Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, στην κεντρική προεκλογική του συνέντευξη - “Μεγαλύτερή μας κατάκτηση η αξιοπιστία μας!”

Τον απολογισμό και τα πιο σημαντικά πεπραγμένα της δημοτικής θητείας που σε λίγο θα περάσει στην ιστορία, καθώς και τις προτεραιότητές του για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, εφόσον οι πολίτες εκλέξουν εκ νέου τη νυν δημοτική Αρχή, πραγματοποιεί σήμερα στην Εν Δελφοίς ο Παναγιώτης Ταγκαλής.....

Ο Δήμαρχος Δελφών εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως πρέπει να υπερψηφιστεί η παράταξή του, αναλύει τις ιεραρχήσεις και τις βασικές δεσμεύσεις του για την επόμενη πενταετία, τοποθετείται για το ζήτημα των ρομά και για τα σημαντικότερα ανοιχτά θέματα στο Δήμο, ενώ σχολιάζει το ύφος και την ποιότητα της διανυόμενης προεκλογικής περιόδου.


Συνέντευξη στον Ηλία Τσίγκα


Είστε ο επικεφαλής της τωρινής δημοτικής Αρχής. Συνεπώς, οι δημότες θα προσέλθουν στην κάλπη με δεδομένη την εικόνα που έχουν αποκομίσει την τελευταία τετραετία. Γιατί να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς την παράταξή σας ο δημότης Δελφών;

κ. Τσίγκα κάνοντας τον απολογισμό των έργων μας και κοιτάζοντας το τι παράχθηκε στη διάρκεια αυτής της θητείας, δεν θα πρέπει καταρχάς να λησμονούμε το ότι ο Δήμος Δελφών στα 4 χρόνια που πέρασαν βρέθηκε εν μέσω πρωτόγνωρων καταστάσεων, τις οποίες δημιούργησε η πανδημία και η ενεργειακή κρίση, ενώ παράλληλα με την ανάληψη των καθηκόντων μας προέκυψαν οικονομικά βάρη περίπου 2 εκατ. ευρώ (πχ πλατεία Θεάτρου, απαιτήσεις εργολάβων και προμηθευτών που δικαιώθηκαν δικαστικά κλπ). 

Και ενώ λοιπόν είχαμε αυτές τις συνθήκες να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε τελικά να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, παρουσιάζοντας έργο μετρήσιμο και απτό που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Καταρχάς προχωρήσαμε στην έγκριση 8 ισολογισμών, αφενός αποκτώντας πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, αφετέρου δε με την απόκτηση θετικού προσήμου στον τελευταίο εξ αυτών μπορούμε να μιλάμε και για εξυγίανση του δήμου, δημιουργώντας τη βάση πάνω στην οποία οικοδομήσαμε το έργο μας, αλλά πολύ περισσότερο την επόμενη ημέρα. 

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω ακολούθως κάποιες από τις κομβικές μας παρεμβάσεις, οι οποίες άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, αλλά και οδήγησαν σε σημαντικά έργα: 

  • Αναδιοργανώσαμε τη δομή των υπηρεσιών μας με νέο οργανόγραμμα, εσωτερικό έλεγχο, νέο αμαξοστάσιο και αποθήκη, καταρτίσαμε 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα κλπ

  • Δρομολογήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που είχε ποτέ ο δήμος μας (223 έργα-68,5 εκ. ευρώ)

  • Υλοποιούμε το τεχνικό μας πρόγραμμα, έχοντας σημαντικά έργα σε ΟΛΕΣ τις Κοινότητες.

  • Επιδείξαμε το Κοινωνικό μας πρόσωπο με μια σειρά από δράσεις (ίδρυση νέων βρεφικών τμημάτων,  επιδότηση νέων γιατρών Νοσοκομείου, δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φροντιστηρίου, ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με συνεχείς δράσεις στη διάρκεια του έτους κλπ)

  • Υλοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία μας και αναμένουμε χρηματοδότηση στις νέες προτάσεις που έχουμε υποβάλει 

  • Αναβαθμίσαμε  τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις σε όλο το Δήμο και συνεχίζουμε στην ίδια πλεύση εκσυγχρονίζοντας σταδιακά το σύνολό τους   

  • Αναβαθμίσαμε 5 κτίρια πολιτιστικού περιεχομένου

Τα παραπάνω αποτελούν κάποιους από τους άξονες παρεμβάσεων που εστιάσαμε, καθιστώντας τη διοίκησή μας αποτελεσματική, καθώς θα επιμείνω ότι ζητάμε την κρίση του κόσμου όχι για τα όσα είπαμε αλλά για τα όσα κάναμε! Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και την αξιοπιστία μας, η οποία είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πω πως αποτελεί και τη μεγαλύτερή μας κατάκτηση σε αυτή τη θητεία. 


Διεκδικείτε μια δεύτερη θητεία στο θώκο του Δημάρχου Δελφών. Συνήθως ανάμεσα σε 1η και 2η θητεία παρατηρούνται τομές και συνέχειες ως προς το ύφος, το σχεδιασμό και την προτεραιοποίηση σε μια δημοτική Αρχή. Εφόσον εκλεγείτε εκ νέου, σε ποιους τομείς οι δημότες θα δουν τομές και σε ποιους θα δουν συνέχειες στο έργο της δημοτικής Αρχής;

Οι τομές, εκτός από τη βούληση που θεωρείται δεδομένη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανάλογη στελέχωση και φυσικά τους πόρους οι οποίοι είτε μας δίνονται, είτε θα πρέπει να αποδειχθούμε ικανοί να τους απορροφήσουμε. Το πρώτο -δηλαδή η στελέχωση- είναι εξαρτώμενο από το ΥΠΕΣ, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι οι συνταξιοδοτήσεις είναι συνεχείς, ενώ το δεύτερο από τα οικονομικά του Δήμου μας, που σαφώς είναι βελτιωμένα, καθώς και από την εξεύρεση διάφορων προγραμμάτων. Και εδώ, το πρώτο δείγμα γραφής μας στη θητεία που ολοκληρώνεται, είναι απολύτως θετικό. 

Στόχευσή μας είναι η μεγαλύτερη εξωστρέφεια, διαμέσου της τουριστικής μας προβολής, αξιοποιώντας τον Πολιτιστικό μας πλούτο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι 8 Δημοτικές μας Ενότητες,  με τις αστείρευτες φυσικές ομορφιές.

Ακόμα, στόχος μας είναι η ενίσχυση του τμήματος εσόδων, καθώς και η συνεχής αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση.

Προφανώς, στην κορυφή όλων είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.


Από πλευράς της δημοτικής Αρχής θεωρούνται ως σημαντικές κατακτήσεις κατά την αυτοδιοικητική θητεία που εκπνέει η οικονομική σταθερότητα και οι διοικητικές τομές στη λειτουργία του Δήμου. Πώς αυτά μεταφράζονται σε χειροπιαστό θετικό αποτέλεσμα για το δημότη;

Η Οικονομική σταθερότητα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα:

τη συνέπεια στην πληρωμή των προμηθευτών μας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνη τους προς το Δήμο μας, καθώς ήδη πληρώνουμε με συνέπεια 3μήνου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

την ομαδοποίηση των προμηθειών μας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, γεγονός που σημαίνει καλύτερες τιμές, άρα εξοικονόμηση πόρων και μείωση των διαδικασιών των υπηρεσιών μας.

την καλύτερη, ορθότερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μιας σημαντικής διοικητικής τομής που κάναμε, είναι η δημιουργίας της νέας διεύθυνσης «Συντηρήσεων και Υποδομών», στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος. Η νέα αυτή διεύθυνση ανέλαβε να «τρέξει» τις επισκευές και τα μικρά έργα των κοινοτήτων μας, το οποίο έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφού υλοποιήσαμε το τεχνικό πρόγραμμα όλων των κοινοτήτων μας μέχρι κεραίας! Αξίζει να σας πω δε ότι, η εν λόγω «τομή» παρουσιάστηκε σε αυτοδιοικητικά σεμινάρια ως «best practice»! 


Ποιες είναι, κ. Δήμαρχε, οι κεντρικές σας δεσμεύσεις σε επίπεδο έργων και σημαντικών πρωτοβουλιών την επόμενη πενταετία, εφόσον οι συνδημότες σας ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή σας και σε εσάς προσωπικά; 

Θα σας θέσω το γενικό πλάνο, χάριν συντομίας και το οποίο περιγράφεται σε επτά σημεία:

Α. Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχονται από την κυβέρνηση και τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. 

Β. Αξιοποίηση των μελετών που εκπονούνται και των ήδη υλοποιημένων. 

Γ. Τα ενταγμένα έργα που υπάρχουν θα επιταχυνθούν ώστε να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Αυτά που έχουν σχεδιαστεί, ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί , ομοίως θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν. 

Δ. Θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των κληροδοτημάτων του Δ.Δελφών, κατά προτεραιότητα, διαμέσου συνεργασίας με εξωτερικούς και εξειδικευμένους συνεργάτες, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους, τα έσοδα και την ικανοποίηση της βούλησης του διαθέτη, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ε. Ο τουρισμός αποτελεί για εμάς μια σημαντική στρατηγική προτεραιότητα διότι αφορά την οικονομία, το μέλλον του τόπου αλλά και το συνολικό μας όραμα. 

ΣΤ. Η κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας αποδείχθηκε άστοχη καθώς ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ευταξία των πόλεων μας. Στόχος μας, μετά την εναρμόνιση του νέου οργανογράμματος που μελετήσαμε και ψηφίσαμε σε αυτή τη θητεία, είναι η επανασύστασή της, η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για το Δήμο μας.

Ζ. Κυρίαρχος στόχος είναι η συνεχής αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, φιλοδοξώντας να γίνουμε ένας «Έξυπνος Δήμος», εκσυγχρονίζοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, αξιοποιώντας την πρόταση που έχουμε υποβάλλει στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα  Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»,  για την πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Δελφών».


Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των ρομά στην Άμφισσα έμεινε στάσιμο τα τελευταία χρόνια, παρά τις προσδοκίες για την προώθησή του. Πού οφείλεται αυτή η στασιμότητα, κ. Δήμαρχε;

Ως διοίκηση του Δήμου για 4 χρόνια, σχεδιάσαμε και επεξεργαστήκαμε εναλλακτική λύση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας. Αυτή, η λύση δηλαδή, μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από τις συνέργειες, καθώς μιλάμε για κορυφαίο αλλά και ταυτόχρονα πολυπαραγοντικό θέμα για την πόλη της Άμφισσας. Στόχος όλων προφανώς είναι το να οδηγηθούμε στη μείωση φαινομένων γκετοποίησης, βελτιώνοντας τις συνθήκες, προς όφελος όλων, χτυπώντας επί της ουσίας και συνέπειες που ταλαιπωρούν την περιοχή, όπως η παραβατικότητα.  Μη λησμονούμε όμως ότι μιλάμε για ένα άκρως σύνθετο ζήτημα, όπου εμπεριέχει και «εξαρτήσεις», οι οποίες το κάνουν ακόμα περισσότερο δύσκολο. 

Άρα, αναμένουμε ουσιαστική βοήθεια από το αρμόδιο Υπουργείο, κι όχι προσχηματικές συσκέψεις και επισκέψεις, για δήθεν βοήθεια στη συγκεκριμένη πρότασή μας για μετεγκατάσταση, όπως συνέβη τα τρία τελευταία χρόνια, αφού οι πολλαπλές δεσμεύσεις που σχετίζονται με το θέμα (ζώνες προστασίας, κανόνες διαβίωσης των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων κλπ) το καθιστούν μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση.


Στην κορυφή των προτεραιοτήτων πια της αυτοδιοίκησης και των δημοτών βρίσκεται -ή οφείλει, αν θέλετε, να βρίσκεται- ο τομέας της πολιτικής προστασίας. Ο Δήμος Δελφών έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και όσον αφορά περιουσίες κατοίκων αλλά και στην παραγωγική του βάση, με κορυφαίο παράδειγμα τον ελαιώνα της Άμφισσας. Θωρείτε ότι απαιτείται ένας σοβαρός ανακαταμερισμός προτεραιοτήτων σε κάθε επίπεδο προκειμένου να αμυνθούμε στις επαπειλούμενα πλήγματα, όπως προειδοποιεί τουλάχιστον ο επιστημονικός κόσμος, από φυσικές καταστροφές; Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας πάνω σε αυτό;

Ο τομέας της πολιτικής προστασίας έχει ανασχεδιαστεί από την κυβέρνηση, αποσαφηνίζοντας πλήρως τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων. Τον κυρίαρχο ρόλο τον έχει το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ο δικός μας σχεδιασμός είναι προσαρμοσμένος στις αρμοδιότητες που μας έχουν μεταβιβάσει, δυστυχώς χωρίς τη μεταβίβαση των ανάλογων πόρων. 

Ο ανασχεδιασμός, στον οποίο αναφέρεστε  προϋποθέτει προτεραιοποίηση της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αυτό ήδη γίνεται σε ότι αφορά την ανακατανομή των πόρων, ζητούμενο όμως μέγα παραμένει η πράξη, με την επιτάχυνση μεγάλων έργων προστασίας. 

Εμείς έχουμε ήδη εναρμονιστεί συντάσσοντας τα 4 σχέδια της πολιτικής προστασίας, τα οποία επικαιροποιούμε άμεσα, έχουμε υλοποιήσει σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (Άμφισσα-Πολύδροσο), έχουμε σχεδιάσει νέα, έχουμε προμηθευτεί μεγάλο αριθμό οχημάτων, μηχανημάτων και το σχετικό εξοπλισμό,  είναι όμως απαραίτητη η προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού και φυσικά η ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, αφού το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου μας στελεχώνεται από ένα μόνο υπάλληλο! 

Σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης του Ελαιώνα, για τον οποίο κάνετε αναφορά, θα πρέπει να σας πω ότι συμμετείχαμε ενεργά και στις 7 ομάδες εργασίας, υποβάλαμε προτάσεις, ενώ και σε πρακτικό επίπεδο διευκολύναμε το έργο των συναρμόδιων Υπουργείων.


Με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία και προκειμένου να καταρτισθούν όσο κατά το εφικτό πιο άρτιοι συνδυασμοί χρειάστηκε να εμπλακεί ως υποψήφιο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αναλογικά. Με δεδομένα αφενός το γεγονός της ευρείας και άμεσης αυτής εμπλοκής τόσο μεγάλου μέρους του τοπικού πληθυσμού σε ένα ούτως ή άλλως “ηλεκτρισμένο” πεδίο όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και αφετέρου ότι νικητής των εκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων ένας από τους δύο κύριους συνδυασμούς, πόσο εφικτή είναι η συνεννόηση των παρατάξεων την επόμενη πενταετία σε βασικά σημεία για τον τόπο και τι δεσμεύσεις αναλαμβάνετε εσείς προσωπικά προς αυτή την κατεύθυνση, εφόσον είστε ο νικητής των εκλογών;

Ο συνδυασμός μας πάντοτε ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι ανοικτός στον εποικοδομητικό διάλογο, τις προτάσεις και τις συγκλίσεις. Όλες μας οι ενέργειες βασίζονται σε εισηγήσεις των υπηρεσιακών μας παραγόντων και των ειδικών συνεργατών, στους οποίους οφείλουμε μεγάλο μέρος του μέχρι τώρα έργου μας. Άλλωστε, πέραν των 7 συνεργατών, έχουμε στην ομάδα μας άλλους 3 οι οποίοι εργάζονται αμισθί και τους οποίους επίσης ευχαριστούμε. 

Και ενώ λοιπόν εμείς πορευόμαστε με εφόδιο την επιστημονική γνώση των ειδικών, δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε μπροστά στη στείρα αντιπολιτευτική κριτική η οποία δεν εδραζόταν σε μία πολιτική διαφωνία, η οποία θα ήταν και θεμιτή, αλλά σε μία συνεχή άρνηση να συμπλεύσουμε ακόμα και στα πιο προφανή, με αιτιάσεις που δεν είχαν απολύτως καμία λογική ή επιστημονική βάση. 

Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω πως η παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου, η οποία διεκδικεί σήμερα τη διοίκηση του δήμου, αρνήθηκε να δεχθεί τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για το έργο του χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων, το χώρο στάθμευσης των Δελφών, το κλειστό γυμναστήριο της Ιτέας, το Ναυταθλητικό όμιλο Γαλαξιδίου, τα Οικονομικά του Δήμου μας και δεκάδες άλλα. Συνεχίζουν δε, ακόμα και σήμερα, να ισχυρίζονται –χωρίς τονίζω ξανά καμία επιστημονική τεκμηρίωση- ότι τα έργα δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, τη στιγμή που υπάρχουν πλήρεις εκθέσεις για το αντίθετο, ενώ για τα οικονομικά του δήμου κάνουν λόγο για χρέος εκατομμυρίων, τη στιγμή που οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών λένε τα αντίθετα!

Υπό αυτές τις συνθήκες σας ερωτώ, υπήρχε πεδίο συνεργασίας; Εύχομαι φυσικά να αλλάξει…


Με το χέρι στην καρδιά, είστε ικανοποιημένος από την ποιότητα της προεκλογικής εκστρατείας σε αυτές τις εκλογές; Επιπλέον, είδαμε να απουσιάζει κατ ουσίαν η αντιπαράθεση επί προγραμματικών θέσεων και προτάσεων για το αύριο του τόπου….Ποια η θέση σας; 

Ως συνδυασμός, παρουσιάσαμε τις προγραμματικές μας θέσεις από την πρώτη στιγμή στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Μάλιστα ήταν διαρθρωμένες ανά θεματική ενότητα και αφορούσαν όλο το Δήμο μας. Τις θέσεις μας αυτές υποστηρίζουμε σε όλες μας τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις, αφού είναι ξεκάθαρες, μετρήσιμες και ρεαλιστικές.  Είναι αλήθεια πως αναμέναμε κατ’ ουσίαν αντιπαράθεση, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη!

Η παράταξή μας ποτέ, και το τονίζω αυτό, ποτέ στη διάρκεια της θητείας αλλά και της προεκλογικής περιόδου δε σήκωσε τόνους, δεν έσυρε το χορό των προκλήσεων, κι όποτε κλήθηκε να πάρει θέση… αντιπαράθεσης το έκανε με πολιτικούς όρους και με στοιχεία. Αυτό δεν μπορεί να μας το αμφισβητήσει κανείς, παρότι προκληθήκαμε και συνεχίζουμε να προκαλούμαστε με πολλούς τρόπους. 

Όμως είμαστε απόλυτοι σε ορισμένες αποφάσεις μας, τις οποίες δε διαπραγματευόμαστε. Θα κάνουμε το καθήκον μας, για το οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες, θα κριθούμε γι’ αυτό και σεβόμενοι το ρόλο μας δε θα σηκώσουμε ποτέ κανένα γάντι με τρόπο που δεν αρμόζει στη σοβαρότητα του ρόλου μας. 


Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Δελφών διεξάγεται με τρεις παρατάξεις. Θεωρείτε την εξέλιξη αυτή θετική ή όχι για τα δημοτικά μας πράγματα, με φόντο και την προσεχή πενταετία που διαρκεί η επόμενη δημοτική θητεία;

Άποψή μου είναι ότι ο πλουραλισμός απόψεων συμβάλει στο Δημόσιο διάλογο. Με αυτό ως δεδομένο, είναι προφανές ότι θα ήταν περισσότερο χρήσιμο να συμμετείχαν περισσότερες παρατάξεις και άνθρωποι με ιστορία στα κοινά του τόπου μας, με τους οποίους μπορεί κατά καιρούς να διαφωνήσαμε πολιτικά, όμως θα ήμουν άδικος να μην αναγνωρίσω το σημαντικό ρόλο τους στο δημόσιο βίο της περιοχής μας, στην ανάδειξη θεμάτων αλλά και στη συνεργασία όπου μπόρεσε να υπάρξει σύγκληση. 

Όμως ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος το καθιστά πρακτικά αδύνατο, κάτι που είχαμε επισημάνει από την αλλαγή του, οπότε μοιραία οδηγηθήκαμε στο σημερινή κατάσταση. Ακόμα κι έτσι όμως, είμαι βέβαιος πως όσοι θέλουν να είναι ενεργοί στα κοινά του τόπου μας θα βρουν τον τρόπο να είναι παρόντες. Η πόρτα του δήμου άλλωστε οφείλει να είναι ανοιχτή σε όλους!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου