Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Για το εργατικό ατύχημα οδηγού σε απορριμματοφόρο του δήμου


 Πριν λίγες μέρες ένα εργατικό ατύχημα συνέβη σε εργολαβικό εργαζόμενο, οδηγό απορριμματοφόρου του δήμου Δελφών που έπεσε στο έδαφος από το όχημα στο οποίο εργαζόταν και ευτυχώς δεν συνέβη κάτι χειρότερο. Ευχόμαστε περαστικά στον εργαζόμενο και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. ....

Πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα από τα πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλους τους δήμους της χώρας. Δεν οφείλονται ούτε στην κακιά στιγμή, ούτε σε απροσεξίες των εργαζομένων, όπως συνέχεια ακούμε από τις δημοτικές αρχές στην προσπάθειά τους να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, μονίμων, συμβασιούχων και εργολαβικών. Μαζί με τους δημάρχους των αστικών κομμάτων, υπεύθυνες είναι και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για την τραγική υποστελέχωση, την εντατικοποίηση και την γενίκευση συμβασιούχων και εργολαβιών που έχουν επιβάλει στους δήμους. Ευθύνες έχουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, για την χορήγηση με το σταγονόμετρο των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας, για ανυπαρξία ελέγχων και συντηρήσεων σε χώρους, υποδομές και μέσα των δήμων, για την διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, την απουσία Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας με ουσιαστικό ρόλο και όχι για τα μάτια του κόσμου. 

Σε αυτό το αντεργατικό καθεστώς που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων του δήμου και των εργολάβων δεν αποτελεί εξαίρεση ο δήμος Δελφών. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχαμε βάλει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο απαιτώντας να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα, να γίνουν οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και να φτιαχτεί η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για όλες τις θέσεις και τους εργαζομένους. Ακόμα αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί. Για την Λαϊκή Συσπείρωση, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι ζήτημα πρώτης γραμμής και θα συνεχίσουμε στο πλευρό των εργαζομένων να απαιτούμε την ικανοποίησή τους.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου