Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία για το κλείσιμο της Πειραιώς στην Αμφίκλεια - Την Παρασκευή στις 11 μπροστά στο κατάστημα της Πειραιώς

Την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση την Παρασκευή το πρωί στις 11 έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας έλαβαν οι κάτοικοι και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής που έδωσαν το μαζικό παρών στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αμφίκλειας το βράδυ της Τρίτης για το κλείσιμο της Πειραιώς. ....

Μετά και από εισήγηση πολλών που πήραν το λόγο κρίθηκε σκόπιμο η διαμαρτυρία αυτή να προσλάβει ευρύτερη διάσταση και να αφορά συνολικότερα στην απαξίωση της περιοχής που χαρακτηρίζεται από την αποψίλωση σημαντικών δομών, όπως, και εκτός από το υποκατάστημα της Πειραιώς, την ΔΟΥ, το ΙΚΑ, την υπολειτουργία στη σιδηροδρομική συγκοινωνία, τη διαφαινόμενη υπολειτουργία τη φετινή σεζόν του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, κ.α.

Το παρών στη συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Αμφίκλειας έδωσαν η Δήμαρχος, Αθανασία Στιβακτή, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στη νέα δημοτική περίοδο, Δημήτρης Ζελιαναίος, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού, Θανάσης Αδαμάκος, η Πρόεδρος της κοινότητας Πολυδρόσου, Έφη Τοπάλη, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί κάτοικοι του Δαδιού και της ευρύτερης περιοχής.

Η Αθανασία Στιβακτή προέβη σε ενημέρωση των παρισταμένων, τονίζοντας αρχικά ότι η εξέλιξη ήταν αιφνίδια και πως η δημοτική Αρχή δεν είχε λάβει καμία γνώση των προθέσεων της Πειραιώς, μαθαίνοντας τα δυσάρεστα το πρωί της Δευτέρας από την ανακοίνωση στην πόρτα του υποκαταστήματος. Ανέφερε πως μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας μετέβησαν στο υποκατάστημα και συνομίλησαν με τον Διευθυντή, ο οποίος δεν τους είπε κάτι περισσότερο από όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση περί κλεισίματος του υποκαταστήματος στις 7 Δεκεμβρίου. 

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος επισήμανε πως επικοινώνησε τόσο με τους φθιωτούς υπουργούς, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Οικονόμου, οι οποίοι της δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το “λουκέτο” στο υποκατάστημα. Κάτι, ωστόσο, που είναι δύσκολο να γίνει, καθώς από τους πέντε εργαζόμενους στην Πειραιώς Αμφίκλειας οι τρεις είναι προς αποχώρηση με εθελούσια, ενώ και οι υπόλοιποι δύο επιθυμούν να μετατεθούν, τη στιγμή που και η διοίκηση της τράπεζας επικαλείται αυτή ακριβώς την έλλειψη στελέχωσης. 

Ο Λουκάς Σκλαβούνος υπογράμμισε πως καταγράφεται προϊούσα μείωση του κύκλου εργασιών στο υποκατάστημα, πραγματικότητα που κι αυτή συντελεί στον τερματισμό λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ ζήτησε στήριξη από τους υπουργούς και τους βουλευτές του νομού, επισημαίνοντας κι εκείνος το αιφνίδιο στην αρνητική αυτή εξέλιξη. 

Ο Δημήτρης Ζελιαναίος δήλωσε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή του κλεισίματος της τράπεζας και τόνισε από την εμπειρία του πως είναι αδύνατο, για λόγους ασφαλείας, να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα με δύο μόλις εργαζόμενους σε αυτό. 

Ο Θανάσης Αδαμάκος χαρακτήρισε το θέμα ως πολύ σοβαρό, καθώς πλήττονται τόσο οι αγρότες όσο και οι ηλικιωμένοι στην περιοχή, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την διαδικτυακή τραπεζική και ζήτησε κινητοποίηση ώστε να κρατηθεί σε λειτουργία τουλάχιστον το υποκατάστημα στην Τιθορέα. 

Την απαράδεκτη, και συνάμα απαξιωτική για την περιοχή και τους κατοίκους της, συμπεριφορά της τράπεζας στηλίτευσε και ο νεοεκλεγείς Κοινοτάρχης Αμφίκλειας, Δημήτρης Αγγελής.

Τον συνεχή κατήφορο της περιοχής, με τα αλλεπάλληλα “λουκέτα” σε δομές τόνισαν κάτοικοι της περιοχής που πήραν το λόγο, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για κλείσιμο το αμέσως προσεχές διάστημα και του υποκαταστήματος της Τιθορέας. Ανησυχία που την εδράζουν στο γεγονός ότι η ανακοίνωση του κλεισίματος της Πειραιώς στην Αμφίκλεια υποδεικνύει ως νέο σημείο εξυπηρέτησης των κατοίκων τη Λαμία και όχι την Τιθορέα!










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου