Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοκρατία με σπασμένα Αναχώματα..! του Νίκου Δρόλαπα

 ‘Όσοι θεωρούν ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι Δημοκρατία και ισχύουν αυτά τα οποία αποτελούν τα κύρια συστατικά της, ότι η εξουσία ασκείται από τον λαό και κυρίως ότι η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, πλανώνται. ....

   

     ΟΤΑΝ επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης (;) Δικαιοσύνης, της οποίας η εκάστοτε Κυβέρνηση ( εξακολουθεί ) να διορίζει την ηγεσία της, ΟΤΑΝ διώκουν και στραγγαλίζουν την ελεύθερη έκφραση, ΟΤΑΝ έχουν υποταγμένα τα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύπτουν τις ανομίες τους και να μην πληροφορείται η κοινωνία τα πεπραγμένα τους, διατηρώντας οι πολιτικοί την ασυλία τους, ώστε κανένας αιρετός όλων των βαθμίδων ( και οι αυλικοί τους ) να μην τιμωρείται, με νομοθετημένο και το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ για κρατικά και τραπεζικά στελέχη. 

     Κανένας από τους ασκούντες Κρατική εξουσία δεν αναλαμβάνει την ηθική, τη προσωπική, τη πολιτική ευθύνη, ούτε καν για τις μεγαλύτερες καταστροφές με βαριές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τη Χώρα, από την ασχετοσύνη και την αδιαφορία τους, ( με ή χωρίς δόλο, αυτό άλλοι πρέπει να το κρίνουν ) και με φθηνές δικαιολογίες και ψέματα προσπαθούν να ξεστρίψουν, είτε συγκαλύπτοντας τις ευθύνες, είτε ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. 

     Όλα τα μεθοδεύουν και τα παράγουν  με θεωρίες και πρακτικές στο όνομα της ίδιας της Δημοκρατίας…!   Εξ άλλου, είναι γνωστό, ότι καμία… «σύγχρονη» απολυταρχική εξουσία δεν επιβάλλεται με τα όπλα. 

     Ποιοι όμως έχουν λόγους και ωφελούνται από την αλλοίωση της Δημοκρατίας ;  Καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές, συνήθως, οι αδύναμοι πολιτικοί και κομματικοί σχηματισμοί  που στερούνται στιβαρής ηγεσίας και ικανών στελεχών, λόγω της αδυναμίας τους να παράγουν θετικό έργο σε κυβερνητικό ή τοπικό επίπεδο, ως να είναι συνδεδεμένοι με την αποτυχία.  

     Η πολιτική τους στηρίζεται στην εξαπάτηση και τα ψέματα. Λογαριασμό δεν δίνουν σε κανένα. Ποτέ δεν λογοδοτούν στον Λαό, όπως οφείλουν. Δεν υπάρχει σεβασμός στη Δημοκρατία.  Γι΄αυτό και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, δεν θίγεται κανείς από τη Διεθνή κατάταξη της Ελλάδας στη τελευταία θέση στην Ευρώπη και στην 107η θέση στο Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου και στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που καταλαμβάνει διεθνώς την  83η Θέση.   

     Πρόσωπα, πολλά των οποίων δεν έχουν εργασθεί ποτέ, που τους ανατίθενται δημόσια αξιώματα υψηλής ευθύνης χωρίς να κατέχουν το αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο, ώστε,  να άγονται και να φέρονται από τους επιτήδειους ‘’ειδικούς’’, φαινόμενα επαναλαμβανόμενα συνεχώς από το σημερινό καθεστώς, όπως συμβαίνει και τοπικά με τον κατά συγκυρία Βουλευτή και τους άβουλους αυτοδιοικητικούς.

     Σαν να μην έφθανε το πλαστό αποτέλεσμα του 41τακατό, που παρ΄ολίγον οι Βουλευτικές εκλογές να γίνουν τον ….15Αύγουστο ! αποκλείοντας κόμματα, ή, υποβοηθώντας άλλα ‘’μικροκομματίδια’’ της επιλογής τους να μετέχουν, ακολουθώντας κατά γράμμα τα εγχειρίδια και τις οδηγίες  του Αμερικανού ακριβοπληρωμένου ( από ποιόν άραγε ; ) Εκλογολόγου Γκρίνμπεργκ, ώστε να ψηφίσουν μόνο οι σκληροί κομματικοί, όπως πράγματι έγινε και το ποσοστό αποχής έφθασε το 50% και αυτόματα το 41τακατό αναλογικά γίνεται 20τακατό.

     Κάτι ανάλογο κάνουν και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, που ανέβασαν σκοπίμως τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων Συμβούλων στα ύψη, φθάνοντας στο σημείο το 2% των Ελλήνων να είναι υποψήφιοι, ώστε, μόνο τα συστημικά κόμματα να μπορούν να σχηματίσουν συνδυασμούς και να μετέχουν στις εκλογές, ώστε να αποτρέψουν την έκφραση της λαϊκής δυσφορίας και την ανατροπή της εικόνας του ψευδεπίγραφου... 41%.  

     Και ενώ οι Πολίτες έχουν υποστεί τόσα και τόσα με τις 36.000 ζωές που χάθηκαν λόγω ελλείψεων σε Μ.Ε.Θ., τα εμβόλια και τις παρενέργειες, τα ΤΕΜΠΗ, τις καμένες εκτάσεις των  3.800.000 στρεμμάτων, ήρθαν και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία να δώσουν τη χαριστική βολή, με πλήρη καταστροφή ενός σημαντικού μέρους της παραγωγικής βάσης της Χώρας.

     Απέτυχαν παταγωδώς, για πολλοστή φορά στο τομέα  ΠΡΟΛΗΨΗ.

     Απέτυχαν εγκληματικά και στους τομείς  ΔΙΑΣΩΣΗΣ και  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ. 

            Γιατί από τα 26 έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έγινε ούτε ένα ;  Γιατί δεν δούλεψαν οι τεράστιες αντλίες δισεκατομμυρίων για την απαγωγή των υδάτων από πλημμυρισμένες περιοχές ;  Ποιος άφησε στο χώμα τους πανάκριβους μετασχηματιστές ;  Γιατί δεν υπήρχαν οι Ηλεκτρογεννήτριες για τη λειτουργία των αντιπλημμυρικών αντλιών όταν θα γινόταν η βεβαία διακοπή ρεύματος σε πλημμυρικά φαινόμενα ;  Ποιος θα διαχειρισθεί την υγειονομική βόμβα ;   

      Ποιος έσπασε τα αναχώματα, αποφασίζοντας ποιους θα πνίξει και ποιους θα γλυτώσει ;  

       Γιατί ο ελεγχόμενος  Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ενώ αρχικά αποκλείστηκε της υποστήριξής του από τη Ν.Δ., η απόρριψή του μετατράπηκε σε αγκαλιές ;  Μήπως έπαιξαν ρόλο και οι επιχωματώσεις στα Τέμπη ; 

      Γιατί στο φτωχικό μας τραπέζι των γιορτών που έρχονται δεν θα υπάρχει τίποτα το Ελληνικό ;

      Με τις νέες εδαφικές στρώσεις από πετρώδεις φερτές ύλες και ασταθή αργιλοχώματα, καθιστούν δύσκολη την επανακαλλιέργεια μεγάλων εκτάσεων, σχεδόν αδύνατη την επισκευή βλαβέντων κτιρίων και εγκαταστάσεων και ίσως και τη δόμηση νέων, με σοβαρό ενδεχόμενο ακόμη και τη μεταφορά οικισμών σε άλλες κατάλληλες θέσεις.

     Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά ;  Ποιος είναι ικανός να επαναφέρει τα πράγματα στη προτεραία κατάσταση ;  Η σημερινή αυταρχικότητα των μετριοτήτων ;

     Τώρα όμως, την αλαζονεία διαδέχεται η κατήφεια της αποτυχίας,  κι ας λένε πάλι τα ίδια ψέματα, ότι…. ΘΑ…ΘΑ ..κάνουν ολικό επανασχεδιασμό …! και άλλα φούμαρα… 

     Το Κράτος, ήταν άφαντο.  Ανύπαρκτο.  Οι λειτουργίες του έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς και θεωρείται βέβαιο, ότι την κατάρρευση αυτή δεν μπορούν να ανατάξουν αυτοί που την δημιούργησαν.  

     Σαν χώρα διαλυθήκαμε. Η μισή Ελλάδα κάηκε και η άλλη μισή πνίγηκε. 

     Αυτή η Κυβέρνηση, με βάρη, τις  Εθνικού επιπέδου καταστροφές και με έναν αδυσώπητο χειμώνα να έρχεται, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και να διασφαλίσει σιγουριά και εμπιστοσύνη προς τη κοινωνία.

     ΤΟΥΤΗ,  Η ΝΕΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.  

     Και επειδή η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, 

     Προκύπτει η αδήριτη ανάγκη ΑΛΛΑΓΗΣ του πολιτικού σκηνικού, με νέα πρόσωπα και εξωκοινοβουλευτικά, εγνωσμένης όμως αξίας, ικανότητος και ηθικής, ίσως και για σχηματισμό νέας Κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ.- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου