Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

«Η σκιά της μέρας» (2022) του Τζουζέπε Πιτσιόνι από την κινηματογραφική λέσχη Ιτέας


 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 27/10 στις 9μμ

«Η σκιά της μέρας» (2022) του Τζουζέπε Πιτσιόνι

με τον Ρομπέρτο Σκαρμάτσιο (Στη σκιά του Καραβάτζιο)....

Η ταινία διαδραματίζεται δύο χρόνια πριν η Ιταλία εισέλθει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1938, στην πόλη Ascoli Piceno, ένα κρυμμένο στολίδι στην κεντρική Ιταλία με πανέμορφα μεσαιωνικά μνημεία, εκκλησίες και την κεντρική αναγεννησιακή πλατεία Piazza del Popolo.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται μια δραματική ιστορία αγάπης, με φόντο τη φασιστική Ιταλία και τους φυλετικούς νόμους. Ο Λουτσιάνο, ένας τραυματίας βετεράνος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και συμπαθών τον φασισμό, διευθύνει ένα αριστοκρατικό εστιατόριο στη κεντρική πλατεία της πόλης Piazza del Popolo και παρατηρεί τον κόσμο μέσα από τα παράθυρα του εστιατορίου. Η ζωή του αλλάζει όταν μια μέρα, εμφανίζεται η Άννα, αναζητώντας δουλειά και προσλαμβάνεται από τον Λουτσιάνο για να δουλέψει στο εστιατόριο. Με την πάροδο του χρόνου, ο Λουτσιάνο αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο, ωστόσο, η Άννα κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό. 

 Ο διευθυντής φωτογραφίας Μικέλε ντ’ Ατανάζιο (θαυμάσαμε τη δουλειά του στην ταινία «Στη σκιά του Καραβάτζιο») αποδίδει εξαιρετικά τα κοντινά πλάνα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία  του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL και της ΟΚΛΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου