μακρά ιστορία και σπουδαία παράδοση, τις οποίες κληρονομήσαμε από τους γονείς, τους παππούδες   και   τις  γιαγιάδες   μας  και   προσπαθούμε,   με   τον   ίδιο   τρόπο,   να   τις κληροδοτήσουμε ατόφιες στα παιδιά και τα εγγόνια μας. 

Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε στο πλευρό μας. Θεωρούμε βέβαιο ότι και η φετινή 20η Έκθεση Ψωμιού & Αρτοσκευασμάτων θα τύχει της επιτυχίας που της αξίζει και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ολοκλήρωσή της με όποιον τρόπο μπορείτε.

Γνωρίζουμε   ότι   οι   εποχές   είναι   δύσκολες,   αλλά   από   το   υστέρημά  μας   ο   καθένας   ας παρασκευάσει όποιο έδεσμα επιθυμεί και ας γίνει ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, που πάντοτε είχαμε και διατηρούμε εμείς οι Δαδιώτες. 

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά, όπως κάθε φορά!

                            Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου